Incompany Een artikel schrijven

Type product
Tijdsduur
Trainer
Yolan Witterholt
Logo van TaalGewoon
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 TaalGewoon heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 3 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Heeft u binnen uw organisatie een bedrijfsblad of iets dergelijks, dan kan het zeer zinvol zijn om een training als deze te organiseren. Niet alleen krijgen de schrijvers meer lol in het schrijven en levert de training ontegenzeggelijk betere teksten op; het is ook goed voor de teambuilding binnen de redactie. 

De training is bedoeld voor wie geregeld een wat langere tekst of artikel moet schrijven. Misschien voor een bedrijfsblad of een vakblad. Het liefst eentje met een kop en een staart en een begrijpelijk midden. U wilt natuurlijk wel graag dat iedereen die de tekst ziet hem ook daadwerkelijk leest. Dat gaat niet zomaar; de meeste teksten die we onder ogen krijgen lezen we niet. We begi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Schrijven, Academisch schrijven, Organiseren, Secretaresse en Time management.

Heeft u binnen uw organisatie een bedrijfsblad of iets dergelijks, dan kan het zeer zinvol zijn om een training als deze te organiseren. Niet alleen krijgen de schrijvers meer lol in het schrijven en levert de training ontegenzeggelijk betere teksten op; het is ook goed voor de teambuilding binnen de redactie. 

De training is bedoeld voor wie geregeld een wat langere tekst of artikel moet schrijven. Misschien voor een bedrijfsblad of een vakblad. Het liefst eentje met een kop en een staart en een begrijpelijk midden. U wilt natuurlijk wel graag dat iedereen die de tekst ziet hem ook daadwerkelijk leest. Dat gaat niet zomaar; de meeste teksten die we onder ogen krijgen lezen we niet. We beginnen er soms wel aan, maar haken vaak al snel weer af.

Grofweg heeft u te maken met drie groepen binnen uw potentiële lezers: de mensen die uw verhaal hoe dan ook gaan lezen, omdat ze dat moeten of omdat ze erg geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Daarbij komend de mensen die uw verhaal in geen geval gaan lezen, hoe u er ook uw best op gedaan heeft. Omdat ze het onderwerp nu eenmaal niet interessant vinden. En daartussenin zit de grootste groep: de mensen die uw verhaal misschien wel gaan lezen. Díe mensen moet u uw verhaal in zien te trekken.

Hoe pakt u een grotere schrijfklus aan en hoe zorgt u ervoor dat uw verhaal door zoveel mogelijk mensen binnen uw doelgroep gelezen wordt? Hoe schrijft u een verhaal eigenlijk op: waar begint u en wat moet u doen voordat u aan een artikel schrijven toekomt? Hoe zorgt u ervoor dat de lezer de draad van het verhaal gemakkelijk vasthoudt? Welke opening pakt de aandacht van de lezer en hoe houdt u die vast?

In deze training Een artikel schrijven draait het om het plannen en structureren van een tekst, een (bedrijfs)journalistiek verhaal. U schrijft onder begeleiding zelf een (publikabel) verhaal over een onderwerp naar keuze en bekijkt en becommentarieert ook elkaars plannen. In stappen gaat u uw eigen artikel schrijven. 

De training duurt vier dagdelen, waartussen steeds minimaal een week tijd zit, om te kunnen schrijven. 

Bij TaalGewoon kennen we de kracht van taal.

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Schrijven.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Yolan Witterholt - schrijftrainer, NT2, Publiekgericht, Kort en Bondig, Correct Nederlands
Yolan Witterholt
schrijftrainer, NT2, Publiekgericht, Kort en Bondig, Correct Nederlands
9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.