Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

Niveau
Totale lesduur
Startdatum en plaats
Logo van VIStrainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,5 VIStrainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 46 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,6
Gemiddeld cijfer voor Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018
Gebaseerd op 23 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Sharon Kaat
starstarstarstarstar_border
Sharon Kaat
Teamleider Intake bij DAS
8
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Hele leerzame en praktijkgerichte training in huiselijke, open sfeer gegeven door een vakbekwame docente. Er was ruimte voor humor (heel belangrijk!) en delen van praktijkvoorbeelden/gedachtes. Deze training is geschikt voor alle leidinggevende, ook als je wat jaartjes meedraait. Het geeft je inzicht en je kijkt soms net even wat anders naar situaties waarvan je dacht ze onder controle te hebben. " - 23-03-2018 11:19

"Hele leerzame en praktijkgerichte training in huiselijke, open sfeer gegeven door een vakbekwame docente. Er was ruimte voor humor (heel bel… alles lezen - 23-03-2018 11:19

Startdata en plaatsen

Dok030 in Utrecht
5 sep. 2018 tot 9 jan. 2019
Toon rooster
event 5 september 2018, 0900-1700, Dag 1
event 3 oktober 2018, 0900-1700, Dag 2
event 7 november 2018, 0900-1700, Dag 3
event 3 december 2018, 0900-1700, Dag 4
event 9 januari 2019, 0900-1700, Dag 5

VIStrainingen traint anders! Nuchter, confronterend, persoons- en praktijkgericht. Wij geven zowel open trainingen als bedrijfsinterne trainingen.

Beschrijving

Terug van weggeweest; De befaamde training ‘Praktisch leidinggeven’ van VIStrainingen!!

Locatie: PL najaar: Dok030 in Utrecht

Na 15 jaar uitermate succesvol leidinggevenden vanuit heel Nederland en van zeer uiteenlopende organisaties te hebben getraind in hun leidinggevende en aansturende kwaliteiten, hebben we vorig jaar besloten deze training volledig op de schop te gooien. Uiteraard zitten we als trainers ook niet stil in onze ontwikkeling en ook de markt voor open trainingen is door de jaren heen veranderd. De nieuwe training praktisch leidinggeven voldoet volledig aan de laatste inzichten op het gebied van leren en ontwikkelen en sluit helemaal aan bij de vraag zoals die op dit moment…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

VIStrainingen traint anders! Nuchter, confronterend, persoons- en praktijkgericht. Wij geven zowel open trainingen als bedrijfsinterne trainingen.

Terug van weggeweest; De befaamde training ‘Praktisch leidinggeven’ van VIStrainingen!!

Locatie: PL najaar: Dok030 in Utrecht

Na 15 jaar uitermate succesvol leidinggevenden vanuit heel Nederland en van zeer uiteenlopende organisaties te hebben getraind in hun leidinggevende en aansturende kwaliteiten, hebben we vorig jaar besloten deze training volledig op de schop te gooien. Uiteraard zitten we als trainers ook niet stil in onze ontwikkeling en ook de markt voor open trainingen is door de jaren heen veranderd. De nieuwe training praktisch leidinggeven voldoet volledig aan de laatste inzichten op het gebied van leren en ontwikkelen en sluit helemaal aan bij de vraag zoals die op dit moment leeft in de markt.

In de nieuwe opzet zorgen we ervoor dat het rendement van de training optimaal is door ook tussen de vijf opleidingsdagen de deelnemers structureel aan de slag te laten zijn met hun ontwikkeling op het gebied van leidinggeven. We zetten een innovatieve digitale tool in waarmee de deelnemers continu geprikkeld worden om bewust aan het leren te zijn in hun werkpraktijk. Deze tool zorgt er ook voor dat de deelnemers blijvend leren van en met elkaar en dat ze frequent worden gevoed met informatie en vragen van de trainer.

