Groepsdynamica: Forward Thinking in Participatie - Virtual Classroom

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.135 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVirtual Classroom
23 sep. 2021
placeVirtual Classroom
9 dec. 2021
placeVirtual Classroom
17 mrt. 2022

Beschrijving

De training is bedoeld voor communicatieadviseurs (omgevingsmanager, omgevingsregisseur, gebiedsmanager, gebiedsregisseurs, enzovoort), die zich bezighouden met externe participatie bijvoorbeeld in...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Groepsdynamiek, Groepsgedrag, Omgevingswet, Leerpsychologie en Leidinggeven.

De training is bedoeld voor communicatieadviseurs (omgevingsmanager, omgevingsregisseur, gebiedsmanager, gebiedsregisseurs, enzovoort), die zich bezighouden met externe participatie bijvoorbeeld in...

In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Actuele vraagstukken rond participatie zijn aan de orde van de dag: aardgasvrij wonen, de energietransitie, de herinrichting van de fysieke leefomgeving. Ook de nieuwe Omgevingswet die 2021 een feit is, vraagt om een andere manier van kijken: dat iedereen meedoet, inclusief de stille meerderheid. SRM heeft samen met kennispartner LetsOpp de eendaagse training Groepsdynamica: Forward Thinking in Participatie ontwikkeld. Een methode die balans in de dialoog brengt en de denkkracht van alle betrokkenen gebruikt. Forward Thinking laat meningen voor wat ze zijn. Meningen gaan namelijk over het verleden. Veel krachtiger is het om vooruit te ...


Na afloop ontvang je het officiële certificaat 'Groepsdynamica: Forward Thinking in Participatie' van SRM.

Een week voorafgaand aan de training ontvang je een uitnodiging met daarin een korte vragenlijst en een scan met vragen over de dynamiek van jouw team waarmee je participatie organiseert. Deze vragen helpen de trainers om een beeld te krijgen bij een specifieke hulpvraag uit jouw praktijk en die van de cursistengroep als geheel.
Je ontvangt na de training de sheets en een handige syllabus. In deze syllabus staat nog kort de theorie omschreven, maar vind je ook onder andere een slimme checklist voor buurtbijeenkomsten, een handleiding van 1 A4 met betrekking tot het ontwerpen van een participatieproces en tips om een discussie van Backward Thinking naar Forward Thinking om te buigen.

Bij het organiseren van publieke betrokkenheid geven we keer op keer in zaaltjes het podium aan de weerstand. We vinden het lastig om een brede groep mensen te bereiken, dus betrekken we doorgaans slechts een handjevol mensen die in het openbaar durven spreken. Ongewild verzamelen we de meest kritische burgers of huurders. Zodra we deze beperkte groep naar hun ongezouten mening vragen, zitten we in no time in een welles-nietes gesprek. Tijd om participatie op een andere, meer gedragswetenschappelijke manier te benaderen.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

Groepsdynamica: de basis

o 8 dynamieken binnen groepen
o Hoe uiten deze dynamieken zich en herken je dit in participatieprocessen?
o Aan welke knoppen moet je draaien om deze dynamieken positief te stimuleren?

Jij en jouw participatieteam

o Welke dynamieken zie je in je team (uitslag scan)?
o Welke groei kan je eigen team maken om participatieprocessen beter in te richten?

Jij en je participatie-uitdaging

o Welke uitdagingen kom jij tegen bij externe participatie en welke dynamieken herken je?
o Hoe kunnen we valkuilen omzeilen?
o Tips en tricks

0.5 dagen

Trainingen

SRM-GFTP|Groepsdynamica: Forward Thinking in Participatie

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.