Lean Six Sigma Green Belt Bootcamp

Niveau
Tijdsduur
Logo van Symbol
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Symbol heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 65 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Symbol biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Symbol organiseert tijdens de schoolvakanties uitdagende Bootcamps voor u én uw collega op aantrekkelijke locaties. In een kort maar intensief programma van slechts 5 dagen doorloopt u het volledige Green Belt theorieprogramma. De Summer Bootcamps (in juli en augustus) worden in het Nederlands gegeven, de bootcamps in voor- en najaar worden in het Engels gegeven. 

Het programma

De training is dusdanig opgezet dat u in 5 dagen hetzelfde programma doorloopt als in de normale 8-daagse training. We starten ’s ochtends na een uitgebreid ontbijtbuffet met een introductie en met een terugblik op de vorige dag. Vervolgens wordt in een afwisselende mix van theorie, praktijkcases en oefeningen de le…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Lean Six Sigma Green Belt, Lean Six Sigma, Six Sigma, Lean en Lean Black Belt.

Symbol organiseert tijdens de schoolvakanties uitdagende Bootcamps voor u én uw collega op aantrekkelijke locaties. In een kort maar intensief programma van slechts 5 dagen doorloopt u het volledige Green Belt theorieprogramma. De Summer Bootcamps (in juli en augustus) worden in het Nederlands gegeven, de bootcamps in voor- en najaar worden in het Engels gegeven. 

Het programma

De training is dusdanig opgezet dat u in 5 dagen hetzelfde programma doorloopt als in de normale 8-daagse training. We starten ’s ochtends na een uitgebreid ontbijtbuffet met een introductie en met een terugblik op de vorige dag. Vervolgens wordt in een afwisselende mix van theorie, praktijkcases en oefeningen de lesstof aangeboden. De lessen worden onderbroken door pauzes en lunch en diner die in het zomerseizoen bij mooi weer buiten zullen plaats vinden. ’s Avonds is er tijd voor een afzakkertje met uw cursusgenoten. Op alle locaties organiseren we een leuke, ontspannende outdoor activiteit, waarmee eveneens de theorie in praktijk wordt gebracht. Donderdagavond is er geen training, maar is er een barbecue of themadiner (afhankelijk van het seizoen en locatie).

Voor wie?

Algemeen voor projectleiders, afdelingsmanagers, proceseigenaren en procesbeheerders. Binnen de industrie ook voor design-, proces- en kwaliteitsengineers. U kunt na deze training eventueel doorstromen naar de Black Belt training.

Doelstelling

In deze training leert u processen te analyseren en te verbeteren door verspilling te elimineren en de procesprestaties te verhogen. Hiertoe leert u tal van methodieken. Uiteindelijk leidt dit tot lagere kosten en een hogere klanttevredenheid.

Inhoud

De Lean Six Sigma Green Belt training en het bijbehorende lesmateriaal zijn opgezet conform de gedetailleerde LSSA (Lean Six Sigma Academy) syllabus. Hieronder vindt u een overzicht van de tools en onderwerpen die worden behandeld tijdens de training.

 • Lean Management Principes (Waarde, Flow, Pull, ..)
 • Project Management (Roles & Responsibilities, Project Charter, DMAIC, ..)
 • Voice of the Customer & CTQ Flowdown
 • Process Performance Metrics
 • Process Flow Mapping & SIPOC
 • Problem solving (8D, Cause & Effect, 5-Why, ..)
 • Visualiseren van data m.b.v. Minitab
  (Pareto, Bar Chart, Pie Chart, Dot Plot, Histogram, Box Plot, Time Series Plot, Scatter Plot)
 • Statistische technieken (Hypotheses, Correlatie, Regressie, ANOVA, Kansberekening, ..)
 • 5S werkplekorganisatie
 • VSM – Value Stream Mapping (Current & Future)
 • SPC – Statistical Process Control
 • MSA – Meetsysteem analyse
 • Cpk – Process Capability & Performance
 • FMEA – Failure Mode Effect Analysis & Control plan
 • DOE – Design of Experiments
 • Kaizen Continu verbeteren / PDCA
 • Lean simulatiegame, Six Sigma case & proefexamen

Duur

Deze opleiding bestaat uit 5 intensieve dagen (de complete Lean Six Sigma Green Belt theorie wordt behandeld). U begint om 8.30 uur en de training eindigt maandag t/m woensdag ’s avonds om 21.30 uur met op woensdagavond een game. Donderdagavond is er een gezellig etentje (of barbecue, afhankelijk van het seizoen). Op vrijdag eindigt de training om 17.00 uur. We noemen het niet voor niets een ‘Bootcamp’!

