Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten

University of Groningen Business School
Logo van University of Groningen Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 University of Groningen Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeDe Schiphorst
6 mrt. 2025 tot 16 mei. 2025

Beschrijving

Krijg regie over het krachtenveld in het gezondheidslandschap

Als arts heeft u te maken met vernieuwingen zoals waardegedreven zorg en het toenemende belang van zorgnetwerken, maar ook met de wensen van bestuurders en beleidsmakers in uw organisatie. Dergelijke uitdagingen van het complexe en continu veranderende gezondheidslandschap vragen om extra kennis en persoonlijke vaardigheden bovenop uw medische expertise.Wilt u klaar zijn voor een volgende carrièrestap en wilt u – met uw groep, maatschap of team – effectiever worden in dit krachtenveld? En een gelijkwaardig sparringpartner zijn voor uw manager of bestuur? Deze succesvolle, interactieve leergang voor medisch specialisten biedt een c…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Public Health, Strategisch management, Medisch, Leiderschap en MBA Zorg/Welzijn.

Krijg regie over het krachtenveld in het gezondheidslandschap

Als arts heeft u te maken met vernieuwingen zoals waardegedreven zorg en het toenemende belang van zorgnetwerken, maar ook met de wensen van bestuurders en beleidsmakers in uw organisatie. Dergelijke uitdagingen van het complexe en continu veranderende gezondheidslandschap vragen om extra kennis en persoonlijke vaardigheden bovenop uw medische expertise.Wilt u klaar zijn voor een volgende carrièrestap en wilt u – met uw groep, maatschap of team – effectiever worden in dit krachtenveld? En een gelijkwaardig sparringpartner zijn voor uw manager of bestuur? Deze succesvolle, interactieve leergang voor medisch specialisten biedt een combinatie van actuele academische inzichten, praktische kennis en coaching. Verzorgd door experts van de University of Groningen Business School, de Aletta Jacobs School of Public Health en Q3.Start: maart 2025
Duur: 6 dagen
Locatie: Landgoed De Havixhorst, De Schiphorst
Kosten: € 5.450,-kijk voor online infosessie datum op de website.U komt in aanmerking voor 34 PE-punten (de opleiding is ABAN geaccrediteerd)

Voor een aanmeldingsgesprek kunt u contact opnemen met onze programmamanager Nikolaj Bijleveld. In dit gesprek bespreekt hij, samen met u, de aanmeldings- en toelatingsprocedure. De definitieve beslissing tot toelating wordt genomen door de kerndocent dr. Oskar Roemeling.

Recente ontwikkelingen en beleidsbeslissingen zoals ketensamenwerking, discussies over 'price of life' en steeds grotere groepen van medisch specialisten die goed moeten samenwerken, brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Uitdagingen die niet alleen draaien om uw medische expertise, maar vooral ook eisen stellen aan uw persoonlijke ontwikkeling. U wilt niet alleen uitvoerder van het organisatiebeleid zijn, maar ook de leiderschapsrol pakken en tegenwicht bieden.De samenwerking tussen UGBS, Aletta en Q3 zorgt dat zowel het academische karakter van de opleiding als de relevantie en de directe toepasbaarheid van de kennis op de praktijk zijn gewaarborgd.

Elke cursusdag (of dagdeel) bestaat uit een combinatie van kennisoverdracht door academisch experts, aangevuld met cases van medisch specialisten. De opzet is interactief: gevoed door de laatste wetenschappelijke inzichten deelt u eigen ervaringen met de andere deelnemers en leert u van elkaar.

De opleiding draait om drie centrale thema's:

* Hoe positioneer je je binnen het systeem van goede zorg;
* Hoe geef je leiding aan efficiënte en effectieve zorg;
* Hoe realiseer je 'geneesplezier'De focus verloopt van macroniveau naar microniveau: we starten met de impact van ontwikkelingen in het zorglandschap op de plaats van medisch specialisten binnen zorgorganisaties, vervolgen met de vraag hoe u binnen zorgorganisaties efficiënt en effectief zorg kunt organiseren en ronden af door te onderzoeken hoe processen op individueel en teamniveau zo goed mogelijk kunnen verlopen. Daarbij werken we met casuïstiek vanuit uw eigen werk, zodat de toepasbaarheid van de academische kennis op uw praktijk direct duidelijk is. Dit draagt bovendien bij aan uw ontwikkeling van een concrete visie en strategie voor uw eigen groep en medewerkers in de loop van deze opleiding.

Na afronding beschikt u over de meest recente wetenschappelijke inzichten op het gebied van organisatie, leidinggeven en geneesplezier en over de kennis om deze inzichten naar uw eigen praktijk te vertalen.

U krijgt antwoord op vragen als:

* Waar sta ik als medisch specialist en waar sta ik met mijn groep of team?
* Met welke actoren heb ik allemaal te maken, en wie betaalt en bepaalt?
* Waar, hoe en bij wie kan ik invloed uitoefenen om mijn projecten te laten slagen en de zorg te leveren die ik wil leveren?
* Op welke manieren kan ik mijn team of eigen groep enthousiasmeren en meenemen?
* Hoe stuur ik een project goed aan en organiseer ik efficiënt en effectief, ook niet-medisch inhoudelijkSprekers:
Eveline Hage
innovatie- en technologiemanagement
Oskar Roemeling
waardegedreven zorg, verandermanagement
Erik Buskens
medische technologie, economische evaluaties van gezondheidszorg, ethische en juridische implicaties, innovaties
Huib Cense
voormalig voorzitter Raad Kwaliteit en vice-voorzitter Federatie Medisch Specialisten
Myra van den Goor
Calling & Comradeship, professionele ontwikkeling van medisch specialisten
Jochen Mierau
sociaal-economische gezondheidsverschillen
Esther Metting
implementatie van technologie en patiëntbetrokkenheid.
Robert Sie
Strategieontwikkeling en financieel, organisationeel en verandermanagement. Integraal Zorgakkoord.
Mascha Bots
bekostiging en regulering van zorg.
Mr. Wilma Feenstra
binnen de medische wereld en zorgsector betrokken bij de oplossing van geschillen
Karine van 't Land
ervaren op het domein van medisch leiderschap, sectieredacteur Public Health bij het NTG.
Paul van Wijk
Voormalig bestuursvoorzitter Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Frank ten Oever
Partner bij Suur & Company, gericht op de gezondheidszorg
Llewellyn van Zyl
positieve psychologische interventies, talentonwikkeling en coaching

Bent u de medisch specialist die de noodzaak en ambitie voelt om uzelf en uw team verder te ontwikkelen en invloed wil hebben op de koers van uw organisatie? Dan is de Academische Leergang Strategisch Leiderschap voor Medisch Specialisten waardevol voor u!U heeft een relevante werkervaring binnen uw expertisedomein, bent zowel medisch praktisch als theoretisch sterk onderlegd en hebt medisch inhoudelijk uw 'draai gevonden'. Echter bent u op zoek naar een verdere verdieping en uitdaging naast het medisch handelen en een bredere blik.

U wilt als medisch manager, MSB- of vakgroep-voorzitter of projectleider meer invloed op de (beleidsmatige) keuzes die binnen uw ziekenhuis gemaakt worden. Of u heeft verdere aspiraties in de richting van beleid, bestuur, ontwikkeling en beheer.

De opleidingen van de University of Groningen Business School dagen u uit om vooruit te denken, het beste uit uzelf te halen en blijvend impact te maken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met University of Groningen Business School, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.