Certified Professional Finance-Manager

Type product
Niveau

Certified Professional Finance-Manager

Total Talent Education B.V.
Logo van Total Talent Education B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Certified Professional Finance-Manager (IPMA)

Een financieel manager is verantwoordelijk voor zowel het effectieve als efficiënte beheer van financiën middelen. Het gaat bijvoorbeeld om de juiste verdeling van expliciete kapitaalinvesteringen, al ligt de focus niet alleen op budgettering op lange termijn. In dit verband zijn met name de kortetermijnmiddelen, zoals vlottende activa, en de winstgevende verdeling van belang. Daarnaast valt het dividendbeleid van de aandeelhouders ook binnen uw werkterrein als Finance Manager. Een slimme financiële professional moet echter niet alleen goed thuis zijn in de financiële wereld, maar moet ook de instrumenten verwerven voor andere uiteenlopende bedr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Certified Professional Finance-Manager (IPMA)

Een financieel manager is verantwoordelijk voor zowel het effectieve als efficiënte beheer van financiën middelen. Het gaat bijvoorbeeld om de juiste verdeling van expliciete kapitaalinvesteringen, al ligt de focus niet alleen op budgettering op lange termijn. In dit verband zijn met name de kortetermijnmiddelen, zoals vlottende activa, en de winstgevende verdeling van belang. Daarnaast valt het dividendbeleid van de aandeelhouders ook binnen uw werkterrein als Finance Manager. Een slimme financiële professional moet echter niet alleen goed thuis zijn in de financiële wereld, maar moet ook de instrumenten verwerven voor andere uiteenlopende bedrijfsfuncties. Dit vereist een wisselwerking tussen financiën en de bijbehorende bedrijfskundige deelgebieden, zodat u uiteindelijk voor een optimaal beheer en vooral voor een optimale allocatie van de respectievelijke activa kunt zorgen.

Uiteraard werkt u nauw samen met het algemeen management van de organisatie, waardoor het van groot belang is dat u goed op de hoogte bent van de missie, visie en strategie. Het is immers uw rol om de financiële implicaties van met de name ondernemingsstrategie goed te kunnen inschatten en bewaken. Vaak ook denkt u als Finance Manager, vanuit uw financiële expertise, mee over het bepalen van de juiste ondernemingsstrategie. Om ervoor te zorgen dat u als Finance Manager ook in strategisch opzicht goed beslagen ten ijs komt, combineren we in deze Academische cursus twee belangrijke bedrijfskundige deelgebieden: Financieel Management en Strategisch Management.

Module 1 – Accounting & Finance

Als (financieel) manager neemt u belangrijke beslissingen. Verschillende management accounting-systemen en technieken zijn nodig om te borgen dat een strategie goed wordt uitgevoerd. U dient hiervoor kennis van boekhoudsystemen te bezitten. Houdt u uzelf graag bezig met de financiële beschrijving van een bedrijf of wilt u meer kennis opdoen van accounting en financiën? Dan is deze MBA-module uitermate geschikt voor u. Deze module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding van TTE.

Leerdoelen

Na het volgen van deze module bent u onder andere in staat om:
– de verschillende management accountingtechnieken toe te passen;
– de financiële beschrijving van een bedrijf te analyseren.

Module 2 – Strategisch Management

Organisaties hebben uitgekiende strategieën nodig om de winstgevendheid en daarmee de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Om een goede ondernemingsstrategie te ontwikkelen is goede kennis van de omgeving van de organisatie (economische en maatschappelijke ontwikkelingen, consumentengedrag, technologische ontwikkelingen en ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving) noodzakelijk. In deze module krijgt u onder meer methodes aangereikt met behulp waarvan u de strategie van uw organisatie periodiek tegen het licht kunt houden.

Leerdoelen

Na het volgen van deze module bent u onder andere in staat om:
– omgevingsontwikkelingen die van invloed zijn op de strategie van uw organisatie te herkennen en analyseren;
– strategieën te ontwikkelen die concurrentievoordeel bieden in een constant veranderende omgeving.

Wat levert deze cursus u op?

Met deze compacte cursus op masterniveau, waarin twee belangrijke bedrijfskundige deelgebieden worden gecombineerd, zet u een volgende stap in uw management carrière. Bij succesvolle afronding van deze op zichzelf al waardevolle managementcursus ontvangt u 15 studiepunten (ECTS) en heeft u een eerste stap gezet richting de complete masteropleiding van TTE. Voor beide afgeronde modules ontvangt u een erkend TTE certificaat. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om de cursus ook van een internationaal predicaat te laten voorzien. Bij afronding van een extra case-study, die wordt afgenomen door onze samenwerkingspartner International Professional Managers Association (UK), ontvangt u namelijk het internationaal hoog gewaardeerde IPMA certificaat. Met dit certificaat verklaart IPMA dat u als Professioneel Finance Manager aantoonbaar in staat bent om geaccepteerde (finance) management-ideeën en concepten in de praktijk toe te passen en daar waar nodig van een eigen invulling te voorzien. Een en ander met als doel organisaties c.q. de organisatie waar uw werkzaam bent op een hoger plan te brengen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.