Train de trainer: presentatiecoach

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Sylvia Valkenburg
Logo van Valkenburg Trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Valkenburg Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 108 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,4
Gemiddeld cijfer voor Train de trainer: presentatiecoach
Gebaseerd op 12 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
van dongen
docent
9
Train de trainer: presentatiecoach

"Ik vond de trainingen van Sylvia erg leerzaam. Ze heeft duidelijk een goed pakket aan kennis en ervaring in huis en weet dat goed over te brengen. Ze sluit aan bij wat de groep nodig heeft en heeft oog voor het individu. Ze is gastvrij en vrijgevig. De sfeer is goed, en er word hard gewerkt. " - 14-11-2018 12:34

"Ik vond de trainingen van Sylvia erg leerzaam. Ze heeft duidelijk een goed pakket aan kennis en ervaring in huis en weet dat goed over te br… alles lezen - 14-11-2018 12:34

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Train de trainer: presentatiecoach

Iedere presentatie is een visitekaartje. Wie het woord voert zegt niet alleen iets over zijn vak, maar ook iets over zichzelf en over zijn bedrijf. Er is daarom veel vraag naar gespecialiseerde presentatiecoaches die snel en effectief een presentatie naar een hoog niveau kunnen tillen.
De opleiding tot presentatiecoach is een achtdaagse train de trainer die wordt verzorgd door Sylvia Valkenburg. In die acht dagen komen de belangrijkste  aspecten van presenteren aan bod. Natuurlijk de retorica, maar daarnaast onder andere  storytelling, framing en interactie.

Waarom zou je dit bij Valkenburg Trainingen doen? Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het geven…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Train de trainer, Coaching, Co-actief coachen, Trainersvaardigheden en Didactische vaardigheden.

Train de trainer: presentatiecoach

Iedere presentatie is een visitekaartje. Wie het woord voert zegt niet alleen iets over zijn vak, maar ook iets over zichzelf en over zijn bedrijf. Er is daarom veel vraag naar gespecialiseerde presentatiecoaches die snel en effectief een presentatie naar een hoog niveau kunnen tillen.
De opleiding tot presentatiecoach is een achtdaagse train de trainer die wordt verzorgd door Sylvia Valkenburg. In die acht dagen komen de belangrijkste  aspecten van presenteren aan bod. Natuurlijk de retorica, maar daarnaast onder andere  storytelling, framing en interactie.

Waarom zou je dit bij Valkenburg Trainingen doen? Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring in het geven van alles rondom presenteren. In die 15 jaar hebben we krachtige methodieken ontwikkeld, wetenschappelijke inzichten omgebogen naar handzame oefeningen. Die willen we graag overdragen aan trainers en coaches die meer willen weten over hoe je mensen écht authentiek voor de dag laat komen, voor een groot publiek of in een één op één gesprek..
Doe je mee? Prima! We sluiten altijd aan bij de kwaliteiten die je al hebt, al zullen we zeker proberen om die op te rekken. Zelfinzicht en grenzen verleggen zijn immers vaak een voorwaarde voor groei en extra profilering. Zwaar? Valt erg mee. Onze aanpak is persoonlijk en diepgaand waar het moet, maar met humor waar dat kan.

Voor wie?

Dit is niets voor niets een train de trainer. We gaan er dus vanuit dat je al de benodigde coachingsvaardigheden hebt opgedaan en kan toepassen. Ben je een trainer met minimaal 3 jaar ervaring en wil je je specialiseren in presentatietrainingen? Ben je (loopbaan)coach die cliënten effectief wil coachen bij presentaties? Wil je als communicatieadviseur collega’s gaan adviseren over hun presentaties? Lees dan vooral verder…

Toolbox met coachingsgereedschap

Vanuit onze jarenlange ervaring hebben we een toolbox ontwikkeld die je helpt om anderen te coachen bij hun presentaties. Met dit gereedschap leren we je niet alleen hoe je zélf de wetten van presenteren toepast, maar vooral hoe je anderen zo kunt begeleiden dat ze authentiek, zelfbewust en geloofwaardig presenteren. Dat begint met basale tips over spreken in het openbaar, maar de focus ligt vooral op het werken aan fundamentele veranderingen in gedrag en houding. Een presentatiecoach zorgt ervoor dat mensen zichtbaar durven zijn en versterkt hun specifieke presentatiekwaliteiten.

