Online collegereeks Duurzaamheid: Management en Rapportage

Online collegereeks Duurzaamheid: Management en Rapportage

University of Groningen Business School
Logo van University of Groningen Business School
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 University of Groningen Business School heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Wordt u steeds meer geconfronteerd met duurzaamheid en transparantie daarover in uw eigen organisatie of bij uw klant? Actuele kennis en praktische tools rond duurzaam ondernemen zijn hier onmisbaar.

De ontwikkelingen rondom wetgeving over duurzaamheid en de transparantie daarover gaan erg snel. De University of Groningen Business School (UGBS) biedt in samenwerking met NBA Opleidingen een zestal online modules over verschillende aspecten van duurzaam ondernemen, die u achtereenvolgens of in een selectie volgt. Interactief en met aandacht voor belangrijke ontwikkelingen, het sturen op deze aspecten maar ook het vertalen hiervan naar transparante rapportage, zoals over duurzaamheid, CO2 en du…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Duurzaam ondernemen, Duurzaamheid, Duurzame energie / Energietransitie, Zonnepanelen en Circulaire Economie.

Wordt u steeds meer geconfronteerd met duurzaamheid en transparantie daarover in uw eigen organisatie of bij uw klant? Actuele kennis en praktische tools rond duurzaam ondernemen zijn hier onmisbaar.

De ontwikkelingen rondom wetgeving over duurzaamheid en de transparantie daarover gaan erg snel. De University of Groningen Business School (UGBS) biedt in samenwerking met NBA Opleidingen een zestal online modules over verschillende aspecten van duurzaam ondernemen, die u achtereenvolgens of in een selectie volgt. Interactief en met aandacht voor belangrijke ontwikkelingen, het sturen op deze aspecten maar ook het vertalen hiervan naar transparante rapportage, zoals over duurzaamheid, CO2 en duurzame investeringen. verzorgd door kerndocenten en experts uit de praktijk. Voorkennis is niet nodig.* Start: 7 en 21 september | 5 oktober | 2, 16 en 30 november 2023* Per module 2 sessies van 2 uur* € 400 per module (6 modules: 1 gratis)* 4 PE punten/uren per module1. Duurzaamheid, de Sustainable Development Goals en langetermijnwaardecreatie2. Management: inbedding van duurzaamheid in de organisatie en sturen op duurzaamheid3. Verslaggeving: Transparantie over duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie4. Deep dive klimaat: Impact van klimaat en betrouwbaar rapporteren over CO25. Sustainable finance6. Governance, risicomanagement en assurance rondom duurzaamheid en langetermijnwaardecreati

Combinatie van actuele inzichten van wetenschappers en sprekers uit de praktijk met rijke ervaring op het onderwerp en praktische tools om aan de slag te gaan bij uw eigen organisatie of klant.De (Europese) wet- en regelgeving over verschillende aspecten van duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie wordt stricter en op meer ondernemingen van toepassing. Het raakt de gehele keten van organisaties, van toeleveranciers tot en met gebruiker. Het raakt ondernemers van groot tot klein. Ook is er meer regelgeving over duurzame financiering en investering en de aandacht van banken, verzekeraars en investeerders verschuift steeds meer naar de duurzame prestaties van ondernemingen. In deze dynamische omgeving is goede en betrouwbare informatie nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Uw rol verandert nu informatie over economische, sociale en milieu-aspecten een grotere rol gaat spelen in strategie, besluitvorming en verantwoording. Ook commissarissen krijgen een grotere rol in het toezicht op de kwaliteit van niet-financiële informatie en er komt verplichte assurance bij duurzaamheidsinformatie.

De modules van twee maal twee uur een online sessie zijn opzichzelfstaand. Iedere module wordt verzorgd door kerndocenten en experts uit de praktijk en met rijke ervaring op het onderwerp.Kerndocenten:
Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA
RUG, EY

Prof. dr. Dick de Waard RA MA
RUG, University of Curaçao

Gastdocenten:
Marcus Looijenga MSc RA
PWC

Carlo Cuijpers MPhil MSc hon.
Van Lanschot Kempen

​Arjan Bouwmeester RA
(Deloitte/RUG)

Jurgen Wagenaar
PwC/RUG

Joost Bosma

Prof. dr. Machiel Mulder
RUG

Didi Hoezen MBA
2BHonest

Drs. Remco Bleijs RA
EY

Rob Wortelboer EMA RA
EY

Prof. H. Gortemaker RA
EUR

Dr. Dennis Veltrop
RUG

Usha Ganga RA
NBA/HAN

U krijgt kennis over duurzaam ondernemen en langetermijnwaardecreatie en hoe u dit in de praktijk in uw organisatie toepast, actuele kennis over wet- en regelgeving en op het gebied van duurzame investeringen en financiering.Deelnemers die de gehele leergang volgen, bereiken de volgende leerdoelstellingen:

- Kennis over duurzaam ondernemen en langetermijnwaardecreatie en hoe u dit in de praktijk in uw organisatie toepast, van strategievorming, inbedding in governance en risicomanagement tot en met het monitoren van operationele prestaties
- Actuele kennis over wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid en het management van risico's en kansen, inclusief in de keten
- Actuele kennis over wet- en regelgeving over het rapporteren over duurzaamheid, en praktische tools om direct aan de slag te gaan met het sturen op en rapporteren over duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie en het inrichten van goede verslaggevingsprocessen
- Actuele kennis op het gebied van duurzame investeringen en financiering, inclusief Europese en nationale wet- en regelgeving

Instappen op meerdere momenten, 6 opzichzelfstaande modules (á €400) starten op: 7 september | 21 september | 5 oktober | 2 november | 16 november | 30 november 2023

Deelnemers zijn werkzaam als:

externe accountant
accountant in business
overheidsaccountant
auditor
controller
financieel professional
M&A professional
risk management professional
professional met een toezichthoudende rol
bestuurder
investeerder
asset manager
analist
duurzaamheidmanager
duurzaamheidsauditor
(MKB) ondernemer
Communicatieprofessional bezig met duurzaamheidsverslaggeving

Tijdens de twee sessies van elke module wordt het onderwerp verdiept en praktisch gemaakt en is er gelegenheid tot stellen van vragen. Naast de sessies bestaat het lesmateriaal uit literatuur en korte webcasts per onderwerp, ter inleiding.

De opleidingen van de University of Groningen Business School dagen u uit om vooruit te denken, het beste uit uzelf te halen en blijvend impact te maken.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met University of Groningen Business School, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.