Verder zorgen we ervoor dat de nieuwste inzichten op het gebeid van breinleren en didactiek zijn geïntergreerd. Denk daarbij aan:

  • Het gebruik van korte overzichtelijke checklisten van alle geleerde modellen en technieken.
  • De inzet van filmpjes met voorbeeldgedrag.
  • Het principe van ‘zes keer herhalen om echt te leren’.
  • Leren moet leuk zijn!
  • Ander gedrag kunnen laten zien (ook) als je onder druk staat.
  • Werkvormen inzetten die alle zintuigen prikkelen om beter en sneller te leren.
  • Cycli van zelfregulatie en zelfreflectie trainen bij de deelnemers.
  • Intensief coachcontact met de trainer aan het begin van het trainingstraject.
  • Rekening houden met de fysiologie van de deelnemers met een juiste mix van spanning en ontspanning.
  • Etc.

Hieronder vind je een overzicht van de thema’s die we op de verschillende dagen aanbieden. Uiteraard is dit programma ook vloeibaar en kneedbaar op basis van de telefonische intakes die we doen en wat we meemaken tijdens het trainingstraject.

DAG 1 - Ik als leidinggevende
In je rol als leidinggevende speelt communicatie een cruciale rol. Praten met en luisteren naar medewerkers binnen en buiten je organisatie is jouw dagelijkse bezigheid. Bij communicatie en leidinggeven kunnen er dingen misgaan. Instructies en mededelingen worden anders geïnterpreteerd, er wordt ja gezegd en nee gedaan of belangrijke informatie blijft onder de tafel. Kortom: gebrekkige communicatie leidt tot een niet optimale samenwerking en uiteindelijk tot tegenvallende resultaten. Effectievere communicatie verbetert juist de samenwerking, het functioneren en de tevredenheid van je medewerkers. Het is de kracht achter een goedlopend team. In deze training onderzoek jij je eigen stijl van communiceren. Om erachter te komen wat je al handig doet en wat nog handiger zou kunnen. Dus handige praktische tips en trucs die je gaan ondersteunen beter met jezelf en met je collega’s te communiceren en af te stemmen. Naast miscommunicatie zijn er tal van andere werksituaties die jij in je rol van leidinggevende dagelijks tegenkomt en die niet lopen zoals je wenst dat ze zouden moeten lopen. Dit heeft allerlei oorzaken. Op deze dag gaan we onderzoeken wat jij vanuit jouw persoonlijk leiderschap hierin automatisch doet. Als kader hiervoor gebruiken we ‘de cirkel van acht’. Een prachtig model dat inzicht geeft in waarom we ons vaak laten verleiden tot klagen en mopperen in situaties die niet lopen zoals we willen. Om vervolgens te leren hoe we veel pro-actiever om kunnen gaan met lastige, alledaagse situaties. Je leert dit model toe te passen op eigen lastige situaties. En leert je eigen onbewuste gedragsimpulsen te herkennen. Om vervolgens door te kunnen pakken in actief gedrag om zo uit de lastige situatie te kunnen stappen. Veel deelnemers aan onze trainingen vinden dit de grootste eye-opener die ze in trainingen hebben gekregen.

DAG 2 - Ik met mijn medewerkers
De moeilijkste functie in de organisatie heb jij; leiding geven aan de werkvloer. We leren je de noodzakelijke vaardigheden, maar nog meer de noodzakelijke houding die deze functie van je vraagt. Want het beste jongetje of meisje van de klas zijn, werkt in deze functie niet meer. Leidinggeven vraagt namelijk om andere skills. Wat is je voorkeursstijl in de aansturing van je medewerkers en welke stijlen heb je te ontwikkelen. Allemaal vragen waar deze training antwoorden op geeft. De training voert je langs de achtergronden van situationeel leidinggeven. Dus geeft je inzicht in hoe jij je medewerkers met aandacht kan ondersteunen in hun ontwikkeling. De ene keer vraagt dit om instructie, de andere keer om coachen en/of delegeren. In je rol van leidinggevende ben je dus veel aan het aansturen. Aansturen kenmerkt zich ook wel door het tijdig geven van feedback. Wil je je medewerkers snel en goed ontwikkelen dan is het handig dat je van elkaar kan en mag leren. Feedback (geven en ontvangen) helpt je hierbij. Je krijgt inzicht hoe je op dit moment feedback geeft en handvatten hoe je dit nog verder kan ontwikkelen. Deze training leert je waarom je te lief, bot, te laat of geen feedback geeft. De belangrijkste valkuilen worden belicht om vervolgens met veel praktijksituaties te gaan oefenen. Na deze training kun je met meer zelfvertrouwen je medewerkers feedback geven om hen te ondersteunen bij hun ontwikkeling binnen hun functie.

