Certified Professional HR-Manager

Type product
Niveau

Certified Professional HR-Manager

Total Talent Education B.V.
Logo van Total Talent Education B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Certified Professional HR-Manager (IPMA)

Blijvend leren en ontwikkelen is meer dan ooit van vitaal belang voor mensen en de organisaties waar ze werkzaam zijn. Alleen door duurzame ontwikkeling kunnen bedrijven ‘fit’ blijven voor de toekomst. Het Human Resource Management (HRM) omvat alle maatregelen die erop zijn gericht de inzet en ontwikkeling van de medewerkers af te stemmen op de strategie van de organisatie. Daarom is het van groot belang dat een HRM-professional goed op de hoogte is van de strategie van de organisatie en ook in staat is om, met de factor ‘mens’ voor ogen, een bijdrage te leveren aan de strategiebepaling van die organisatie. Het is de verantwoordelijkheid van de HR-ma…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Strategisch HRM, Human Resource Management (HRM), Leiderschap, Strategisch management en Personeelsmanagement.

Certified Professional HR-Manager (IPMA)

Blijvend leren en ontwikkelen is meer dan ooit van vitaal belang voor mensen en de organisaties waar ze werkzaam zijn. Alleen door duurzame ontwikkeling kunnen bedrijven ‘fit’ blijven voor de toekomst. Het Human Resource Management (HRM) omvat alle maatregelen die erop zijn gericht de inzet en ontwikkeling van de medewerkers af te stemmen op de strategie van de organisatie. Daarom is het van groot belang dat een HRM-professional goed op de hoogte is van de strategie van de organisatie en ook in staat is om, met de factor ‘mens’ voor ogen, een bijdrage te leveren aan de strategiebepaling van die organisatie. Het is de verantwoordelijkheid van de HR-manager om, met de missie, visie en strategie van de organisatie als vertrekpunt, een zodanig HRM-beleid te ontwikkelen dat de organisatie, zowel op de korte als op de langere termijn, kan beschikken over voldoende competent ‘menselijk kapitaal’. Door een goede afstemming van de verschillende ‘personeelsinstrumenten’ bevordert u als HR-manager dat de in-, door- en uitstroom in de organisatie zo optimaal mogelijk verlopen en dat de medewerkers continu in staat zijn om hun taken en nieuwe uitdagingen op een efficiënte en succesvolle manier uit te voeren. Als proactieve HR-manager bereidt u, samen met het lijnmanagement, als het ware de competenties van de medewerkers voor op de huidige en toekomstige behoeften.  Met als doel om als HR-manager goed beslagen ten ijs te komen, combineren we in  deze Academische cursus een tweetal belangrijke bedrijfskundige deelgebieden: HR-management en Strategisch Management.

Module 1 – HR-Management

Getalenteerde en competente medewerkers zijn de kern en het belangrijkste kapitaal van een goed functionerend bedrijf. Het is dan ook essentieel dat organisaties ervoor zorgen dat medewerkers worden uitgenodigd en uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen en zodoende een optimale bijdrage te leveren aan de strategie van de organisatie. In deze module gaat u aan de slag met essentiële thema’s als talent management, performance management, binden en boeien, strategisch en leeftijdsbewust personeelsbeleid en duurzame inzetbaarheid. U kunt deze module in drie maanden afronden. Deze module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding van TTE.

Leerdoelen

Na het volgen van deze module bent u in staat om:
– de basisbegrippen van strategisch HRM te doorgronden;
– technieken toe te passen om personeel te belonen, ontwikkelen en motiveren;
– technieken toe te passen die de gedragingen van werknemers evalueren.

Module 2 – Strategisch Management

Organisaties hebben uitgekiende strategieën nodig om de winstgevendheid en daarmee de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Om een goede ondernemingsstrategie te ontwikkelen is goede kennis van de omgeving van de organisatie (economische en maatschappelijke ontwikkelingen, consumentengedrag, technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving) noodzakelijk. In deze module krijgt u onder meer methodes aangereikt met behulp waarvan de strategie van de organisatie periodiek tegen het licht kan worden gehouden. U kunt deze module in drie maanden afronden. Deze module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding van TTE.

Leerdoelen

Na het volgen van deze module bent u onder andere in staat om:
– omgevingsontwikkelingen die van invloed zijn op de strategie van uw organisatie te herkennen en analyseren;
– strategieën te ontwikkelen die concurrentievoordeel bieden in een constant veranderende omgeving.

Wat levert deze cursus u op?

Met deze compacte cursus op masterniveau, waarin twee belangrijke bedrijfskundige deelgebieden worden gecombineerd, zet u een volgende stap in uw management carrière. Bij succesvolle afronding van deze op zichzelf al waardevolle managementcursus ontvangt u 15 studiepunten (ECTS) en heeft u een eerste stap gezet richting de complete masteropleiding van TTE. Voor beide afgeronde modules ontvangt u een erkend TTE certificaat. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om de cursus ook van een internationaal predicaat te laten voorzien. Bij afronding van een extra case-study, die wordt afgenomen door onze samenwerkingspartner International Professional Managers Association (UK), ontvangt u namelijk het internationaal hoog gewaardeerde IPMA certificaat. Met dit certificaat verklaart IPMA dat u als Professioneel HR-Manager aantoonbaar in staat bent om geaccepteerde (HR) management-ideeën en concepten in de praktijk toe te passen en daar waar nodig van een eigen invulling te voorzien. Een en ander met als doel organisaties c.q. de organisatie waar uw werkzaam bent op een hoger plan te brengen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.