Effectief Adviseren

Type product
Logo van Universiteit Utrecht

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Een maatwerkprogramma voor stafmedewerkers die effectiever willen worden in hun rol als intern adviseur.

De effectiviteit van stafmedewerkers kan worden vergroot

Voor stafmedewerkers worden adviesvaardigheden steeds belangrijker. Door de toegenomen complexiteit van organisaties zijn standaardoplossingen van stafmedewerkers steeds minder bruikbaar. Of het nu gaat om bestuurlijk adviseurs, organisatieadviseurs, beleidsmedewerkers, personeelsadviseurs, (marketing)onderzoekers, kwaliteitsfunctionarissen, financieel of juridisch adviseurs, of andere staffunctionarissen; in deze rollen is inhoudelijke expertise natuurlijk belangrijk, maar niet meer voldoende. Het aansluiten bij de behoeften…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Adviesvaardigheden, BeĂŻnvloeden, Consultancy, Gesprekstechnieken en Pitchen.

Een maatwerkprogramma voor stafmedewerkers die effectiever willen worden in hun rol als intern adviseur.

De effectiviteit van stafmedewerkers kan worden vergroot

Voor stafmedewerkers worden adviesvaardigheden steeds belangrijker. Door de toegenomen complexiteit van organisaties zijn standaardoplossingen van stafmedewerkers steeds minder bruikbaar. Of het nu gaat om bestuurlijk adviseurs, organisatieadviseurs, beleidsmedewerkers, personeelsadviseurs, (marketing)onderzoekers, kwaliteitsfunctionarissen, financieel of juridisch adviseurs, of andere staffunctionarissen; in deze rollen is inhoudelijke expertise natuurlijk belangrijk, maar niet meer voldoende. Het aansluiten bij de behoeften van de interne opdrachtgever en het creëren van draagvlak voor de advisering zijn voorbeelden van vaardigheden die horen bij de rol van adviseur. De effectiviteit van stafmedewerkers kan daarom worden vergroot door de rol als intern adviseur verder te ontwikkelen.

Voor wie?

Stafmedewerkers zoals: bestuurlijk adviseurs, organisatieadviseurs, beleidsmedewerkers, personeelsadviseurs, (marketing)onderzoekers, kwaliteitsfunctionarissen, financieel of juridisch adviseurs, of andere staffunctionarissen.

Doelen

Het doel van de incompany cursus Effectief adviseren is stafmedewerkers te ondersteunen en begeleiden in hun rol als intern adviseur en hun effectiviteit te vergroten.
Dit doen we door meer inzicht te geven vanuit de verschillende theoretische kaders (met aandacht voor macht, belangen, cultuur en rationaliteit) en te werken aan hun adviesvaardigheden, persoonlijke compententies en persoonlijke reflectie.

Locatie

Bijeenkomsten zijn mogelijk op een door u gekozen locatie, bij het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht (Bijlhouwerstraat 6, Utrecht) of bij conferentieoorden.
Een opleiding kan ook gebruik maken van alle drie de mogelijkheden.

Staf

  • drs. Hans Gerritsen, cursusleider EMP (MD traject voor middenmanagers van de Tussenvoorziening)
  • drs. Marinette Oomen, cursusleider EMP (MD traject voor het MT van de Tussenvoorziening)
  • drs. Martijn van der Spek, Adviseur en cursusleider EMP
  • drs. Iris van Veenendaal, cursusleider EMP (MD traject, FNV)

drs. Hans Gerritsen

studeerde Andragologie. Hij is cursusleider van de masteropleiding 'Management in Dienstverlenende Organisaties' en begeleidt in-company trainingen en intervisietrajecten. Daarnaast is hij docent en trainer managementvaardigheden en persoonlijke effectiviteit.

Als coach werkt hij met persoonlijke thema's op het snijvlak van de organisatie, de persoon en de managementrol. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om vragen rond het omgaan met lastige situaties (medewerkers of teams) of om het verder ontwikkelen van een betekenisvolle invulling van het eigen leiderschap.

drs. Marinette Oomen

studeerde Bedrijfskunde in Frankrijk en Culturele Antropologie in Nederland. Zij werkte in diverse takken van ontwikkelingssamenwerking als onderzoeker, beleidsevaluator en internationaal organisatieadviseur. Zij is cursusleider van de masteropleiding 'Strategisch management in de non-profit sector' en docent organisatiecultuur. Als organisatieadviseur richt zij zich op cultuurvraagstukken in verandertrajecten.

drs. Martijn van der Spek

is opgeleid als sociaalwetenschapper. In zijn specialisatie stonden de thema's organisatiecultuur, management en interne communicatie centraal. In zijn huidige functie als trainer/adviseur nam hij ook zelf deel aan tal van aanvullende trainingen (geautoriseerd gebruiker van Life Styles Inventory (assessmentinstrument). Daarnaast volgde hij cursussen en masterclasses met betrekking tot advisering op het snijvlak van mens en organisatie. leergang psychoanalyse voor organisatieadviseurs. Vanuit zijn interesse voor het psychodynamisch/systemisch werken in en met organisaties, nam hij in zowel deelnemers- als stafrollen deel aan verschillende (toegepaste) internationale werkconferenties (Group Relations, Organisation in the Mind).

Hij werkt bij USBO als senior trainer, organisatieadviseur en cursusleider. Als trainer werkt hij in verschillende opleidingen van USBO, zowel in het initiële onderwijs als in postacademische opleidingen. Hij is medeontwikkelaar van het Programma Sociale en Professionele Vaardigheden in de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap ontwikkeld. Als organisatieadviseur is hij verbonden aan USBO Advies, de 'maatwerkafdeling' van USBO. In het postacademisch onderwijs is hij cursusleider van de postacademische opleiding Counselling, Coaching en Consulting en executive programma Effectief Adviseren.

Het training- en advieswerk van Martijn van der Spek is gericht op het faciliteren van professionele ontwikkeling van mens en organisatie. In zijn aanpak is er gecombineerde aandacht voor persoons- en cultuuraspecten ('zacht') en voor structuur- en strategieaspecten ('hard'). Zijn werk kan vorm krijgen in de volgende producten: procesbegeleiding/facilitating, kwalitatief organisatieonderzoek, conflictbemiddeling, begeleide intervisie, training en coaching, gaming en acting, en interim-management.

drs. Iris van Veenendaal

studeerde geschiedenis, bestuurskunde en theaterwetenschappen. Zij is cursusleider van en kerndocent in de masteropleiding 'Strategisch management voor de non-profit sector'. Als organisatieadviseur houdt zij zich onder meer bezig met strategievorming, competentieversterking en teamontwikkeling in organisaties.

Daarnaast coacht en traint zij individuen en groepen bij organisatieveranderingstrajecten. In haar coaching richt zij haar aandacht op thema´s rond macht en invloed nemen, leiderschap en communicatie. Daarbij staan verhoging van persoonlijke effectiviteit en het vinden van een balans tussen aandacht voor krachten uit de omgeving en eigen zingeving centraal.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.