DAG 3 - Ik als motivator
Je weet nu hoe je eigen houding als voorbeeldgedrag dient voor je medewerkers en welke houding daarin het beste werkt. Je kent de communicatieprincipes en welke stijl van leidinggeven past bij welke situatie. Daarnaast weet je hoe je je medewerkers effectief kunt aanspreken op houding, gedrag en prestaties. Op deze dag maak je de stap naar het vergroten van het persoonlijk leiderschap bij je medewerkers. Je leert hoe je het gedrag van je medewerkers beïnvloedt en hoe je je medewerkers kan motiveren om meer initiatief te nemen en meer verantwoordelijkheid te pakken. We gaan aan de slag met de roos van Leary. Dit model geeft inzicht in hoe bepaald gedrag van jou, gedrag bij de ander uitlokt. Welke automatische patronen hierin bestaan en hoe je hierin bewuste keuzes kunt maken. Door je niet te laten leiden door de situatie maar door bewuste keuzes te maken in welk gedrag je laat zien (met de bijbehorende communicatie), kan je het gedrag van je medewerker beïnvloeden. Zo kan je ervoor kiezen de medewerker meer regie te laten pakken terwijl je de relatie goed houdt. Dit mechanisme bouwen we verder uit met motiverende gespreksvoering. Je leert het verschil zien tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie en hoe je daar invloed op hebt. Je gaat aan de slag met het ombuigen van slachtoffergedrag van je medewerker door de klacht om te draaien naar de behoefte en je leert concrete gesprekstechnieken die de zelfsturing van je medewerkers vergoot. Uiteraard is er (ook) op deze dag veel gelegenheid om te oefenen met de technieken en modellen!

DAG 4 - Ik en mijn team
Tot nog toe ben je in de training vooral bezig geweest met jezelf en de één op één relaties in je werk, op deze dag maken we de stap naar het groepsproces en hoe je de samenwerking in je team naar een hoger plan tilt. Je krijgt inzicht in welke fases er zijn in de teamontwikkeling en wat je kan doen om je team te laten groeien. Je bekijkt in welke fase jouw team zit en gaat aan de slag met wat jij te doen hebt in jouw team op dit moment. Je leert de patronen in je team herkennen en snapt wat jij dan te doen hebt maar ook wat je teamleden te leren hebben. Je kijkt naar jouw voorbeeldrol en naar hoe je een duidelijk verhaal hebt voor je team over waar je heen wilt. We gaan aan de slag met hoe jouw houding bijdraagt aan de groei van je team en met de vaardigheden die jij maar ook je teamleden daarbij nodig hebben. Verder is het belangrijk om goed besluiten te kunnen nemen met je team. Hier gaan we mee oefenen. Je leert de verschillende manieren van besluitvorming kennen en snapt dat het vaak handig is om consensus te hebben met je collega’s over een besluit. Dit om het draagvlak zo hoog mogelijk te krijgen zonder teveel tijd te verliezen. Je oefent je vaardigheden om te interveniëren op verschillende niveaus tijdens het besluitvormingsproces. Denk daarbij aan de procedure, het proces en de inhoud van het overleg.

DAG 5 - Ik en mijn organisatie
Je bent flink aan de slag geweest met jezelf, met je collega’s en met je team. Om je plannen nog meer kansrijker te laten zijn zullen ze goed ingebed moeten zijn in de organisatiecontext. Op deze dag staan we stil bij de missie en visie van de organisatie waar je voor werkt en zorgen we ervoor dat de ontwikkeling die jij met team wilt maken past in de bedoeling van de organisatie. Verder kijken we naar hoe je collega’s van buiten je team kan helpen en mee kan nemen in de stappen die jij aan het zetten bent. Ook op deze dag de koppeling met de HR cyclus. In deze PL is volop aandacht voor hoe je jouw leerrendement borgt maar je bent ook aan de slag gegaan met je collega’s. Om ervoor te zorgen dat ook zij zich blijvend ontwikkelen, kan het handig zijn om de ontwikkeldoelen op te nemen in de functionerings- en beoordelingsgesprekken. Voorwaarde hiervoor is uiteraard dat je deze gesprekken dan op een effectieve manier voert binnen de grenzen die je organisatie stelt aan deze HR-cyclus. Hier ga je mee oefenen!