Resultaat

De presentatiecoach kan na deze opleiding klanten adviseren bij het voorbereiden van presentaties, zowel voor een publiek als in een belangrijk tweegesprek. Je kunt presentaties prima ‘lezen’ en uiteenrafelen, en op verschillende niveaus coachen: op gedrag, emotioneel en mentaal. Je ziet de kracht van de spreker, je kunt de meest gemaakte 'overtredingen' in presentaties rechtzetten en collega’s coachen in de presentatiestijl die bij hen past. Je hebt je instrumentarium als coach vergroot en kent de Transactionele Analyse: je herkent overdracht en tegenoverdracht en je weet wat de Kleine Professor met iemand kan doen. Al die nieuwe expertise garandeert dat mensen die door jou gecoacht zijn voortaan presentaties houden die van begin tot eind boeien en overtuigen.

Wat vragen we van je?

Omdat je steeds zelf het startpunt bent verwachten we dat je over je eigen manier van presenteren wilt nadenken, en dat je wilt oefenen met aanvullende of zelfs andere vormen van gedrag. Dat klinkt misschien zwaar, maar is meestal erg verfrissend.
Cruciaal is bovendien de transfer naar je dagelijkse praktijk. Daarom verwachten we dat je twee keer een proefpersoon meeneemt. De opleiding vraagt een hbo-denkniveau.

Wat gaan we doen?

De opleiding is opgebouwd uit zeven dagen en een terugkomdag zodat er voldoende tijd is om alle facetten van het presenteren te belichten. Dat doen we in deze drie modules:

Module 1  Manage je uitstraling 2 dagen
In deze module leer je gedetailleerde gedragsanalyses te maken, op basis van de drie cruciale overtuigingsmiddelen; ook leer je presenterende collega’s te begeleiden naar een overtuigende en professionele houding. Hoe geef je feedback en hoe kun je iemands kracht versterken? Je leert onze Primingmethodiek toe te passen waardoor de presenterende ook buiten de trainingsruimte zijn overtuigingskracht kan managen.

Module 2  Structureer de inhoud, denk aan de retorica  3 dagen
Je leert de klassieke wetten van overtuigen te doorgronden en te gebruiken. Je kunt ze vertalen naar een dragende structuur voor een uitgebalanceerd verhaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gedegen doelgroepanalyse en de consequenties daarvan voor de presentatie. Ook is er aandacht voor de theoretische onderbouwing, op basis van de laatste wetenschappelijke onderzoeken rond presenteren.
Kijk uit met visuele hulpmiddelen:Plaatje, praatje, we kennen het allemaal wel. In deze module leer je de kracht en de gevaren van verschillende hulpmiddelen (PowerPoint, Prezi, keynotes). Maar ook hoe je een tekstlaag vernuftig monteert aan de beeldlaag.
Welke stijlmiddelen zet je in?: Hoe spreekt Obama en hoe sprak Steve Jobs? Wat maakt dat hun presentaties zo’n hoge doorvertelfactor hebben? Wat hen helpt is hun listige gebruik van stijlmiddelen. We zetten ze op een rijtje en oefenen ermee. En daarbij: alle spindoctors hebben het over ‘framing’. Wat is het precies en wat kun je ermee?
Voorlezen met dynamiek:Moderne presentatoren wandelen door de zaal en improviseren er lustig op los. Toch is van papier voorlezen zeker geen schande. Diverse theatertechnieken helpen je om een tekst te analyseren en met dynamisch stemgebruik te verlevendigen

Module 3  Alles over invloed & interactie 1 dag
Een presentatie kun je voorbereiden, interactie met publiek niet. Dat is ook wat veel presentatoren spannend vinden. Hoe ga je om met kritische vragen? Aan de hand van de Transactionele Analyse leer je hoe je weerstand kunt pareren door tijdig van rol te veranderen.

Puntsgewijs

In zeven dagen komen alle aspecten van presenteren aan bod.

