Postfusie Integratie (Cursus)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Postfusie Integratie (Cursus)

Utrecht Business School
Logo van Utrecht Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Utrecht Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 68 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
12 okt. 2023 tot 13 okt. 2023
placeUtrecht
18 jan. 2024 tot 19 jan. 2024

Beschrijving

Deze cursus duurt 1 dag en omvat 2 colleges. De kosten bedragen 1195 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op locatie. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespr…

Een overname of fusie traject is een zeer intensief traject. Er komt ontzettend veel kijken bij de eerste verkennende fase, het due diligence traject en de uiteindelijke deal. Maar hoe gaat het daarna verder? Uit onderzoek blijkt dat de eerste honderd dagen na een fusie cruciaal zijn voor het slagen van de acquisitie. Tijdens deze cursus duikt u diep in de integratievraagstukken na een acquisitie of fusie. Er wordt ingegaan op thema’s zoals; synergie-identificatie, integratieplanning, projectbehee…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Deze cursus duurt 1 dag en omvat 2 colleges. De kosten bedragen 1195 euro. U volgt de opleiding met 10-15 deelnemers op locatie. Geïnteresseerd? Neem contact op met UBS om uw leerbehoefte te bespr…

Een overname of fusie traject is een zeer intensief traject. Er komt ontzettend veel kijken bij de eerste verkennende fase, het due diligence traject en de uiteindelijke deal. Maar hoe gaat het daarna verder? Uit onderzoek blijkt dat de eerste honderd dagen na een fusie cruciaal zijn voor het slagen van de acquisitie. Tijdens deze cursus duikt u diep in de integratievraagstukken na een acquisitie of fusie. Er wordt ingegaan op thema’s zoals; synergie-identificatie, integratieplanning, projectbeheer en organisatieverandering. Met deze cursus verkrijgt u op een geïntegreerde wijze inzicht in de mechanismen van bedrijfssamenvoeging.
Onderwerpen

* Wat is de rol van de ondernemingsraad?
* Hoe behoudt u het momentum van de overeenkomst?
* Wat is het belang van integratie ten tijde van het due diligence traject?
* Hoe gaat u om met de eerste dag nadat de deal officieel gesloten is?
* Hoe bepalend zijn de eerste honderd dagen?
* Hoe kan u het beste synergie creëren en hoe kan u dit meten?
* Hoe kan u het beste omgaan met cultuurverschillen?
* Wat zijn de grootste risico’s bij een integratietraject en hoe beheerst u die?
* Hoe betrekt u bijtijds alle stakeholders?
Resultaat…

[8,5] “Goede spreker, degelijke inhoudelijke cursus. Harold legt vanuit zijn ervaring goed uit hoe post dealintegratie van grote projecten in zij werk gaat. Harold heeft merkbaar veel praktijkervaring opgedaan bij KPMG en weet dit prima te over te brengen op de groep”.

[9] “Goede colleges, waardevol traject, goede link met de praktijk.

[9] Veel praktijkvoorbeelden en bevlogenheid. Over het geheel een goede opbouw, leerzaam en interessant. Praktisch toepasbaar. Harold de Bruijn is top, …

Er vinden per dag twee colleges plaats.Collegedata: opleiding met startdatum 12 oktoberi 2023.

* College 1 + 2: Donderdag 12 oktober 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)
Collegedata: opleiding start donderdag 18 januari 2024.

* College 1 + 2: Donderdag 18 januari 2023 (15.00 uur -21.00 uur incl. diner)

Deze cursus duurt 1 dag en omvat 2 colleges. U volgt de cursus met 10-15 deelnemers op een van onze opleidingslocaties.Ochtendprogramma: college 1
Tijdens deze dag starten we met de basis: Waarom is het traject direct na de acquisitie zo belangrijk? U leert dat de integratie eigenlijk al begint voordat de deal gesloten is. U krijgt nieuwe kennis en inzicht over hoe u een gedegen integratieplan opstelt en welke medewerkers onderdeel zijn van het project. Daarnaast leert u hoe u de risico’s het beste kan identificeren en hoe u de risico’s kunt minimaliseren. Verder wordt er dieper ingegaan op het belang van een goede eerste dag. Wat moet er allemaal geregeld worden in geval van carved-out entiteiten en wat mag wel en wat mag niet tot dag 1?
Middagprogramma: college 2
Na een heerlijke lunch gaan we verder met de cruciale eerste honderd dagen. Hoe betrekt u alle stakeholders en hoe kunnen de integratieplannen het beste uitgewerkt worden? U leert over het belang van gedegen en geplande communicatie en hoe u Target Operating Modellen kunt ontwikkelen. En hoe kan alles het meest effectief gemeten worden, zodat u kan bijsturen waar nodig? Tot slot krijgt u inzicht in het herkennen van cultuurverschillen en hoe hier het beste mee omgegaan kan worden. Hoe wordt de synergie tussen beide organisaties gerealiseerd en hoe vindt de integratie van juridische entiteiten plaats? Aan het einde van deze dag heeft u veel theoretisch kennis opgedaan en dit in praktisch kader geplaatst.

De Cursus ‘’Postfusie Integratie’’ is zo opgezet om u in praktische zin en in relatief kort tijdsbestek zoveel mogelijk bij te brengen over het integratie traject na een bedrijfsovername. Tijdens uw cursus wordt u begeleid door een kerndocent. Deze docent is gedurende de cursus beschikbaar voor uw vragen en opmerkingen en zal u daar waar nodig ondersteunen.

Na afloop van de cursus weet u hoe u effectief integreert na een acquisitie. U snapt welke valkuilen er tijdens de overname zijn en hoe het synergievoordeel kan vergroten en versnellen.U bent in staat om de klanten en medewerkers aan boord te houden en te betrekken in de cruciale eerste honderd dagen. Daarnaast werkt u aan belangrijke vaardigheden die van pas komen bij post-merger integratie. U weet wat de do’s and dont’s zijn bij het opstellen en uitvoeren van een integratieplan. U ontdekt wat de invloed van de coronacrisis is op Post-Merger Integration. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied cultuurverschillen, communicatiestijlen en de rol van de ondernemingsraad.

De cursus ‘Postfusie Integratie’ is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van bedrijfsintegratie na een fusie/overname. De achtergrond van de deelnemers is zeer divers: adviseurs, (financieel) directeuren, accountants, controllers, CFO’s, CEO’s, DGA’s en andere professionals die verantwoordelijk zijn voor of betrokken zijn bij (post) overname trajecten. Doorgaans hebben onze deelnemers minimaal vier jaar relevante werkervaring en een HBO-werk- en denkni…

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.