8,6
Gemiddeld cijfer voor Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018
Gebaseerd op 23 ervaringen
Sharon Kaat
starstarstarstarstar_border
Sharon Kaat
Teamleider Intake bij DAS
8
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Hele leerzame en praktijkgerichte training in huiselijke, open sfeer gegeven door een vakbekwame docente. Er was ruimte voor humor (heel belangrijk!) en delen van praktijkvoorbeelden/gedachtes. Deze training is geschikt voor alle leidinggevende, ook als je wat jaartjes meedraait. Het geeft je inzicht en je kijkt soms net even wat anders naar situaties waarvan je dacht ze onder controle te hebben. " - 23-03-2018 11:19

"Hele leerzame en praktijkgerichte training in huiselijke, open sfeer gegeven door een vakbekwame docente. Er was ruimte voor humor (heel bel… alles lezen - 23-03-2018 11:19

starstarstarstarstar
Edwin van den Eeden
10
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Ik heb de training Praktisch leidinggeven gevolgd. De training werd gegeven door Tica Peeman en gaf de training zeer inspirerend en enthousiast. Er was een goede balans tussen theorie en praktijk opdrachten waardoor de cursus leuk en afwisselend bleef. De cursus heb ik als zeer leerzaam ervaren waarbij al je leerdoelen goed aan bod komen. De locatie van de cursus was prima evenals het eten. Aanrader!" - 24-11-2015 14:05

"Ik heb de training Praktisch leidinggeven gevolgd. De training werd gegeven door Tica Peeman en gaf de training zeer inspirerend en enthousi… alles lezen - 24-11-2015 14:05

starstarstarstarstar
Toni Tongeren van
produtie manager/animal wellfare officer
10
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Ik heb onlangs de training Praktisch Leidinggeven gevolgd en ben als een ander persoon aan het leiding geven.
Er word veel voor jezelf en voor je personeel duidelijk.
Dit geeft veel rust en een prettige werksfeer.
Een echte aanrader. Een zeer ervaren trainster en prettige medecursisten maakten het tot een zeer geslaagde cursus" - 12-12-2013 14:46

"Ik heb onlangs de training Praktisch Leidinggeven gevolgd en ben als een ander persoon aan het leiding geven. Er word veel voor jezelf en v… alles lezen - 12-12-2013 14:46

starstarstarstarstar
rogier vorwald
ploegleider htm infra
10
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"ik vind de manier van lesgeven goed en je komt jezelf tegen in deze cursus. je krijgt genoeg handvatten om op de werkvloer toe te passen " - 10-12-2012 11:33

"ik vind de manier van lesgeven goed en je komt jezelf tegen in deze cursus. je krijgt genoeg handvatten om op de werkvloer toe te passen " - 10-12-2012 11:33

starstarstarstarstar_half
Ronald van Rooij
9,2
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Super leuke ervaring, je leert goed hoe je bepaalde gesprekken in gaat met een goeie structuur waardoor je gesprekken makkelijker en rustiger verlopen. De trainer Coen ploegmakers
zorgt dat de trainer goed en duidelijk is maar ook dat het een gezellige en goede sfeer heeft. Voor iemand die niet van trainingen houd is deze toch erg leuk om te doen." - 01-04-2012 12:17

"Super leuke ervaring, je leert goed hoe je bepaalde gesprekken in gaat met een goeie structuur waardoor je gesprekken makkelijker en rustige… alles lezen - 01-04-2012 12:17

starstarstarstarstar_border
Ronald Fuchs, TUV Rheinland TNO Automotive International BV
7,8
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Waardevolle training die op een zeer ontspannen, leuke, niet schoolse manier werd gebracht door een gedreven, ontspannen trainer.

Zeker een aanrader voor mensen die in hun werk reeds leiding geven of gaan geven.