De prijs is inclusief

 • 4 overnachtingen, 5 lunches, 3 diners
 • speciaal diner (of barbecue tijdens het zomerseizoen)
 • theorieboek ‘Lean Six Sigma Green Belt’ (Engelstalig) uit de serie ‘Climbing the Mountain’ van auteur ir. H.C. Theisens
 • oefenboek ‘Oefeningen Lean Six Sigma Green & Black Belts’ (Nederlandstalig)
 • Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties
 • templates
 • trail version Minitab
 • lean game
 • officieel certificaat van deelname
 • koffie, thee, frisdrank tijdens de trainingen
 • Outdoorgame

Exclusief

 • Drankjes buiten de trainingen
 • BTW

Studiebelasting en terugkomdag

Normaalgesproken vergen onze Green Belt trainingen zo’n 64 studie-uren. Omdat deze training in 5 aaneengesloten dagen wordt gegeven, organiseren we een speciale terugkomdag enige tijd na de training (niet bij de prijs inbegrepen). De vragen die u dan achteraf heeft, kunt u stellen tijdens deze terugkomdag. Tijdens de training zal de trainer u hier verder over informeren.

Materiaal

De training voorziet in een Nederlandstalige trainingsmanual met daarin alle presentaties. Verder ontvangt u een aantal handige templates, het Engelstalige boek “Lean Six Sigma Green Belt” uit de serie “Climbing the Mountain” van auteur ir. H.C. Theisens en het bijbehorende Nederlandstalige oefenboek.

Tijdens de training maken we gebruik van Minitab, een softwareprogramma voor statistische analyses. U ontvangt een trial version voor uw eigen laptop. Tijdens de trainingssessies kunt u eventueel ook gebruikmaken van een beschikbare laptop.

Niveau

HBO / HBO+. Affiniteit met statistiek is wenselijk.

Minimum aantal deelnemers

De training gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Internationaal erkend certificaat

Voor onze Lean Six Sigma Green Belt training wordt de mogelijkheid geboden om via de LSSA (Lean Six Sigma Academy) een internationaal erkend certificaat te behalen. Het volledige examen omvat een theorie- en een praktijkdeel. Het examen hiervoor wordt afgenomen volgens de richtlijnen van de LSSA.

Symbol is een “Accredited Training Organisation”

Symbol is een ATO (Accredited Training Organisation). Het LSSA theorie-examen wordt minimaal 4x per jaar afgenomen op de Universiteit Twente. Indien u slaagt, ontvangt u hiervoor 5EC (European Credits). U kunt zich via ons inschrijven voor het examen. Op deze pagina vindt u ook de eerst volgende examendata.

De praktijkprojecten worden beoordeeld door de LSSA. Voor beide elementen (theorie en praktijk) ontvangt u een deelcertificaat. Het volledige Lean Six Sigma certificaat vereist een voldoende voor zowel het theoretische als het praktische deel.

Wereldwijd worden de Lean Six Sigma examens van de LSSA aangeboden door APMG, iSQI en ECQA die hierin samenwerken met lokale examencentra.

Aantrekkelijke aanbieding Minitab 17

Voor zowel de training als voor het project dient u te beschikken over Microsoft Office Excel en een licentie van Minitab. Voor Minitab is er speciaal voor trainingsdoeleinden een trialversie beschikbaar die 60 dagen geldig is. Voor de Lean Six Sigma Green Belt training is dat voldoende, echter niet voor als u een project gaat uitvoeren. U kunt dan gebruik maken van onderstaande aanbieding.

Onze relaties kunnen nu tijdelijk een 12 maanden licentie kopen voor slechts € 390,- (15% korting op de standaard prijs).

Indien de licentie goed bevalt, kunt u de Minitab software aanschaffen voor de upgrade prijs van € 735,-. U betaalt dan in totaal slechts € 1125,- in plaats van € 1250,- (10% korting op de standaard prijs).

De Green en Black Belt trainingen van Symbol geven toegang tot het Europese certificeringsprogramma van de LSSA - Lean Six Sigma Academy, i.s.m. de Universiteit Twente.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.