Agile Scrum Master (inc. examen en examengarantie)

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Arjan van der Poel
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Agile Scrum Master (inc. examen en examengarantie)

Suerte Academy
Logo van Suerte Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Suerte Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVennemeer 41a, Oud Ade (bij Leiden)
13 nov. 2023 tot 15 nov. 2023
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Bij de Agile Scrum Master training leer je vanuit een ondersteunende leiderschapsrol multidisciplinaire ontwikkelteams beter samenwerken en groeien.

Tijdens de training wordt uitgebreid ingegaan op de specifieke rol van scrum master, qua taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden.

Algemeen

De rol van scrummaster is specifiek: dienend leiderschap is de basis. Het multidisciplinaire team leert voortdurend van elkaar en de scrummaster heeft daarin een ondersteunende functie. Werken volgens Agile Scrum betekent dat u in staat bent om te werken met een continu veranderingsproces. Het team werkt in sprints aan een product, dat direct wordt getest, geëvalueerd en verbeterd. In dat proces heeft…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Scrum Master, Scrum, Scrum Product Owner, Agile (algemeen) en Kanban.

Bij de Agile Scrum Master training leer je vanuit een ondersteunende leiderschapsrol multidisciplinaire ontwikkelteams beter samenwerken en groeien.

Tijdens de training wordt uitgebreid ingegaan op de specifieke rol van scrum master, qua taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden.

Algemeen

De rol van scrummaster is specifiek: dienend leiderschap is de basis. Het multidisciplinaire team leert voortdurend van elkaar en de scrummaster heeft daarin een ondersteunende functie. Werken volgens Agile Scrum betekent dat u in staat bent om te werken met een continu veranderingsproces. Het team werkt in sprints aan een product, dat direct wordt getest, geëvalueerd en verbeterd. In dat proces heeft de scrummaster de rol van begeleider en schept de voorwaarden voor het team om door te blijven gaan.

De rol van scrummaster vereist inzicht in communicatie en interactie, in groepsgedrag en taakgericht werken. Van u wordt verlangd dat u uw verantwoordelijkheid neemt in het proces en volgens een realistische planning werkt. Uw inschatting van wat er nodig is om tot het gewenste resultaat te komen bepaalt de voortgang van het proces. Deelnemers aan deze training zijn goed voorbereid op werken in zelfsturende teams en kunnen tegelijkertijd ook de grenzen bewaken van de mogelijkheden van het team.

Doelgroep

De Agile Scrum Master training richt zich op professionals in project- management, softwareontwikkeling, IT-servicemanagement of business- management die zich verder willen verdiepen in de Agile-filosofie en Scrum-methodologie en als scrummaster aan de slag willen.

Resultaat

Na afronding van de Agile Scrum Master training kunt u:

  • Uitleggen wat de Agile-principes zijn en welke mindset dat vraagt
  • Werken met het proces van voortdurend verbeteren van een product of dienst
  • Herkennen welke andere frameworks er zijn naast Agile
  • Analyseren wat de rol van de scrummaster is en welke instrumenten ter beschikking staan
  • Toepassen hoe u het team begeleidt en ondersteunt vanuit uw rol als scrummaster
  • Werken met de verschillende onderdelen uit de Agile-filosofie: inschatten, plannen, monitoren en controleren
  • Communiceren over de voortgang over het proces met stakeholders
  • Complexe projecten en de grenzen van Agile analyseren
  • Uitleggen wat Agile betekent voor een organisatie, hoe zelfsturing tot stand komt en welke veranderingen er in mentaliteit en cultuur nodig zijn.

Studiebelasting

De Agile Scrum Master training bestaat uit 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur. De eerste twee dagen zijn na elkaar, de derde dag is een of twee weken later. Op de laatste dag wordt ’s middags het examen afgenomen.

Voor de Agile Scrum Master training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 40 uur (afhankelijk van aanwezige kennis). Deze tijd is nodig voor het bestuderen van de stof, maken van de huiswerkopdrachten en voorbereiding op het examen.

Voor u kunt beginnen aan de Agile Scrum Master training moet u de Agile Scrum Foundation training positief hebben afgerond.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Investering

€ 1.495,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn 'all inclusive', er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Deelnemers ontvangen enige tijd voor aanvang van de training het boek ‘The EXIN Handbook for Scrum Masters and Product Owners' en de uitgebreide trainingsmap met presentaties, praktijkopdrachten, casus, voorbeeldexamen en verklarende woordenlijst.

Suerte Academy is aangesloten bij CRKBO, wat betekent je als BTW-vrij organisatie geen BTW hoeft te betalen.

Certificering

De Agile Scrum Master training bereidt u voor op het officiële Agile Scrum Master examen van EXIN International. Het examen is met gesloten boek en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Minimaal heeft u 26 correcte antwoorden (65%) nodig om te slagen. Het examen duurt 90 minuten en kan op papier en online afgenomen worden.

Suerte Academy biedt deelnemers examengarantie. Mocht u niet slagen voor het examen, dan kunt u geheel kosteloos aan de herkansing deelnemen.

Na een succesvol afgelegd examen ontvangt u van EXIN het Agile Scrum Master certificaat. Met dit certificaat kunt u doorstromen naar de Agile Scrum Product Owner training.

Werkwijze

Onze trainingen zijn praktijkgericht. Studenten vragen we zich voor te bereiden door de theorie alvast door te nemen. We werken met actuele voorbeelden, discussies, opdrachten en oefeningen.

We stimuleren alle deelnemers actief aan de sessies deel te nemen. Door met andere deelnemers te oefenen kunnen studenten de nieuwe kennis en vaardigheden snel in hun beroepspraktijk toepassen.

En we bereiden studenten voor op het examen (met examengarantie) door hen daarvoor oefeningen en opdrachten te geven.

Wij bieden doorgangs- en examengarantie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.