Ploegleider BHV Basis

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van VeTraNed
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,7 VeTraNed heeft een gemiddelde beoordeling van 9,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeRoermond
27 okt. 2020 tot 12 nov. 2020
Toon rooster
event 27 oktober 2020, 09:00-17:00, PLoegleider Theorie
event 12 november 2020, 09:00-17:00, Ploegleider Praktijk
placeRoermond
10 nov. 2020 tot 17 nov. 2020
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 10 november 2020, 09:00-17:00, PLoegleider Theorie
event 17 november 2020, 09:00-17:00, Ploegleider Praktijk

Beschrijving

Vetraned Paraat, een loket voor veiligheid !

Ploegleider Bedrijfshulpverlening (BHV)

Wanneer uw organisatie over meerdere bedrijfshulpverleners beschikt, is een goede afstemming en samenwerking tussen deze mensen van levensbelang. Zeker als het gebouw waarin zij functioneren groot en complex is. Uw bedrijf of instelling heeft dan een goed opgeleide ploegleider BHV nodig.

Bij grotere incidenten moeten er meer bedrijfshulpverleners tegelijkertijd worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is een ontruiming. Het is de taak van de ploegleider BHV om de werkzaamheden van alle ingezette bedrijfshulpverleners goed op elkaar af te stemmen, zodat zij effectief en efficiënt met elkaar samenwerken. Als een gezamenlijke inzet van bedrijfshulpverlen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: BHV Ploegleider, BHV basis, BHV (Bedrijfshulpverlener), BHV herhaling en Coördinator / Hoofd BHV.

Vetraned Paraat, een loket voor veiligheid !

Ploegleider Bedrijfshulpverlening (BHV)

Wanneer uw organisatie over meerdere bedrijfshulpverleners beschikt, is een goede afstemming en samenwerking tussen deze mensen van levensbelang. Zeker als het gebouw waarin zij functioneren groot en complex is. Uw bedrijf of instelling heeft dan een goed opgeleide ploegleider BHV nodig.

Bij grotere incidenten moeten er meer bedrijfshulpverleners tegelijkertijd worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is een ontruiming. Het is de taak van de ploegleider BHV om de werkzaamheden van alle ingezette bedrijfshulpverleners goed op elkaar af te stemmen, zodat zij effectief en efficiënt met elkaar samenwerken. Als een gezamenlijke inzet van bedrijfshulpverleners niet goed wordt gecoördineerd, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Met als gevolg onnodige schade en mogelijk zelfs slachtoffers!

In de opleiding Ploegleider BHV van Vetraned leert de deelnemer alles wat nodig is om een bedrijfshulpverleningsploeg effectief, efficiënt en veilig aan te sturen. En dat niet alleen in theorie, maar ook in de praktijk.

 

DOELGROEP

De opleiding Ploegleider BHV van VeTraNed is bedoeld voor de BHV-er van uw bedrijf die tijdens een inzet of een oefening leiding moeten geven aan een bedrijfshulpverlenings-ploeg.

LEERDOELEN

Na de opleiding Ploegleider BHV van Vetraned kan de deelnemer de volgende taken op veilige en effectieve wijze uitvoeren volgens het calamiteitenplan van uw bedrijf:

  • Het aansturen van de bedrijfshulpverleningsploeg tijdens een inzet
  • Het oefenen van de bedrijfshulpverleningsploeg
  • Het beheren van de aan de bedrijfshulpverleningsploeg ter beschikking gestelde middelen.

BEGINVEREISTEN

De deelnemer beschikt over het certificaat ‘Bedrijfshulpverlener’. Dit certificaat kan worden behaald door de opleiding Basis BHV van Vetraned met goed gevolg af te ronden. Voor de opleiding Basis BHV gelden geen beginvereisten.

PROGRAMMA

In de opleiding Ploegleider BHV van VeTraNed leert de aankomende ploegleider zijn taken op een realistische manier onder de knie te krijgen. De volgende onderwerpen komen zowel in theorie als praktijk aan bod:

  • beoordeling van de veiligheidssituatie van het werkgebied
  • voorbereiding van de inzet van de bedrijfshulpverleningsploeg
  • coördinatie en aansturing van de inzet van de bedrijfshulpverleningsploeg
  • oefenen met de bedrijfshulpverleningsploeg
  • evalueren en rapporteren van inzetten en oefeningen
  • het beheren en controleren van hulpverleningsmiddelen.

De opleiding duurt 2 dagen, inclusief examinering.

EXAMINERING EN CERTIFICERING

Het examen is van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en bestaat uit een theorie-examen en een praktijkexamen. Het theorie-examen bestaat uit een aantal meerkeuzevragen. Bij het praktijkexamen moet de deelnemer zijn huiswerkopdracht uitwerken en presenteren. Bij een voldoende resultaat op elk van de twee deelexamens, ontvangt de deelnemer het diploma ‘Ploegleider BHV’ gecertificeert door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening

(NIBHV)  Dit diploma bewijst en garandeert dat de deelnemer zijn taken als ploegleider BHV adequaat kan uitvoeren.

KWALITEIT

VeTraNed stelt hoge eisen aan instructeurs en examinatoren. Het gaat hierbij zowel om vakinhoudelijke als didactische eisen. Een instructeur moet zijn vak niet alleen goed beheersen, maar ook op een effectieve en aantrekkelijke manier kunnen overdragen. Onze instructeurs en examinatoren voldoen aan de eisen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) voorheen NBBE. De kwaliteit van onze BHV-opleidingen is hiermee gegarandeerd.

 

 

.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met VeTraNed, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.