  • Gedetailleerde gedragsanalyses maken en presenterende collega’s begeleiden naar een overtuigende en professionele houding.
  • Onze Primingmethodiek toepassen zodat de presenterende ook buiten de trainingsruimte zijn overtuigingskracht kan managen.
  • Het formuleren van scherpe bedrijfsdoelen en persoonlijke doelen begeleiden.
  • De wetten van overtuigen doorgronden en gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede structuur, storytelling en gestileerd taalgebruik.
  • Het DNA van het bedrijf en de merkbelofte vaststellen, wat nodig is voor een goed zichtbare positie en een sterke identiteit.
  • De kracht en de gevaren schetsen van verschillende hulpmiddelen (PowerPoint, Prezi).
  • Helpen met een gedegen doelgroepanalyse en advies geven over de consequenties voor de presentatie, inclusief professionele interactie met het publiek.
  • Theoretische onderbouwing geven, op basis van de laatste wetenschappelijke onderzoeken rond presenteren.
  • Trainen op vaardigheden en identiteitsniveau. Vanuit de principes van de Transactionele Analyse,  en overdracht en tegenoverdracht kunnen waarnemen en ombuigen.
  • Signalen van diepgewortelde spreekangst herkennen en zo nodig doorverwijzen naar een professionele presentatietrainer.

Praktische gegevens

Tijdsbesteding: 7 dagen training, literatuurstudie circa 100 uur. Voor, tijdens en na de training ondersteuning via ons e-learningprogramma. Na 2 maanden een terugkomdag waar je je ervaringen kunt delen en aanvullende informatie kunt krijgen.

Deelnemers: maximaal 6 deelnemers, minimaal 3 deelnemers. Bij meer deelnemers werken we met twee trainers.

Locatie: Utrecht

Tijden: van 9:30 tot 16:30

Prijs: € 3495,- BTW-vrij, inclusief koffie, thee, frisdrank, fruit en lunch á la carte.

Data: 11, 12, 25 november 2016, 9 en 10 december 2016, 13, 27 en 28 januari 2017. Nameting in overleg.

Wil je de cursus afsluiten met een officieel certificaat? Prima: we zijn een erkend opleidingsinstituut.

In vijf stappen van spreekangst naar ontspannen spreken.

9,4
Gemiddeld cijfer voor Train de trainer: presentatiecoach
Gebaseerd op 12 ervaringen
starstarstarstarstar_half
van dongen
docent
9
Train de trainer: presentatiecoach

"Ik vond de trainingen van Sylvia erg leerzaam. Ze heeft duidelijk een goed pakket aan kennis en ervaring in huis en weet dat goed over te brengen. Ze sluit aan bij wat de groep nodig heeft en heeft oog voor het individu. Ze is gastvrij en vrijgevig. De sfeer is goed, en er word hard gewerkt. " - 14-11-2018 12:34

"Ik vond de trainingen van Sylvia erg leerzaam. Ze heeft duidelijk een goed pakket aan kennis en ervaring in huis en weet dat goed over te br… alles lezen - 14-11-2018 12:34

pim brackenhoff
starstarstarstarstar
pim brackenhoff
Stemcompany
10
Train de trainer: presentatiecoach

"Ik ben me meer bewust geworden van mijn eigen kwaliteiten, mijn eigen kracht. In de training bij Sylvia leerde ik geen 'trucs' maar leerde ik de situaties en mijn rol daar in, grondig te analyseren en kreeg ik methoden aangereikt om daar op een heldere, logische manier mee om te gaan." - 14-11-2018 10:22

"Ik ben me meer bewust geworden van mijn eigen kwaliteiten, mijn eigen kracht. In de training bij Sylvia leerde ik geen 'trucs' maar leerde i… alles lezen - 14-11-2018 10:22

starstarstarstarstar
Mees
Event Manager
10
Train de trainer: presentatiecoach

"Alles wat in de beschrijving staat klopt. Ik heb een enorm handige structuur geleerd. Een duidelijk beeld gekregen wat mijn eigen stijl van presenteren is. De kleine groep is heel prettig want daardoor kwam ik veel aan de beurt. Geen eindeloze sessies van naar elkaar kijken. De trainingsruimte is super, goed bereikbaar met openbaar vervoer en professioneel. En een handig naslagwerk om mee te nemen in in het bedrijfsleven. Ik presenteer met veel plezier!" - 13-11-2018 18:20

