DISC-training: alles over gedragsstijlen

Type product
Tijdsduur

DISC-training: alles over gedragsstijlen

SVTP
Logo van SVTP

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Leer verschillende gedragsstijlen bewust inzetten om de interactie met de ander positief te beïnvloeden.

Wij mensen zijn geen solitaire wezens, wij staan graag in contact met anderen. Iedereen zal echter herkennen dat het gedrag dat je laat zien, gekoppeld is aan de omgeving of aan die specifieke situatie. Met andere woorden, de ene situatie of omgeving roept ander gedrag op dan de andere. Dit komt voort uit ons onbewust adaptieve vermogen. Om effectief te kunnen samenwerken en om tot gewenste resultaten te komen is het wenselijk je gedrag bewust te kunnen aanpassen en inzetten. Om dit bewust te kunnen doen en stijlflexibel te zijn, is het nodig inzicht te hebben in de verschillende gedrags…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: DISC, Leidinggeven, Communicatiestijlen, Effectief communiceren en Effectief beïnvloeden.

Leer verschillende gedragsstijlen bewust inzetten om de interactie met de ander positief te beïnvloeden.

Wij mensen zijn geen solitaire wezens, wij staan graag in contact met anderen. Iedereen zal echter herkennen dat het gedrag dat je laat zien, gekoppeld is aan de omgeving of aan die specifieke situatie. Met andere woorden, de ene situatie of omgeving roept ander gedrag op dan de andere. Dit komt voort uit ons onbewust adaptieve vermogen. Om effectief te kunnen samenwerken en om tot gewenste resultaten te komen is het wenselijk je gedrag bewust te kunnen aanpassen en inzetten. Om dit bewust te kunnen doen en stijlflexibel te zijn, is het nodig inzicht te hebben in de verschillende gedragsstijlen. Het DISC-model is een hoog gevalideerd gedragsmodel dat in deze training ingezet wordt om te begrijpen waarom mensen doen zoals ze doen. Het model helpt je om zonder oordeel in kaart te brengen wat jouw voorkeursgedrag is. Hoe jij doet, denkt, communiceert en wat je wil en wat jou motiveert. De training geeft bovendien inzicht in wat andere gedragsstijlen kunnen zijn.

Deze training levert voor ieder individueel inzicht op. Teams die deze training volgen en die de opgedane inzichten op een juiste manier leren gebruiken ervaren een: effectievere manier van communiceren, meer tevredenheid op de werkvloer, een verbetering van zakelijke en persoonlijke interacties en een verbetering van persoonlijke en professionele relaties.

WAT GA JE LEREN?

Deze training heeft een actief karakter. Je maakt kennis met het DISC-model. Door middel van opdrachten leer je het model te doorgronden en maak je je de gedragsstijlen steeds meer eigen. Je herkent je eigen voorkeursgedrag en je leert op welke manier je stijlflexibel, gedrag kunt inzetten.

In deze training leer je:

  • dat er niet zoiets bestaat als geen communicatie.
  • dat gedrag beïnvloedt wordt door de omgeving en situatie en voortkomt uit drijfveren en angsten.
  • wat jouw eigen voorkeursgedrag is met behulp van het DISC-model.
  • dat inzicht in eigen voorkeursgedrag en andere gedragsstijlen gedrag leidt tot begrip en betere samenwerking.
  • hoe je stijlen herkent en er op kan aansluiten.

VOOR WIE IS DE TRAINING BEDOELD?

Iedereen herkent dat gedrag wordt beïnvloed door de omgeving en de specifieke situatie waarin je je bevindt. Niet altijd is je voorkeursgedrag effectief en efficiënt. Deze training is daarom geschikt voor iedereen die zich meer bewust wil zijn van zijn eigen voorkeursgedragsstijl en andere gedragsstijlen en benieuwd is op welke manier je gedrag bewust kunt inzetten ( stijlflexibel handelen) wanneer de situatie erom vraagt. Deze training is als individu te volgen maar wordt ook vaak Incompany aangeboden.

WIE IS DE TRAINER?

‘De DISC-training: Alles over gedragsstijlen’ wordt gegeven door Alice Vermeulen. Ze is een ervaren en gecertificeerde DISC-trainer, docent en coach. Ze is algemeen directeur van SVTP. Haar jarenlange ervaring en het werken met diverse personen en groepen zorgen ervoor dat zij zich enorm goed kan inleven in gedachten en behoeften van mensen. Bovenal is Alice een hele prettige en enthousiaste trainer die je gedurende de dag op een inspirerende wijze meeneemt.

SVTP, School voor Toegepaste Psychologie, verzorgt trainingen voor wie zich wil verdiepen hoe mensen zich ontwikkelen en gedragen in verschillende (werk)situaties. Onze missie is om wetenschappelijke kennis te vertalen naar praktisch toepasbare inzichten.

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: DISC.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.