" - 31-03-2012 21:12

"Waardevolle training die op een zeer ontspannen, leuke, niet schoolse manier werd gebracht door een gedreven, ontspannen trainer.Zeker een a… alles lezen - 31-03-2012 21:12

starstarstarstarstar_border
R Vonk
8
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Een hele goede en vooral leerzame cursus, door de kleine groep waarin hij gegeven word en de goede trainer. Een aanrader voor iedereen die leiding geeft of gaat geven." - 30-03-2012 16:55

"Een hele goede en vooral leerzame cursus, door de kleine groep waarin hij gegeven word en de goede trainer. Een aanrader voor iedereen die … alles lezen - 30-03-2012 16:55

starstarstarstarstar_border
johan van krieken
7,8
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Prima cursus, ook voor degene die al een tijdje leidinggeven! Fijne trainster die wist waar ze het over had. " - 07-06-2011 11:15

"Prima cursus, ook voor degene die al een tijdje leidinggeven! Fijne trainster die wist waar ze het over had. " - 07-06-2011 11:15

starstarstarstarstar
C. Ritskes
9,6
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Een verrassende cursus waar ik eerst erg tegenop zag maar eenmaal op locatie viel het gelukkig erg mee. Onder de juiste begeleiding ging het haast vanzelf en leer je heel wat. Het fijne is dat het maar een klein groepje van 12 mensen is waardoor er een hele prettige sfeer ontstaat en je jezelf ook durft te uiten.
Voor mij heel toepasselijk en een hoop geleerd een aanrader dus." - 24-05-2011 08:07

"Een verrassende cursus waar ik eerst erg tegenop zag maar eenmaal op locatie viel het gelukkig erg mee. Onder de juiste begeleiding ging het… alles lezen - 24-05-2011 08:07

starstarstarstarstar_half
corina hendriks of corina loeve hendriks
8,6
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"zeer leerzaam geweest voor mij,ben op werk en ook wel prive een ander mens geworden.heel erg bedankt hier voor manon schraa." - 02-05-2011 14:54

"zeer leerzaam geweest voor mij,ben op werk en ook wel prive een ander mens geworden.heel erg bedankt hier voor manon schraa. " - 02-05-2011 14:54

starstarstarstarstar_border
Aad van der Hoeven
8
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Ik heb met deze cursus mijn leidiggevende kennis kunnen verbreden en dit goed in de praktijk kunnen uitvoeren om mij nog beter te kunnen ontwikkelen als leidinggevende." - 09-04-2011 11:19

"Ik heb met deze cursus mijn leidiggevende kennis kunnen verbreden en dit goed in de praktijk kunnen uitvoeren om mij nog beter te kunnen ont… alles lezen - 09-04-2011 11:19

starstarstarstarstar_half
Ronald Schulte
8,8
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Ik vond het een zeer goede en leerzame cursus, Ik heb zeker dingen opgestoken die me ook goed (kunnen) gaan helpen op het werk.
Wat ik erg leuk vond aan de cursus was dat er een leuke sfeer hing en dat er een lolletje gemaakt kon worden. Complimenten aan Coen Ploegmakers want hij heeft het echt uitstekend gedaan.
Bedankt hiervoor!" - 07-04-2011 10:06

"Ik vond het een zeer goede en leerzame cursus, Ik heb zeker dingen opgestoken die me ook goed (kunnen) gaan helpen op het werk.Wat ik erg le… alles lezen - 07-04-2011 10:06

starstarstarstarstar_border
Kevin van Lingen
8,2
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Zeer tevreden over het resultaat. Had persoonlijk gedacht dat een cursus geen invloed zou kunnen hebben op mijn gedrag, dit is wel het geval geweest dus ben er ook zeer blij mee." - 06-04-2011 17:36

"Zeer tevreden over het resultaat. Had persoonlijk gedacht dat een cursus geen invloed zou kunnen hebben op mijn gedrag, dit is wel het geval… alles lezen - 06-04-2011 17:36

starstarstarstarstar_border
natascha stegen
7,6
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"ik heb er veel van geleerd en hoop er in de toekomst mijn profiet er van te hebben en dat ik verder mag groeien " - 06-04-2011 11:06