"Alles wat in de beschrijving staat klopt. Ik heb een enorm handige structuur geleerd. Een duidelijk beeld gekregen wat mijn eigen stijl van … alles lezen - 13-11-2018 18:20

starstarstarstarstar
Mirjam Sistermans
Trainer en coach Presentatie
10
Train de trainer: presentatiecoach

"Sylvia Valkenburg geeft prestentatietrainingen van een buitengewoon goede kwaliteit, omdat ze vele stappen verder gaat dan alleen het overbrengen van theorie. Sylvia in een oogopslag waar je - als trainer- met een kleine interventie een presentatie naar een veel hoger niveau kan brengen. Dit legt ze begrijpelijk, praktisch en heel inspirerend uit. Het was een feest om deze Train de trainer: Presentatiecoach bij haar te kunnen volgen." - 21-06-2018 21:14

"Sylvia Valkenburg geeft prestentatietrainingen van een buitengewoon goede kwaliteit, omdat ze vele stappen verder gaat dan alleen het overbr… alles lezen - 21-06-2018 21:14

Renate Hospers
starstarstarstarstar_half
Renate Hospers
Sales Coach | Presenteren | Personal Branding * Professioneel Presentatiecoach
9
Train de trainer: presentatiecoach

"Ik vind Sylvia een absolute vakvrouw. Niet alleen in het gestructureerd overbrengen van alle facetten van presenteren, zowel op techniek als op persoonlijkheid. Ter onderbouwing van bepaalde theorie is zij óók in staat pakkende voorbeelden en anecdotes te vertellen. Waardoor het onderwerp of de situatie in één keer tot de verbeelding spreekt. Erg inspirerend. Ik heb veel geleerd!" - 23-05-2018 12:09

"Ik vind Sylvia een absolute vakvrouw. Niet alleen in het gestructureerd overbrengen van alle facetten van presenteren, zowel op techniek als… alles lezen - 23-05-2018 12:09

Lenneke Koole
starstarstarstarstar_border
Lenneke Koole
Trainer, Coach at Lenneke Koole Coaching en Training, LKCT
8
Train de trainer: presentatiecoach

"Als communicatie en prestentatievaardighedentrainer zocht ik verdieping om deelnemers diepgaander en professioneler te coachen. Dit is absoluut gelukt met dank aan de 7 daagse training presentatievaardigheden. Sylvia leert je op professionele wijze vanuit verschillende invalshoeken een presentatie en de presentator te analyseren en hierop te coachen. Dit gaat veel verder dan de gangbare adviezen op presenteren. Zeer leerzaam ook om naar mijn eigen manier van presenteren te kijken en te verbeteren. Aan te raden voor iedere trainer-coach die op professionele wijze cliënten op presenteren en uitstraling wil coachen. " - 09-05-2016 20:01

"Als communicatie en prestentatievaardighedentrainer zocht ik verdieping om deelnemers diepgaander en professioneler te coachen. Dit is absol… alles lezen - 09-05-2016 20:01

Dirk Koops
starstarstarstarstar_half
Dirk Koops
trainer/consultant at Horizon training & development
9
Train de trainer: presentatiecoach

"een perfecte vakopleiding voor ervaren trainers en coaches. Sylvia is een vakvrouw als het gaat om alles wat met spreekvaardigheid te maken heeft en weet de liefde voor haar vak met verve over te brengen. Daarnaast weet ze mij als ervaren trainer/coach te prikkelen om meer uit mijn vak te halen en heb ik met veel plezier zelf weer presentaties gegeven en anderen daarop gecoacht. Kortom, een mooie verdiepende ervaring, zeer de moeite waard voor iedere communicatietrainer en coach (in wording)." - 09-05-2016 17:54

"een perfecte vakopleiding voor ervaren trainers en coaches. Sylvia is een vakvrouw als het gaat om alles wat met spreekvaardigheid te maken … alles lezen - 09-05-2016 17:54

Inge van Erp
starstarstarstarstar_border
Inge van Erp
Trainer en coach in communicatie, presentatie en vitaliteit2 dgn pw CNV daarnaast werkzaam als zelfstandige
8
Train de trainer: presentatiecoach

