IPMA® D Projectmanagementbelevenis

Niveau
Tijdsduur
Logo van Lagant Management Consultants BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Lagant Management Consultants BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

IPMA-D Projectmanagementbelevenis

IPMA Projectmanagementbelevenis is een combinatie van de IPMA C/D training en de Projectmanagement Simulatie. In deze gecombineerde training worden zowel de theorie voor IPMA C/D behandeld alsmede geoefend met het managen van een project in een complexe omgeving. Hierdoor kunnen kandidaten de theorie ook direct in de simulatie oefenen.

Projectmanagement is een vak, en een vak leer je niet uit een boek maar door het te doen! Dat is onze gedachte achter de training Projectmanagementbelevenis. In deze actieve doe-training ervaar je de essentie van projectmanagement. Het laat je realiseren dat voor succesvolle deelname aan een project een andere manier van wer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IPMA-C, IPMA-B, IPMA PMO, IPMA-D en Projectmatig werken.

IPMA-D Projectmanagementbelevenis

IPMA Projectmanagementbelevenis is een combinatie van de IPMA C/D training en de Projectmanagement Simulatie. In deze gecombineerde training worden zowel de theorie voor IPMA C/D behandeld alsmede geoefend met het managen van een project in een complexe omgeving. Hierdoor kunnen kandidaten de theorie ook direct in de simulatie oefenen.

Projectmanagement is een vak, en een vak leer je niet uit een boek maar door het te doen! Dat is onze gedachte achter de training Projectmanagementbelevenis. In deze actieve doe-training ervaar je de essentie van projectmanagement. Het laat je realiseren dat voor succesvolle deelname aan een project een andere manier van werken nodig is. Een andere manier van werken die je je gedurende de training al doende eigen maakt. Want een boek, dat kun je ook thuis lezen! De 2 dagen simulatie zelf bevat in principe geen theorie. Alleen op verzoek van de deelnemers zullen de trainers de theorie kort behandelen. De simulatie kan worden aangepast aan de leerdoelen, die per groep vooraf worden afgestemd.

De IPMA Projectmanagementbelevenis laat je kennismaken met de IPMA C/D theorie maar laat je vooral ervaren wat het is om dit in de praktijk toe te passen. Het theorie gedeelte richt zich op IPMA C niveau omdat wij vinden dat het verschil tussen wat je qua theorie moet weten voor IPMA D of voor IPMA C weinig verschilt.

Feedback & Veilige omgeving

Op momenten zal de simulatie worden onderbroken zodat de trainers feedback kunnen geven op de zaken die zij hebben waargenomen. Hierdoor ontstaat er een veilige omgeving waar deelnemers naar hart en lust kunnen experimenteren met vaardigheden.

Inbegrepen

 • Cursusmaterialen
 • Licentiekosten
 • Locatie & catering
 • Diner met overnachting incl. ontbijt 

Tijdsinvestering

 • 6,5 dagen
 • De eerste dag van de simulatie is inclusief avonddeel tot 20:30 uur
 • Doorlooptijd: ca. 7 weken
 • Studietijd: ca. 4 uur per trainingsdag

Indeling (volgorde kan anders zijn)

Dag 1

De eerste dag van de Projectmanagementbelevenis ga je meteen aan de slag met een planningscasus. De resultaten van de casus en de drie traditionele pijlers van het vak projectmanagement – faseren, beheersen en beslissen – worden ineen gevlochten om je een theoretische basis te geven.

Dag 2 en 3

Dag twee en drie zijn aaneengesloten en staan in het teken van het simulatieproject. Als groep gaan jullie een gesimuleerd project uitvoeren. De simulatie wordt een aantal keer gepauzeerd om ruimte te creëren voor reflectie, een brug naar de theorie te slaan en verbeteringen voor de volgende periode van het project door te voeren. Gezien het karakter en de lengte van deze dagen, wordt ervan uitgegaan dat deelnemers blijven overnachten.

Dag 4 en 5

Op de vierde en vijfde dag staat gedrag centraal. Je ervaringen van de eerste drie dagen en een casus vormen de leidraad voor belevenissen op het gebied van leiderschap, onderhandelen, teamformatie en -building en groepsdynamica.

Dag 6

De zesde en laatste dag ben je actief in een teambuildingscasus en worden de puntjes op de i gezet wat betreft je theoretische kennis. Alles wat je tot nu toe hebt geleerd over het werken in projecten – theorie, gedrag en omgeving – komt samen tijdens de laatste middag van de training bij het bespreken van een proefexamen.

Onderwerpen

Strategie bepalen

De simulatie wordt gebruikt om jou met de rol van projectmanager te laten oefenen. Als team van 4 tot 5 personen zullen jullie de rol van projectmanager spelen. Tijdens de simulatie zullen de team keuzes maken en hun strategie bepalen. De simulatie is zo flexibel opgebouwd dat alle keuzes ondersteund worden.

Deels zelf doen

Voor het theorie gedeelte wordt er ook gebruik gemaakt van de IPMA C of IPMA D zelfstudie. Deze door IPMA Nederland gecertificeerde zelfstudie helpt je om alle benodigde theorie tot je te nemen zodat wij ook tijdens de training meer kunnen richten op het toepassen van de IPMA theorie.

Doelgroep

De IPMA Projectmanagementbelevenis is bedoeld voor iedereen die wil ervaren wat het is om in projecten te werken. Ervaring met het werken in projecten is dus niet noodzakelijk. Daarnaast ben je na afloop van deze IPMA Projectmanagementbelevenis en enige zelfstudie goed voorbereid op het theorie-examen IPMA D of IPMA C dat door IPMA Certificering Nederland wordt afgenomen. Elke training biedt plaats aan 12 tot circa 15 deelnemers die werken in teams van 4 tot 5 personen.

Resultaat

Wanneer je de training hebt doorlopen, heb je geleerd:

 • Welk gedrag succesvol is wanneer je werkt in een project en heb je je dat gedrag eigen gemaakt (gedragsmatige competentie-elementen).
 • Hoe een project en haar omgeving interactie hebben en ben je in staat om in zo’n situatie te werken (contextuele competentie-elementen).
 • Welke theoretische aspecten een rol spelen bij een project en kun je deze aspecten in je eigen projecten toepassen (technische competentie-elementen).

Bovendien ben je na afloop van de training en enige zelfstudie goed voorbereid op het theorie-examen IPMA D of IPMA C dat door IPMA Certificering Nederland wordt afgenomen.

Indien je ook jouw IPMA C praktijkassessment wil doen adviseren we je om ook de IPMA C assessmentbegeleiding erbij af te nemen.

Voor meer persoonlijk advies, neem contact met ons op a.u.b.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Lagant Management Consultants BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.