Executive Master Interne Communicatie - E-learning

Type product
Startdatum en plaats
Logo van SRM
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 SRM heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 1.135 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeE-learning
12 mrt. 2021 tot 14 mei. 2021
placeE-learning
10 sep. 2021 tot 19 nov. 2021

Beschrijving

De Executive Master Interne Communicatie is bedoeld voor adviseurs en managers die interne communicatie als werkveld hebben met een HR-, marketing- of communicatieachtergrond. Zij zijn (mede)verant...

Interne communicatie is essentieel bij het uitvoeren van beleid in veranderende organisaties. Als communicatieprofessional vervul je een strategische rol en bied je belangrijke toegevoegde waarde. In deze Executive Master wordt ingegaan op effectieve interne communicatie, internal branding en leiderschap bij verandering. De trainingen worden verzorgd door experts in het vak. Jij zet een flinke stap vooruit met actuele inzichten. SRM ondersteunt je in het sterk veranderende vakgebied met de juis…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Interne communicatie, Communiceren, Groepsgedrag, Samenwerken en Vergaderen.

De Executive Master Interne Communicatie is bedoeld voor adviseurs en managers die interne communicatie als werkveld hebben met een HR-, marketing- of communicatieachtergrond. Zij zijn (mede)verant...

Interne communicatie is essentieel bij het uitvoeren van beleid in veranderende organisaties. Als communicatieprofessional vervul je een strategische rol en bied je belangrijke toegevoegde waarde. In deze Executive Master wordt ingegaan op effectieve interne communicatie, internal branding en leiderschap bij verandering. De trainingen worden verzorgd door experts in het vak. Jij zet een flinke stap vooruit met actuele inzichten. SRM ondersteunt je in het sterk veranderende vakgebied met de juiste kennis en vaardigheden waarmee jij het verschil maakt. Bovendien blijf je met een diploma van SRM met voorsprong de beste communicatieprofessional.


Je rondt dit programma af met een integrale eindopdracht, waarmee je aantoont dat je het geleerde kunt toepassen binnen je werk. Bij succesvolle afronding van dit programma ontvang je het zeer gewaardeerde SRM-diploma 'Executive Master Interne Communicatie'.
Op het moment dat je verder wilt studeren in een Masteropleiding van NCOI en je toelaatbaar bent tot deze opleiding, kun je dit programma mogelijk inbrengen als vrijstelling.

In dit programma ga je onder leiding van zeer ervaren vakmensen aan de slag met actuele thema's binnen de interne communicatie. Niet alleen ontwikkel je inzicht in effectieve methoden en best practices vanuit concrete casuïstiek. Er wordt ook goed ingegaan op achterliggende motieven die gedrag beïnvloeden. Met het inzicht en de kennis die je opdoet, zorg jij voor internal alignment. Ook werk je aan je situationele leiderschapsvaardigheden waarmee je zowel kwaliteiten ontwikkelt om de directie goed te adviseren als het management bij te staan in de uitrol van communicatie naar de organisatie. In het programma wordt theorie en achtergrond afgewisseld met concrete opdrachten en oefeningen. Inspirerend en zeer leerzaam.

Aan de hand van onderwerpen als internal branding, communicatie bij verandering, kernwaarden en bedrijfscultuur ontwikkel je je tot professioneel adviseur op het gebied van interne communicatie. De leiderschapskwaliteiten die je verder ontwikkelt tijdens het programma helpen je je nieuw ontwikkelde inzichten met zelfvertrouwen binnen je organisatie te pitchen en uit te voeren.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

Leiderschapsprofiel Executive Master Interne Communicatie

(1 dagdeel)
o Persoonlijke online intake
o Persoonlijke leerdoelen
o Jouw ontwikkelvraag
o Leiderschapstest
o Persoonlijke rapportage
o Persoonlijk consult

Masterclass Interne Communicatie

(2 dagen)
o Organisatiestrategie en communicatie
o Communicatiebeleid en organisatie
o Interne stakeholders
o Toepassingsgebieden interne communicatie
o Alle neuzen dezelfde kant op
o Barrières in beeld
o Boodschap, kanalen en timing
o Fases van internal branding
o Interne communicatieplanning
o Interne social media
o Internal branding en het snijvlak van marketing, HRM en interne communicatie
o Effectmeting en accountability van interne communicatie en internal branding
o Communicatie bij verandering

Masterclass Internal Branding

(2 dagen)
o Merk als kompas
o Missie en visie
o DNA van de organisatie
o Kernwaarden
o Denken, voelen, doen
o Bedrijfscultuur
o Verbinding medewerkers – organisatiedoelen
o Internal branding strategie
o Verankering in de organisatie

Leiderschap bij Verandering

(2 dagen)
o Leiderschap bij verandering
o Jouw rol en kracht bij veranderen
o Je eigen veranderattitude
o Waarden en invloed
o Verborgen krachten bij verandering
o Van denken naar doen
o Leiderschap bij verandering
o Hoe versterk je je veranderrol?
o Super- en intervisie

Integrale eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt dit programma af met een eindopdracht.

Het programma Executive Master Interne Communicatie duurt 4 maanden. Het programma wordt overdag verzorgd. De dagvariant heeft 6 bijeenkomsten van 09.30 uur tot 16.30 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur. Daarnaast heb je 1 bijeenkomst voor het leiderschapsprofiel. Je kunt dit programma ook via e-learning volgen met contact en begeleiding op afstand.

Vakopleiding

SRM-EMIC|Executive Master Interne Communicatie

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.