Groeien in zelfsturing

Niveau
Tijdsduur

Groeien in zelfsturing

Spirit Coaching & Training
Logo van Spirit Coaching & Training

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

1. De doelstelling.

Deze training heeft de volgende doelstellingen:

  1. Naar jezelf leren kijken en je bewust  worden van de impact van je gedrag op jezelf en op anderen.
  2. Bewustzijn op de impact van het gedrag van anderen op jezelf.
  3. Zodanig kunnen reflecteren op jezelf, dat je inzicht krijgt in eigen talenten en valkuilen.

2. Het programma.

2.1 Persoonlijke intake.

Als dit de eerste training is die je bij ons volgt zal er voorafgaand aan de training een persoonlijke telefonische intake volgen. Tijdens het intakegesprek bepaalt de deelnemer samen met de trainer welke resultaten hij of zij tijdens de training wil bereiken. Input hiervoor kan mede worden bepaald door vooraf drie vragen u…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

1. De doelstelling.

Deze training heeft de volgende doelstellingen:

  1. Naar jezelf leren kijken en je bewust  worden van de impact van je gedrag op jezelf en op anderen.
  2. Bewustzijn op de impact van het gedrag van anderen op jezelf.
  3. Zodanig kunnen reflecteren op jezelf, dat je inzicht krijgt in eigen talenten en valkuilen.

2. Het programma.

2.1 Persoonlijke intake.

Als dit de eerste training is die je bij ons volgt zal er voorafgaand aan de training een persoonlijke telefonische intake volgen. Tijdens het intakegesprek bepaalt de deelnemer samen met de trainer welke resultaten hij of zij tijdens de training wil bereiken. Input hiervoor kan mede worden bepaald door vooraf drie vragen uit te zetten bij een aantal mensen uit de eigen leefomgeving of een andere vorm van een 360 graden feedbacktest. Als er reeds een intake heeft plaatsgevonden komt dit te vervallen en wordt er via de mail wat input gevraagd.

2.2 De training.

We zijn ons maar bewust van 1 á 2 % van ons voelen, denken en handelen en dit heeft een groot effect op onze interactie met anderen. Opereren vanuit de comfort zone levert geen groei op. In verschillende fases van je (professionele) leven is het goed om weer eens stil te staan en jezelf in de spiegel te kijken.De interacties met de andere deelnemers vormt voor deze module een belangrijk oefenterrein. 

2.3 Programma opzet.

Het programma start met een voorbereidende opdracht. De deelnemer schrijft op basis van een duidelijke format zijn/haar carrière pad op. Hieruit komt naar voren wat de belangrijke terugkerende thema’s (patronen) zijn voor de deelnemer. Deze opdracht vormt, samen met de intake, de basis voor het formuleren van de doelstelling(en) van de deelnemer.

Tijdens de eerste dag zullen we besteden aan kennis maken. De voorbereidende opdracht zal als basis gebruikt worden om de overlevingsmechanismen van de deelnemer in kaart te brengen. Deze mechanismen waren in het verleden behulpzaam om te kunnen omgaan met lastige situaties maar zijn in het heden vaak niet meer passend of werken belemmerend. Het kunnen loslaten hiervan en het ontwikkelen van nieuw en effectief gedrag is dan de uitdaging. 

In de middag krijgen deelnemers meer zicht op of ze meer een doener, denker of een voeler zijn en ze leren spelen met de vorm die voor hun minder vertrouwd is. Ook krijgen ze inzicht in welke zintuigen ze gebruiken om hun omgeving te scannen en leren ze zintuigen die nu onbenut blijven (meer)  te gebruiken. Zo ontstaat er een helderder en betrouwbaarder beeld van de omgeving en het eigen functioneren daarin. Dit legt de basis voor de verdere vormgeving van de ontwikkelfocus gedurende de training. De dag wordt afgerond met het formuleren van concrete actiepunten voor de komende periode.

Tijdens de tweede bijeenkomst krijgen deelnemers inzicht in hun belangrijkste basisovertuigingen en welk effect deze hebben op hun dagelijks handelen en functioneren. De deelnemers krijgen daarbij inzicht in ongewenste (zich herhalende) ervaringen en hoe ze deze kunnen veranderen. Ook wordt de link gelegd naar de tijdens de eerste dag uitgewerkte automatische reactiepatronen. Welke overtuigingen zijn ondersteunend en welke zijn belemmerend voor de doelstelling(en) van de deelnemer? Ze leren hoe zij het “managen” van de eigen overtuigingen (mindset)  kunnen inzetten voor het bereiken van persoonlijke doelen. De middag wordt afgerond met het formuleren van conrete actiepuntenvoor de komende periode.

De derde dag staat in het teken van effectieve communicatie. Gedurende de achterliggende periode hebben deelnemers veel meer inzicht gekregen in zichzelf en de interactie met hun omgeving. De volgende stap is te leren hoe je op effectieve wijze behoeften en/of knelpunten in verbinding brengt met de mensen om je heen. Daarbij gaat het minder om gesprekstechnieken en meer om het ontwikkelen van het vermogen om vanuit verbinding met jezelf en jouw omgeving helder en effectief te communiceren. We maken hiervoor gebruik van de theorie en technieken van Marshall B. Rosenberg. De middag wordt afgerond met het formuleren van concrete actiepunten voor de komende periode.

Het programma van de vierde dag bestaat uit het maken van een moodboard wat deelnemers helpt de achterliggende periode te integreren in een toekomstige visie op hun interactie met hun (werk)omgeving. In de middag presenteren de deelnemers hun belangrijkste inzichten en verworvenheden aan elkaar en blikken vooruit naar de toekomst. Voor dit programma onderdeel nodigen ze hun leidinggevende uit.

3. Investering.

De investering voor deelname aan de training groeien in zelfsturing bedraagt € 2.100,- (inclusief materiaal - en accomodatiekostenn en exclusief BTW).

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.