Sportblessures en Weak Link On Demand (online zelfstudie)

Type product

Sportblessures en Weak Link On Demand (online zelfstudie)

Start2Move
Logo van Start2Move
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Start2Move heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Iedere sporter heeft een zwakke schakel. Denk maar aan een instabiel gewricht, een te stijve of te zwakke spierketen of een matig bewegingspatroon. Tijdens deze opleiding gaan we kijken naar het lichaam van de sporter die jij traint. Zijn er blessures aanwezig; valt er iets op in statiek of beweging bij jouw client? Wat doen we bij blessures? Kun je verder met je sport als je last hebt van je achillespees? Waarom kan iemand geen overhead squat uitvoeren en iemand anders wel? Hoe beweegt het individuele lichaam en kun je dit optimaliseren? Allemaal vragen waar jij als trainer/therapeut tegenaan loopt. Samen gaan we door middel van deze opleiding die vragen beantwoorden, zodat jij een sporter/…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Sport, Sportmassage & Sportfysiotherapie, Massage, Sportpsychologie & Sportcoaching en Ayurveda.

Iedere sporter heeft een zwakke schakel. Denk maar aan een instabiel gewricht, een te stijve of te zwakke spierketen of een matig bewegingspatroon. Tijdens deze opleiding gaan we kijken naar het lichaam van de sporter die jij traint. Zijn er blessures aanwezig; valt er iets op in statiek of beweging bij jouw client? Wat doen we bij blessures? Kun je verder met je sport als je last hebt van je achillespees? Waarom kan iemand geen overhead squat uitvoeren en iemand anders wel? Hoe beweegt het individuele lichaam en kun je dit optimaliseren? Allemaal vragen waar jij als trainer/therapeut tegenaan loopt. Samen gaan we door middel van deze opleiding die vragen beantwoorden, zodat jij een sporter/client kunt screenen op “weak link” en deze kunt registreren en verbeteren.

Deze On Demand opleiding is toegankelijk en praktisch toepasbaar voor verschillende takken van de sport- en gezondheidswereld. Basiskennis van anatomie en weefselherstel (pathofysiologie) is een voordeel in de modules. Tijdens de opleiding zullen de drie belangrijkste pijlers van ‘Evidence Based Sports Medicine’ bij elkaar komen. Dit betekent dat er zowel aandacht is voor praktijkervaring als de behoefte van de cliënt. Bovendien wordt alles met een kritische blik bekeken vanuit de (huidige) wetenschap.
 

DE DRIE GROOTSTE VOORDELEN VAN DE START2MOVE ON DEMAND OPLEIDING SPORTBLESSURES EN WEAK LINK:

 • Online studeren in je eigen tempo
 • In je online leeromgeving e-Start kun je na inschrijving direct aan de slag met het lesmateriaal
 • Gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken

INHOUD VAN DE ON DEMAND OPLEIDING SPORTBLESSURES EN WEAK LINK

Tijdens de opleiding Sportblessures en Weak Links On Demand worden de volgende 8 modules behandeld:

 • Triage bij blessures, screening rode vlaggen 
 • Wondgenezing bij acute blessures 
 • Wondgenezing bij chronische blessures 
 • Training / belasting in de verschillende fasen van wondgenezing 
 • Antropometrie 
 • Screenen van het lichaam met behulp van dynamische testen 
 • Testprotocol weak link, meetbaar maken 
 • Trainen van de weak link 

Aan iedere module zijn leerdoelen gekoppeld. Je hebt 6 maanden de tijd om het lesmateriaal te doorlopen. 

OPLEIDINGGEGEVENS SPORTBLESSURES EN WEAK LINK

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke toelatingseisen.

Duur licentie

In totaliteit omvatten de theorie, video’s, studievragen en casussen ongeveer 24 studiebelastingsuren die je, op eigen tempo, in zes maanden tijd dient te volbrengen. 

Lesmateriaal

In je online leeromgeving e-Start vind je al het digitale lesmateriaal, bestaande uit theorie, video’s, casussen en studievragen*.

EXAMEN EN DIPLOMERING

Kies je ervoor om de opleiding af te ronden met een examen? Dan maak je aan het eind van de opleiding online een theorie-examen. Nadat dit examen is beoordeeld met minimaal een voldoende, ontvang je jouw digitale certificaat.*

Met dit certificaat kun je aantonen dat je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt. Het certificaat geeft in bepaalde gevallen vrijstelling: bijvoorbeeld als je je inschrijft voor een verdiepende opleiding of een pakket afneemt waarvan je al een module On Demand hebt gevolgd. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Sport.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Start2Move, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.