Business Ethics

Type product
Niveau

Business Ethics

Total Talent Education B.V.
Logo van Total Talent Education B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Business Ethics

In de afgelopen jaren is bedrijfsethiek een belangrijk thema geworden, onder andere door het groeiende besef dat onze planeet niet zoiets is als een onbeperkte afvalbak. Maar ook bijvoorbeeld door de financiële crisis en het gedrag van (het management van) bepaalde financiële instellingen is het besef ontstaan dat het streven naar winst begrensd kan worden door milieutechnische en/of ethische waarden en belangen. Het belang en de invloed van de verschillende in- en externe stakeholders van een organisatie vraagt veel visie en integriteit van moderne managers. In deze module verkent u diverse bedrijfsethische dilemma’s en wordt u uitgedaagd daarin voor uzelf en uw organisatie…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Business Ethics

In de afgelopen jaren is bedrijfsethiek een belangrijk thema geworden, onder andere door het groeiende besef dat onze planeet niet zoiets is als een onbeperkte afvalbak. Maar ook bijvoorbeeld door de financiële crisis en het gedrag van (het management van) bepaalde financiële instellingen is het besef ontstaan dat het streven naar winst begrensd kan worden door milieutechnische en/of ethische waarden en belangen. Het belang en de invloed van de verschillende in- en externe stakeholders van een organisatie vraagt veel visie en integriteit van moderne managers. In deze module verkent u diverse bedrijfsethische dilemma’s en wordt u uitgedaagd daarin voor uzelf en uw organisatie een koers te bepalen. De MBA-module Business Ethics is uitermate geschikt als u meer kennis wilt vergaren over hoe maatschappelijke normen en waarden steeds meer invloed hebben op moderne bedrijfsvoering. Ook als u niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen, is deze MBA-module een goede keuze. U kunt deze module binnen drie maanden afronden. Deze module is afkomstig uit de volledige MBAopleiding van TTE.

Leerdoelen

Na het volgen van deze module bent u in staat om:
– de vraagstukken die samenhangen met ‘bedrijfsethiek’ en ‘sociale verantwoordelijkheid‘ te begrijpen;
– de rol van leidinggevenden met betrekking tot ethiek te doorgronden en te analyseren;
– op een strategische wijze de verschillende relaties met stakeholders in te zetten.

Studieprogramma en toetsing

In de module Business Ethics studeert u aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde case-studies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

Ethische besluitvorming

U benadert de bedrijfsethiek vanuit een juridische invalshoek. U krijgt inzicht in waarom bedrijfsethiek van toenemend belang is en in welke contexten dat met name het geval is.

Aandeelhouders en belanghebbenden

In dit deel leert u denken vanuit de verschillende belanghebbenden bij een organisatie en wordt u zich bewust van de verantwoordelijkheden die organisaties hebben ten opzichte van verschillende stakeholders.

Bedrijfsethiek en de toekomst

De soms uiteenlopende belangen van consumenten, medewerkers, overheid en aandeelhouders vragen om intensief stakeholdersmanagement en om een toekomstbestendige verankering daarvan in de visie, missie en strategie van de organisatie.

De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief en analyserend aan de slag gaat, wordt u zich snel bewust van het toenemende belang van een goede balans tussen ethiek en ondernemen.

Voor wie is deze module bestemd?

De module Business Ethics is zeer geschikt voor managers die zich willen verdiepen in de (maatschappelijke) normen en waarden, waarmee een organisatie te maken heeft. Deze module maakt deel uit van de MBA-opleiding van TTE. Na het succesvol afronden van deze module kunt u versneld de Masteropleiding doorlopen.

Overige informatie

Deze module kan in drie maanden worden doorlopen. U bepaalt zelf uw tempo. De module is goed voor 7,5 EC/ studiepunten. Een specifieke vooropleiding is niet vereist. De literatuur is grotendeels in het Engels, dus het is van belang dat u de Engelse taal redelijk tot goed beheerst. De studiewijzer is zowel in de Nederlandse als Engelse taal beschikbaar. Iedere module wordt afgesloten met een testcase. Na positieve afronding ontvangt u het TTE certificaat van de MBA-module Business Ethics.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.