"Ik wilde graag meer verdieping hebben in mijn werk als presentatietrainer en coach. Deze heb ik gekregen van Sylvia tijdens de opleiding die zij op maat had gemaakt voor een aantal ervaren mensen zoals ik. Ik kan nu een veel betere analyse doen van een presentatie en heb verschillende ingangen om iemand te helpen. Daarnaast heb ik zelf veel gepresenteerd tijdens de training en ben ik daarbij o.a. gecoacht door Sylvia die ook bij mij al snel verbeterpunten heeft aangebracht.
Deze opleiding heeft mij naar een hoger niveau gebracht in presenteren en coaching. " - 07-05-2016 16:59

"Ik wilde graag meer verdieping hebben in mijn werk als presentatietrainer en coach. Deze heb ik gekregen van Sylvia tijdens de opleiding die… alles lezen - 07-05-2016 16:59

starstarstarstarstar
Mirjam Schaap
trainer/adviseur
10
Train de trainer: presentatiecoach

"De opleiding tot presentatiecoach heeft me heel veel gebracht: Kennis en inzicht over alle kanten van het presenteren, verdieping in mijn vak als trainer en coach en als klap op de vuurpijl een mooie carrièrestap, die ik anders niet had kunnen zetten! De vernieuwende methodieken, de veilige omgeving van een kleine groep en het veel praktisch oefenen vond ik enorme pluspunten van deze opleiding. Een aanrader!" - 17-11-2015 09:03

"De opleiding tot presentatiecoach heeft me heel veel gebracht: Kennis en inzicht over alle kanten van het presenteren, verdieping in mijn va… alles lezen - 17-11-2015 09:03

starstarstarstarstar
Karina de Paepe
Presentatiecoach
10
Train de trainer: presentatiecoach

"Ik zat in dezelfde groep als Enne en Inge, die hun bevindingen op deze site gegeven hebben en sluit me geheel aan bij hun verhaal. Een fantastische opleiding en ik heb inmiddels de ervaring dat hier nog genoeg werk in te krijgen is. Momenteel ben ik de presentatiecoach van een Gymnasium en geef trainingen aan 2e, 3e en 4e jaars en heb diverse opdrachten voor individuele coaching, o.a. bij de gemeente Rotterdam.
Zeker in deze tijd van social media is het 'face-to-face' presenteren steeds belangrijker en een uitstekend middel om je te profileren. " - 03-11-2014 07:26

"Ik zat in dezelfde groep als Enne en Inge, die hun bevindingen op deze site gegeven hebben en sluit me geheel aan bij hun verhaal. Een fanta… alles lezen - 03-11-2014 07:26

Enne Koens
starstarstarstarstar
Enne Koens
SCHRIJVER
10
Train de trainer: presentatiecoach

"Zeer boeiende gevarieerde opleiding. Zowel heel persoonlijk een ontwikkeling doorgemaakt als heel veel nieuwe manieren van kijken aangereikt gekregen. Bruikbaar en toepasbaar. Confronterend op een goede manier. Heel veel dingen komen aan bod, van de transactionele analyse tot het gebruik van stijlmiddelen. Toch scheert het er niet overheen en kan je met alles direct aan de slag. " - 01-03-2014 19:45

"Zeer boeiende gevarieerde opleiding. Zowel heel persoonlijk een ontwikkeling doorgemaakt als heel veel nieuwe manieren van kijken aangereikt… alles lezen - 01-03-2014 19:45

starstarstarstarstar
I. Pijl
10
Train de trainer: presentatiecoach

"Wat een waardevolle, allesomvattende opleiding. Ik heb geleerd (beter,meer of anders) naar mezelf, mijn presenteren en mijzelf in relatie tot anderen te kijken. Daarnaast heb ik een basis in coachen gekregen waardoor ik vol vertrouwen met coachees aan de slag kan.
De integriteit, deskundigheid en echte aandacht van de docenten maakten dat ik het gevoel heb gekregen door deze opleiding te volgen een groot kado te hebben gekregen.

Het niveau ligt hoog, evenals het tempo. De dagen vlogen desondanks voorbij, en zelfs 'huiswerk' was leuk om te doen. Ik zou de opleiding zo nog een keer willen volgen!" - 22-02-2014 07:09

"Wat een waardevolle, allesomvattende opleiding. Ik heb geleerd (beter,meer of anders) naar mezelf, mijn presenteren en mijzelf in relatie to… alles lezen - 22-02-2014 07:09

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Valkenburg Trainingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.