Vrouwelijk leiderschapsprogramma ‘FemaleTopProfessional!’

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Margreet Van Rixtel

Vrouwelijk leiderschapsprogramma ‘FemaleTopProfessional!’

Topvrouw.nl
Logo van Topvrouw.nl

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Persoonlijk leiderschapsprogramma 
FemaleTopProfessional!’

Overwin je twijfels, benut je kwaliteiten en haal de Top uit jezelf.

Het programma FemaleTopProfessional!’ draait om persoonlijke ontwikkeling en carrière. Een jaar lang ga je onder begeleiding van Topvrouw.nl actief aan de slag. Je leert nog effectiever te functioneren in een organisatie met professionals. Daarbij leg je de volgende focus: 

 • Hoe werk ik aan een goede performance, hoe presenteer ik mijzelf optimaal?
 • Op welke manier beïnvloed ik effectief mijn omgeving en realiseer ik mijn plannen?
 • Welke type onderhandelingen worden onderscheiden, hoe herken ik deze in de praktijk en hoe haal ik het beste resultaat uit deze on…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Loopbaanadviseur, Loopbaanadvies, Adviesvaardigheden, POP & Loopbaangesprekken en Loopbaancoaching.

Persoonlijk leiderschapsprogramma 
FemaleTopProfessional!’

Overwin je twijfels, benut je kwaliteiten en haal de Top uit jezelf.

Het programma FemaleTopProfessional!’ draait om persoonlijke ontwikkeling en carrière. Een jaar lang ga je onder begeleiding van Topvrouw.nl actief aan de slag. Je leert nog effectiever te functioneren in een organisatie met professionals. Daarbij leg je de volgende focus: 

 • Hoe werk ik aan een goede performance, hoe presenteer ik mijzelf optimaal?
 • Op welke manier beïnvloed ik effectief mijn omgeving en realiseer ik mijn plannen?
 • Welke type onderhandelingen worden onderscheiden, hoe herken ik deze in de praktijk en hoe haal ik het beste resultaat uit deze onderhandelingsmomenten, voor mijzelf en voor mijn organisatie?
 • Hoe treed ik strategisch op als er belangentegenstellingen zijn en leer ik het politieke spel succesvol uit te voeren? 

 Dit leiderschapsprogramma is vooral geschikt als jij worstelt met vragen zoals: 

 • Wat moet mijn volgende stap eigenlijk worden? Wat wil ik nu eigenlijk echt met mijn werk?
 • Ik wil wel hogerop in de organisatie, maar kan ik het wel en hoe kom ik door die lastige selectie heen?
 • Help, ik heb nu een nieuwe baan maar ik loop vast in het politieke systeem! Hoe pak ik dat aan?
 • Hoe kan het nou dat mijn leidinggevende wel de prestaties van mijn collega roemt, maar niet die van mij? 

Vrouwelijke professionals zoals jij doorlopen vaker een periode waarin de twijfel toeslaat. ‘Kan ik dit wel? Wil ik dit eigenlijk wel?’ zijn dan vragen die ik vaak terugkrijg. De complexiteit en de ondoorzichtige besluitvorming van de organisatie maken het dan niet eenvoudiger. Zeker niet als je ook nog een privéleven wilt hebben. 

Ook al denk je nu dat het bijna niet mogelijk is, ik heb gemerkt dat met een persoonlijke en gevarieerde begeleiding jij jouw krachten zodanig weet te bundelen, dat je: 

 1. heldere keuzes maakt en focus creëert;
 2. sneller jouw topfunctie vormgeeft;
 3. een hoger salaris verdient.

In het leiderschapsprogramma FemaleTopProfessional!’ word je intensief begeleid door mij en mijn collega’s. We helpen je om de ‘warboel in je hoofd’ te ordenen. Daarbij focussen we op het positieve: waar ligt je kracht, waar ben je trots op, wat heeft je gebracht waar je nu bent. Vervolgens kijken we toekomstgericht: hoe ziet jouw werk er idealiter uit over 5, 10 of 20 jaar? De ervaring leert, dat je hierdoor meer inzicht krijgt in jouw drijfveren die voor jou belangrijk zijn. Vervolgens krijg je ondersteuning bij het vertalen van de toekomst naar de huidige situatie en de stappen die je nu al concreet kunt zetten. 