"ik heb er veel van geleerd en hoop er in de toekomst mijn profiet er van te hebben en dat ik verder mag groeien " - 06-04-2011 11:06

starstarstarstar_halfstar_border
R de Leeuw
7,2
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"De training over het algemeen vond ik zeker positief, zowel de vakkenis van de trainer als de rollenspellen hebben mij veel bijgeleerd.
Ook is het nooit verkeerd om andere collega's te horen hoe zij in de praktijk bezig zijn en waar ze tegen aan lopen." - 06-04-2011 00:11

"De training over het algemeen vond ik zeker positief, zowel de vakkenis van de trainer als de rollenspellen hebben mij veel bijgeleerd.Ook i… alles lezen - 06-04-2011 00:11

starstarstarstarstar_half
omer kozgu
9
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"voor mij was echt een prachtige cursus want ik had echt nodig voor mijn persoonelijke ontwikkelingen.dankzij aan cursus van vis traningen kan ik nu mijn werk in een relaxed sfeer uitvoeren." - 04-02-2011 09:30

"voor mij was echt een prachtige cursus want ik had echt nodig voor mijn persoonelijke ontwikkelingen.dankzij aan cursus van vis traningen k… alles lezen - 04-02-2011 09:30

starstarstarstarstar_border
Marco Kooijmans
8,4
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Goede training, vaak erg confonterend maar dat is goed. Niet te veel theorie en af en toe zelfs een oefening buiten. Als cursist heb je veel invloed op de inhoud van de training, bijna "u vraagt, wij draaien"

Cursusdagen zijn wel intensief, je spreekt mensen uit andere bedrijfstakken, groepsgrootte is ca. 10 personen.

Hotel was goed, ontbijt, lunch en 18u snack erg uitgebreidt. Kwaliteit van avondeten is niet bijzonder." - 31-01-2011 13:18

"Goede training, vaak erg confonterend maar dat is goed. Niet te veel theorie en af en toe zelfs een oefening buiten. Als cursist heb je veel… alles lezen - 31-01-2011 13:18

starstarstarstarstar_border
Dick van Doorn
8,2
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Wat me vooral aansprak was de persoonlijke benadering met daarbij onderwerpen die spelen op de werkvloer" - 31-01-2011 08:27

"Wat me vooral aansprak was de persoonlijke benadering met daarbij onderwerpen die spelen op de werkvloer " - 31-01-2011 08:27

starstarstarstarstar_half
Charlie Roosen
9,2
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"Deze cursus werd op een mooie, rustige locatie gegeven. We genoten van een fantastisch ontbijt, lunch en goed avondeten. Dat is belangrijk bij een cursus met overnachting. De kamers waren compleet en tip-top in orde. Zelfs een zwembad was aanwezig.

Onze trainer had een erg goed contact met de groep en de cursus sloot voor iedereen prima aan bij de functie. Er was gelegenheid tijdens de cursus af en toe een korte pauze te nemen zodat je de aandacht er goed bij kon houden. Met de trainer kon dan ook gewoon een babbeltje gemaakt worden.

Delen van de cursus werden buiten gehouden in een bosrijke omgeving, wat gepaard ging met goed weer. Was een mooie bijkomstigheid, anders was het allemaal binnen gebeurd.

Was een erg fijne cursus om aan deel te mogen nemen. De groep cursisten ging ook erg fijn met elkaar om.

" - 30-01-2011 22:12

"Deze cursus werd op een mooie, rustige locatie gegeven. We genoten van een fantastisch ontbijt, lunch en goed avondeten. Dat is belangrijk b… alles lezen - 30-01-2011 22:12

starstarstarstarstar_border
Ben
8,4
Praktisch Leidinggeven (Ik geef leiding), najaar 2018

"De training praktisch leiding heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling
Na de training kan ik stellen dat de omgang met diverse collega's sterk is verbeterd nu er van mijn kant meer duidelijkheid is in de communicatie.
Door de feedback methode ben ik duidelijk naar collega's en dit creeert tevens meer draagvlak.
Daarnaast was mijn uitdaging het 'loslaten' :(om de ontwikkeling van mensen niet in de weg te staan). Blijft vallen en opstaan, maar heeft wel degelijk een positief effect op de ontwikkeling van mensen.


" - 28-01-2011 10:26

"De training praktisch leiding heeft bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkelingNa de training kan ik stellen dat de omgang met diverse co… alles lezen - 28-01-2011 10:26

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)