Masterclass Digitaal leiderschap bij de overheid - Virtual Classroom

Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.135 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Virtual Classroom
10 sep. 2021 tot 8 okt. 2021
placeVirtual Classroom
22 nov. 2021 tot 20 dec. 2021
placeVirtual Classroom
26 jan. 2022 tot 23 feb. 2022
placeVirtual Classroom
25 mrt. 2022 tot 22 apr. 2022

Beschrijving

Je bent werkzaam bij de overheid als bijvoorbeeld bestuurder, (communicatie)manager, senior communicatieadviseur of beleidsmedewerker. Door middel van een training wil je beter sturing leren geven ...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Digitaal Leiderschap / Strategie, Digitaal Rechercheren, Leiderschap, Innovatiemanagement en Innovatie.

Je bent werkzaam bij de overheid als bijvoorbeeld bestuurder, (communicatie)manager, senior communicatieadviseur of beleidsmedewerker. Door middel van een training wil je beter sturing leren geven ...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Door digitalisering is er een toenemende behoefte aan professionals die de mogelijkheden van technologische ontwikkelingen weten te vertalen naar de overheidsinstantie waarbij ze werken, of dat nu een gemeente, provincie of de rijksoverheid is. Ben jij geïnteresseerd in technologie? En ben je nieuwsgierig naar de toegevoegde waarde die de digitale overheid kan bieden? En hoe je veranderingen implementeert? Volg dan deze training Masterclass Digitaal Leiderschap bij de Overheid. In korte tijd raak je bekend met de ontwikkelingen op technologisch gebied en kun je je organisatieprocessen effectiever inrichten.


Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Masterclass Digitaal Leiderschap bij de Overheid' van SRM.

Technologische ontwikkelingen bieden vaak mogelijkheden voor gemeenten, provincies en de rijksoverheid. Gegevens hoeven nog maar één keer ingevoerd te worden en bereiken in een splitseconde de juiste afdeling die ermee aan de slag kan gaan. Inwoners kunnen eenvoudig op de hoogte blijven van de status van hun aanvraag. Door de ontzorgende en efficiënte aard zijn digitale middelen uitermate geschikt om processen te optimaliseren. In deze training breng je de processen binnen je eigen werkveld in kaart en onderzoek je de toegevoegde waarde van techniek. Je bestudeert automatiseringsmogelijkheden en kijkt of je met digitale middelen aan alle voorwaarden van de wet en klantbehoefte kunt voldoen. Daarnaast krijg je de handvatten aangereikt om de voorgestelde veranderingen ook daadwerkelijk te kunnen doorvoeren in de praktijk. Zo leg je direct de link tussen theorie en praktijk.

In deze training verdiep je je in de digitale overheid. Aan de hand van strategische keuzen en randvoorwaarden bepaal jij of digitale ontwikkelingen een rol kunnen spelen binnen je werkveld en hoe dit dan het beste vormgegeven kan worden. Je krijgt de vaardigheden mee om de ontwikkelingen aan te kaarten, stakeholders te overtuigen en een digitaal beleid te implementeren.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

De digitale overheid

o Ontwikkelingen digitale landelijke en lokale overheid
o Impact van digitalisering, automatisering en robotisering op rol en positie overheid
o Kansen van digitalisering voor dienstverlening en bedrijfsvoering

Strategische keuzen

o Van digitale ambitie naar digitale visie en strategie
o Vormgeven aan nieuwe (digitale) dienstverlening en concepten
o Betrekken stakeholders en verschillende belangen
o Binnen randvoorwaarden de ambitie realiseren
o Vertalen naar concrete projecten
o Voortrekkersrol pakken in netwerk en keten

Transformatie en implementatie

o Impact op bestaande organisatievormen en -inrichting
o Faciliterende organisatievormen
o Business process redesign
o Effectief sturing geven aan digitale transformatie
o Stimulerende leiderschapsstijlen
o Creëren en verankeren draagvlak
o Omgaan met weerbarstigheid en politieke context
o (Door)ontwikkeling van medewerkers
o Werken onder (informatie)architectuur
o Informatieplanning

3 dagen

Trainingen

SRM-DLO|Masterclass Digitaal leiderschap bij de overheid

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.