Agile Scrum Product Owner (incl. examen en examengarantie)

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Arjan van der Poel
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Agile Scrum Product Owner (incl. examen en examengarantie)

Suerte Academy
Logo van Suerte Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 Suerte Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVennemeer 41a, Oud Ade (bij Leiden)
16 okt. 2023 tot 18 okt. 2023
check_circle Startgarantie
placeVennemeer 41a, Oud Ade (bij Leiden)
11 dec. 2023 tot 13 dec. 2023
check_circle Startgarantie

Beschrijving

Bij de Agile Scrum Product Owner training leer je hoe je de levenscyclus van het product of dienst beheerst en hoe je maximale buisiness value genereert.

Tijdens de training behandelen we wordt uitgebreid ingegaan op de specifieke rol van product owner, qua taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden.

Algemeen

De Product Owner is in Scrum de rol die de klant vertegenwoordigd. Maakt deel uit van het Scrum team en is verantwoordelijk voor de waarde creatie. Zorgt dat de vereiste functionaliteiten zijn beschreven als user Stories in de Product Backlog en zijn geprioriteerd. De uitdaging van de Product Owner is om de Backlog zodanig op orde te brengen en te houden dat het maximale businesswa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Scrum Product Owner, Scrum, Agile (algemeen), Scrum Master en Kanban.

Bij de Agile Scrum Product Owner training leer je hoe je de levenscyclus van het product of dienst beheerst en hoe je maximale buisiness value genereert.

Tijdens de training behandelen we wordt uitgebreid ingegaan op de specifieke rol van product owner, qua taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden.

Algemeen

De Product Owner is in Scrum de rol die de klant vertegenwoordigd. Maakt deel uit van het Scrum team en is verantwoordelijk voor de waarde creatie. Zorgt dat de vereiste functionaliteiten zijn beschreven als user Stories in de Product Backlog en zijn geprioriteerd. De uitdaging van de Product Owner is om de Backlog zodanig op orde te brengen en te houden dat het maximale businesswaarde creëert en dat het team op snelheid blijft.

Een Agile Scrum Product Owner zorgt ervoor dat de opgeleverde producten uit Agile Scrum projecten de meeste waarde toevoegen voor de klant. Om dit te doen, geeft de Product Owner richting, neemt beslissingen en zorgt ervoor dat het Team op de juiste doelstellingen is gericht. De Product Owner is actief, betrokken, communiceert goed en zorgvuldig en luistert naar de argumenten van het Team.

De Product Owner beschrijft de visie, maar ook de grenzen waarbinnen deze visie moet worden gerealiseerd. Dit wordt bereikt door het maken, onderhouden en prioriteren van Product backlog. Het is de verantwoordelijkheid van de Product Owner om ervoor te zorgen dat het project daadwerkelijk waarde creert. Een goede Product owner begrijpt de business en de markt, is de stem van de klant (intern of extern) en beheert de levenscyclus van het product of dienst.

Doelgroep

De Agile Scrum Product Owner training richt zich op professionals in organisaties die bezig zijn met een Agile. Je wilt je verder verdiepen in de Agile-filosofie en Scrummethodologie en als Product Owner aan de slag in je Agile-team en organisatie.

Resultaat

Na afronding van de Agile Scrum Product Owner training weet/kunt u:

 • De rol van de Product Owner in de verschillende Scrum-evenementen.
 • Hoe u het service- of productdoel creëert.
 • Hoe u een product roadmap maakt voor een dienst of een product.
 • Waarom een goede definition of done (DoD) zo belangrijk is.
 • Hoe u goede user stories schrijft voor diensten of producten.
 • Een productachterstand analyseren om epische verhalen (grote, ongeraffineerde items) te identificeren.
 • Hoe niet-functionele vereisten van diensten en producten kunnen worden beheerd.
 • Belemmeringen, afwijkingen, wegversperringen en andere obstakels identificeren die de voortgang beïnvloeden.
 • Hoe u informatiestralers creëert, hoe je ze interpreteert en hoe je handelt op basis van de resultaten.
 • Hoe veelgebruikte volgmethodes (burn-down chart, snelheid, et cetera) geïnterpreteerd moeten worden.
 • Hoe problemen en bugs moeten worden beheerd en hoe belanghebbenden moeten worden geïnformeerd.
 • Hoe u de product backlog kunt gebruiken in een geschaalde omgeving.
 • Hoe Scrum en de functie Product Owner kunnen worden geschaald.
 • Waarom het hebben van een klein team gunstig is voor elk project.
 • Verschillende manieren uitleggen om complexe product- of serviceachterstanden te beheren.
 • De relatie uitleggen tussen bedrijfswaarde, productdoelstelling en verbeterde winstgevendheid.
 • Hoe te werken met klanten, gebruikers en andere belanghebbenden.

Studiebelasting

De Agile Scrum Product Owner training bestaat uit 3 trainingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur. De eerste twee dagen zijn na elkaar, de derde dag is een of twee weken later. Op de laatste dag wordt ’s middags het examen afgenomen.

Voor de Agile Scrum Product Owner training moet u rekenen op een studiebelasting van zo’n 40 uur (afhankelijk van aanwezige kennis). Deze tijd is nodig voor het bestuderen van de stof, maken van de huiswerkopdrachten en voorbereiding op het examen.

Voor u kunt beginnen aan de Agile Scrum Product Owner training moet u de Agile Scrum Foundation training positief hebben afgerond.

Bekijk ons open rooster voor de datum van de eerstvolgende training. Voor alle trainingen geldt een doorgangsgarantie.

Investering

€ 1.495,- exclusief BTW, inclusief uitgebreide trainingsmap, examen en examengarantie.

De prijzen van onze trainingen zijn 'all inclusive', er komen GEEN EXTRA KOSTEN voor lunches, cursusmaterialen of examens bij.

Deelnemers ontvangen enige tijd voor aanvang van de training het boek ‘The EXIN Handbook for Scrum Masters and Product Owners' en de uitgebreide trainingsmap met presentaties, praktijkopdrachten, casus, voorbeeldexamen en verklarende woordenlijst.

Suerte Academy is aangesloten bij CRKBO, wat betekent je als BTW-vrij organisatie geen BTW hoeft te betalen.

Certificering

De Agile Scrum Product Owner training bereidt u voor op het officiële Agile Scrum Product Owner examen van EXIN International. Het examen is met gesloten boek en bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Minimaal heeft u 26 correcte antwoorden (65%) nodig om te slagen. Het examen duurt 90 minuten en kan op papier en online afgenomen worden.

Suerte Academy biedt deelnemers examengarantie. Mocht u niet slagen voor het examen, dan kunt u geheel kosteloos aan de herkansing deelnemen.

Na een succesvol afgelegd examen ontvangt u van EXIN het Agile Scrum Product Owner certificaat. Met dit certificaat kunt u doorstromen naar de Agile Scrum Master training.

Werkwijze

Onze trainingen zijn praktijkgericht. Studenten vragen we zich voor te bereiden door de theorie alvast door te nemen. We werken met actuele voorbeelden, discussies, opdrachten en oefeningen.

We stimuleren alle deelnemers actief aan de sessies deel te nemen. Door met andere deelnemers te oefenen kunnen studenten de nieuwe kennis en vaardigheden snel in hun beroepspraktijk toepassen.

En we bereiden studenten voor op het examen (met examengarantie) door hen daarvoor oefeningen en opdrachten te geven.

Wij bieden doorgangs- en examengarantie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.