PRINCE2® Projectmanagementbelevenis

Niveau
Tijdsduur
Logo van Lagant Management Consultants BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Lagant Management Consultants BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

PRINCE2® Projectmanagement Belevenis

Snel praktijkervaring

De PRINCE2 Projectmanagementbelevenis is een combinatie van de PRINCE2 Practitioner training en de Projectmanagement Simulatie. In deze gecombineerde training worden zowel de theorie voor PRINCE2 Practitioner behandeld alsmede geoefend met het managen van een project in een complexe omgeving. Hierdoor kunnen kandidaten de theorie ook direct in de simulatie oefenen.

Écht voorbereid

Projectmanagement is een vak en een vak leer je niet uit een boek maar door het te doen! Dat is onze gedachte achter de PRINCE2® Projectmanagementbelevenis. In deze actieve doe-training ervaar je de essentie van projectmanagement. Het laat je realiseren…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: PRINCE2, Projectmanagement, Projectmatig werken, Projectmedewerker en PRINCE2 Foundation.

PRINCE2® Projectmanagement Belevenis

Snel praktijkervaring

De PRINCE2 Projectmanagementbelevenis is een combinatie van de PRINCE2 Practitioner training en de Projectmanagement Simulatie. In deze gecombineerde training worden zowel de theorie voor PRINCE2 Practitioner behandeld alsmede geoefend met het managen van een project in een complexe omgeving. Hierdoor kunnen kandidaten de theorie ook direct in de simulatie oefenen.

Écht voorbereid

Projectmanagement is een vak en een vak leer je niet uit een boek maar door het te doen! Dat is onze gedachte achter de PRINCE2® Projectmanagementbelevenis. In deze actieve doe-training ervaar je de essentie van projectmanagement. Het laat je realiseren dat voor succesvolle deelname aan een project een andere manier van werken nodig is. Een andere manier van werken die je je gedurende de training al doende eigen maakt. Want een boek, dat kun je ook thuis lezen!

De simulatie zelf bevat in principe geen theorie. Alleen op verzoek van de deelnemers zullen de trainers de theorie kort behandelen. De simulatie kan worden aangepast aan de leerdoelen, die per groep vooraf worden afgestemd.

Keuzes maken en strategie bepalen

De simulatie wordt gebruikt om jou met de rol van projectmanager te laten oefenen. Als team van 4 tot 5 personen zullen jullie de rol van projectmanager spelen. Tijdens de simulatie zullen de team keuzes maken en hun strategie bepalen. De simulatie is zo flexibel opgebouwd dat alle keuzes ondersteund worden.

Feedback & Veilige omgeving

Op momenten zal de simulatie worden onderbroken zodat de trainers feedback kunnen geven op de zaken die zij hebben waargenomen. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving waar deelnemers naar hart en lust kunnen experimenteren met vaardigheden.

Inbegrepen

 • Cursusmaterialen
 • Licentiekosten
 • Locatie & catering
 • Overnachting

Tijdsinvestering

 • 5,5 dagen
 • Dag 2 van de simulatie is inclusief avonddeel tot 20:30 uur. Inclusief diner en overnachting met ontbijt
 • Doorlooptijd: ca. 7 weken
 • Studietijd: ca. 4 uur per trainingsdag

Boek

Voor het theorie gedeelte wordt er ook gebruik gemaakt van het boek ‘Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2’ van Office of Government Commerce. Dit boek mag ook tijdens het PRINCE2 Practitioner examen gebruikt worden.

Programma (volgorde kan anders zijn)

Dag 1

De eerste dag van de Projectmanagementbelevenis ga je meteen aan de slag met het herhalen van de PRINCE2 Foundation theorie. Ook zal het proces “Starting up a Project” aan de hand van een casus worden uitgelegd. De casus zal de rode draad door de training vormen. Bij het proces zullen ook alle bijbehorende thema’s en principes worden behandeld.

De PRINCE2 Projectmanagementbelevenis laat je niet alleen kennismaken met de PRINCE2 theorie maar laat je het ook ervaren wat het is om dit in de praktijk toe te passen.

Dag 2 en 3

Dag twee en drie zijn aaneengesloten en staan in het teken van het simulatieproject. Als groep gaan jullie een gesimuleerd project uitvoeren. De simulatie wordt een aantal keer gepauzeerd om ruimte te creëren voor reflectie, een brug naar de theorie te slaan en verbeteringen voor de volgende periode van het project door te voeren. Gezien het karakter en de lengte van deze dagen, wordt ervan uitgegaan dat deelnemers blijven overnachten.

Dag 4 en 5

Op de vierde dag staan de processen “Initiating a Project”, “Managing a Stage Boundary” en “Directing a Project” op het programma met de bijbehorende thema’s en principes. De laatste dag zal in het teken staan van het proces “Controling a Stage”, “Managing Product Delivery” en “Closing a Project”. Ook zal er een proefexamen worden gemaakt en behandeld om te kijken in hoeverre je gereed bent voor het PRINCE2 Practitioner examen.

PRINCE2 Practitioner ExamTrainer

Het eigen maken van de stof wordt ondersteund door onze online PRINCE2 Practitioner ExamTrainer waarmee onder andere PRINCE2 proefexamens gemaakt kunnen worden. Deze PRINCE2 ExamTrainer stelt je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen en een kennisniveau te bereiken dat aanzienlijk verder en dieper gaat dan nodig voor het PRINCE2 Practitioner Examen. Door de combinatie van online oefenen en klassikale lessen gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

Doelgroep

De PRINCE2 Projectmanagementbelevenis is geschikt voor iedereen die zich, na PRINCE2 Foundation, verder wil verdiepen in de toepassing van projectmanagement en PRINCE2. Van de deelnemers wordt ervaring als projectleider/projectmanager verwacht. De theorie van PRINCE2 Foundation wordt bekend verondersteld. Voor deelname aan het PRINCE2 Practitioner Examen moeten deelnemers geslaagd zijn voor het PRINCE2 Foundation Examen. Elke training biedt maximaal plaats aan 12 deelnemers.

Resultaat

 • Welk gedrag succesvol is wanneer je werkt in een project en heb je je dat gedrag eigen gemaakt (gedragsmatige competentie-elementen)
 • Verdiept inzicht in projectmatig werken en projectmanagement
 • Kennis van de PRINCE2 methodiek tot op Practitioner niveau
 • Vaardigheid in het toepassen van PRINCE2
 • Eventueel, het PRINCE2 Practitioner Certificaat

Bovendien ben je na afloop van de training en enige zelfstudie goed voorbereid op het PRINCE2 Practitioner examen. Let op: voordat je kan deelnemen aan het PRINCE2 Practitioner examen dien je het PRINCE2 Foundation certificaat behaald te hebben.

Trainingsdagen

 • 26-03-2019, 16-04-2019, 30-04-2019, examen 31-05-2019.
 • Simulatiedagen: 11-06-2019, 12-06-2019
 • 15-10-2019, 28-10-2019, 19-11-2019, examen 20-12-2019
 • Simulatiedagen: 17-12-2019, 18-12-2019

Voor meer persoonlijk advies, neem contact met ons op a.u.b.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: PRINCE2.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Lagant Management Consultants BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.