Opleiding MBA-tools voor de senior managementassistent

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Opleiding MBA-tools voor de senior managementassistent

Secretary Management Institute
Logo van Secretary Management Institute
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 Secretary Management Institute heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 245 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
30 sep. 2024 tot 2 dec. 2024

Beschrijving

Upgrade jouw ondersteunende functie aan de hand van 5 managementtools

Ondersteunen op gevoel... het heeft je jarenlang ver gebracht. En toch heb je als (senior) assistant behoefte aan meer achtergrondkennis. Je bent al aardig inhoudelijk en proactief bezig in je functie, maar hebt je nog nooit écht verdiept in hoe je bepaalde bedrijfskundige zaken het beste aanpakt. Daar is het nu de hoogste tijd voor.

Om je leidinggevende sterker te ondersteunen, wil je meer inzicht in management. Je wil je keuzes baseren op kennis, waardoor je ze met zelfvertrouwen uitdraagt. Deze 5 MBA-tools zijn praktisch gericht op het werk van de assistant en gaan over de essentiële pijlers van ondersteunend management…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Management assistent, MBA (Master of Business Administration), Zelfontwikkeling, Zelfbewustzijn en Secretaresse.

Upgrade jouw ondersteunende functie aan de hand van 5 managementtools

Ondersteunen op gevoel... het heeft je jarenlang ver gebracht. En toch heb je als (senior) assistant behoefte aan meer achtergrondkennis. Je bent al aardig inhoudelijk en proactief bezig in je functie, maar hebt je nog nooit écht verdiept in hoe je bepaalde bedrijfskundige zaken het beste aanpakt. Daar is het nu de hoogste tijd voor.

Om je leidinggevende sterker te ondersteunen, wil je meer inzicht in management. Je wil je keuzes baseren op kennis, waardoor je ze met zelfvertrouwen uitdraagt. Deze 5 MBA-tools zijn praktisch gericht op het werk van de assistant en gaan over de essentiële pijlers van ondersteunend management:

MBA-tool 1 | Zelfmanagement, leiderschap en coaching
Groei eerst als persoon, om te kunnen groeien in je functie. Pak vanuit zelfinzicht taken op en communiceer strategisch en effectief.

MBA-tool 2 | Strategisch management
Kijk vanuit helikopter view en kom los van de operationele actiestand.

MBA-tool 3 | Drie nieuwe flexibele werktechnieken
Design Thinking, Lean en Scrum.

MBA-tool 4 | Verandermanagement
Ga goed om met veranderingsprocessen, met meer energie en ideeën.

MBA-tool 5 | Stakeholdermanagement
Door anderen te betrekken bij de plannen, groeit de kans dat zij hun best gaan doen voor jou én je manager.

Hoofddocent Kristine over de opleiding:

“Ik merk dat veel assistants voor hun gevoel ‘maar wat doen’ bij allerlei taken. Dit zorgt vaak voor onzekerheid en ze trappen dan vaak zelf op de rem. Door deze tools vallen de kwartjes. Assistants leren zoveel nieuwe inzichten die hun hele houding en gedrag op een positieve manier verandert. De belemmeringen vallen weg en ze pakken hun rol veel steviger op en weten veel efficiënter te communiceren en zaken op te pakken.”

Na afloop van de opleiding 5 MBA-tools voor de senior assistent:

 • versterk je jouw inhoudelijke (bedrijfs)kennis en vertaal je dit direct naar je eigen werksituatie;
 • neem je als inhoudelijk sterke assistant meer werk uit handen van de manager of directie;
 • werk je zelfstandiger, vanuit zelfvertrouwen, professioneler en succesvoller aan inhoudelijke projecten;
 • ben je beter voorbereid op inhoudelijke (management)taken door goede onderbouwing;
 • upgrade je je functie en CV.

Deze opleiding is een must voor elke senior assistant die proactief zaken van managers overneemt en essentiële vakkennis daarin mist.

Is deze opleiding iets voor jou? Tip: stel je vraag

Deze opleiding is ideaal voor de senior managementassistent die pro-actief taken oppakt en die dat eigenlijk helemaal op gevoel doet. En, die vanaf nu de achterliggende management en bedrijfskundige vakkennis wilt gebruiken om alles makkelijker te maken. Je hebt ten minste een MBO-diploma en werkt op HBO-niveau.

Wil je meer informatie over deze opleiding? Wil je vrijblijvende hulp bij het maken van jouw keuze? Onze opleidingsadviseur Marjan Muller helpt je graag: bel naar of mail naar [...].

Inclusief diploma op HBO-niveau en studiepunten

 • Diploma
  Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het diploma MBA-tools voor de senior managementassistent van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.
 • 10 Studiepunten voor het SMI Degree
  Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree [geen link]

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor.

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips [geen link] waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn...

Na afloop van iedere opleiding of congres ontvang je het certificaat met studiepunten (2 studiepunten per dag). Als je 12 studiepunten hebt gehaald, ontvang je het SMI Assistant Degree. Hiermee laat je zien dat je het belangrijk vindt continu te investeren in jezelf en jouw ontwikkeling. Dit wordt ook meer en meer van je verwacht en is dus erg interessant voor jouw organisatie én CV!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.