Wat levert dit programma jou verder nog op? 

 • Je neemt zelf de regie in je werk.
 • Je onafhankelijkheid neemt toe en je creëert ruimte en vrijheid.
 • Je benut optimaal de mogelijkheden die jouw organisatie je biedt op het gebied van opleiding, ontwikkeling en salaris.
 • Je leert strategisch te denken en tactisch te handelen. Hier zal je de rest van je carrière baat van hebben. 

Aanbod

Als je meedoet aan het programma biedt Topvrouw.nl je het volgende:

 • Workshops
 • Experimenteerdagen
 • Coaching en intervisie

Drie workshops

Tijdens deze interactieve workshops reikt Margreet van Rixtel je tips en adviezen aan. Ook krijg je  handvatten om jezelf krachtig te profileren, effectiever te onderhandelen en het politieke spel slim te spelen.

Drie experimenteerdagen

Tijdens deze experimenteerdagen werk je aan jouw persoonlijke skills. Heleen Brinkman, trainer/coach Respectful Confrontation en acteur, begeleidt je in het verdiepen van je vaardigheden op het gebied van performance, onderhandelen en het politieke spel. Heleen werkt vanuit het gedachtegoed Respectful Confrontation, waarbij je ook gebruik maakt van je lichaam als middel om ontspannen te blijven in spannende situaties. In een veilige leeromgeving kun je experimenteren met nieuw gedag en krijg je persoonlijke feedback van Heleen en je collega-deelnemers. Iedere experimenteerdag heeft een specifiek thema:

 • ‘IK’: Hoe blijf jij in je kracht, ook in situaties waarin jij je wilt presenteren en profileren?
 • ‘IK & DE ANDER’: Je wilt op een constructieve manier de confrontatie met een ander aangaan. Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap helder overkomt zonder verwijten over-en-weer.
 • ‘IK IN SPANNENDE SITUATIES’: Ontspannen blijven terwijl je je geïntimideerd voelt of mateloos geïrriteerd? Het lijkt onmogelijk. Tijdens deze dag leer je hoe je ook in deze situaties goed functioneert.

Coaching en intervisie

Maandelijks is er begeleiding in de vorm van coaching, telefonische coaching of intervisie.

 • Het programma start met een intake. Je wordt daarvoor gevraagd een aantal vragen te beantwoorden.
 • Je ontmoet je collega-deelnemers tijdens de startdag. De groep bestaat uit minimaal 4 tot maximaal 8 vrouwelijke professionals. Tijdens deze dag maak je onder begeleiding van Margreet van Rixtel een persoonlijk plan om de juiste focus en voorwaarden te creëren in jouw wetenschappelijke carrière.
 • Maandelijks is er begeleiding in de vorm van coaching: telefonische coaching of intervisie. Er zijn individuele telefonische coach momenten en telefonische intervisiemomenten met de groep. Op deze manier word je het gehele jaar ‘on-the-job’ begeleid en ondersteund.
 • Na zes maanden is er een voortgangsdag met jouw eigen groep. Samen met Margreet en je collega’s kijk je naar de voortgang van je leerproces, de obstakels die je hierbij voelt en zoeken we gezamenlijk naar de oplossingen om deze te slechten.
 • Het groepsprogramma wordt afgesloten met een slotbijeenkomst.
 • Daarna heb je nog een face-to-face coachbijeenkomst met Margreet, gericht op het continueren van jouw individuele ontwikkeling

Voor de verdieping van het leerproces zal regelmatig gevraagd worden om een reflectieverslag te schrijven. In onderling overleg kunnen ook nog andere opdrachten verstrekt worden.

Wil je graag nadere informatie, mail dan naar contact@topvrouw.nl. In een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek informeer ik je dan over dit programma. Ter voorbereiding op dit gesprek stuur ik je een aantal vragen. In ons telefoongesprek kan ik dan aangeven of je in aanmerking komt voor dit programma. Het aantal beschikbare deelnemersplaatsen houd ik beperkt, zodat ik kwaliteit kan blijven garanderen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Margreet Van Rixtel
Margreet Van Rixtel
Haal het beste uit jezelf, realiseer jouw Top

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Topvrouw.nl, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.