Studieweek Systemen

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Sioo, veranderen en organiseren
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Sioo, veranderen en organiseren heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeKaap Doorn
30 aug. 2020 tot 3 sep. 2020

Beschrijving

Studieweek Systemen; het funderen van veranderen en organiseren

Als het gaat om organisaties en verandering dan valt al snel het woord ‘systeem’. Systeemdenken, de organisatie als systeem, systemisch kijken, systeeminterventies. Wat bedoelen we eigenlijk? Zijn al die woorden synoniem aan elkaar? Of is het woord hetzelfde, maar zijn de uitgangspunten verschillend? Welke theoretische stromingen zien de organisatie als een systeem, en hoe zien ze dat dan? De diverse situaties waarin het begrip ‘systeem’ gebruikt wordt in relatie tot organisaties maakt het niet eenvoudig om (theoretische) verschillen of samenhang te zien. Voor velen blijft ‘systeemdenken’ een ambigue begrip. Als organisatieprof…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Transitiemanagement, Verandermanagement, Organisatieontwikkeling, Lean en Lean Six Sigma.

Studieweek Systemen; het funderen van veranderen en organiseren

Als het gaat om organisaties en verandering dan valt al snel het woord ‘systeem’. Systeemdenken, de organisatie als systeem, systemisch kijken, systeeminterventies. Wat bedoelen we eigenlijk? Zijn al die woorden synoniem aan elkaar? Of is het woord hetzelfde, maar zijn de uitgangspunten verschillend? Welke theoretische stromingen zien de organisatie als een systeem, en hoe zien ze dat dan? De diverse situaties waarin het begrip ‘systeem’ gebruikt wordt in relatie tot organisaties maakt het niet eenvoudig om (theoretische) verschillen of samenhang te zien. Voor velen blijft ‘systeemdenken’ een ambigue begrip. Als organisatieprofessionals blijven we daardoor in ons discours als het om systemen gaat vaak langs elkaar heen praten. De studieweek is een effectieve en efficiënte manier om het begrip systeem te ontrafelen en werkbaar te maken voor je beroepspraktijk.

Wat gaan we doen?

Studieweek Systemen bestaat uit vijf aaneengesloten dagen die elk in het teken staan van één stroming of een aantal aan elkaar verwante theorieën die de organisatie als systeem centraal zetten. In een breed aanbod van workshops wisselen theorie en praktijk elkaar steeds af. Een intensieve week waarin we het begrip systeem in relatie tot organisaties in al zijn facetten bestuderen. Een keur aan docenten geeft, ieder vanuit hun eigen focus, een theoretische invulling aan het hybride begrip. Een brede waaier aan workshops biedt praktische ervaring met vele instrumenten en methoden. We starten gezamenlijk vanuit een historische samenhang tussen de stromingen die we interactief verder versterken. Tijdens de studieweek Systemen bestudeer je verschillende aspecten van systeemdenken. We wisselen stevige kennisoverdracht in colleges van experts af met ‘ervaren en doen’ in een breed palet van workshops. We spelen in op de verschillende instapniveaus van deelnemers door reflectie op verschillende ervaringsniveaus aan te bieden.

Wat levert het op?

Studieweek Systemen biedt je de mogelijkheid om de samenhang en verschillen tussen de stromingen te begrijpen, de stromingen theoretisch flink te verdiepen en praktische ervaring op te doen met een groot aantal instrumenten en methoden.

Build your own Academy

De studieweek Systemen kan ook deel uit maken van Build your own Academy: een uniek concept waarin je samen met ons een eigen, op maat gemaakt, traject uitstippelt.

Een Sioo workshop is meer dan een training

In een Sioo workshop experimenteer je actief met- en in je eigen werkcontext. Zo leer je het verschil maken in de ‘hitte‘ van de weerbarstige praktijk. Bovendien zorgen docenten en deelnemers er samen voor dat opgedane inzichten en vaardigheden ook duurzaam verankerd worden in jouw professionele repertoire. Daarom zijn onze workshops ook meer dan een training; leren en werken komen er samen.

Onze workshops zijn altijd van praktische waarde en tegelijk een duurzame investering voor de deelnemer en voor zijn of haar organisatie.

Sioo, hoe anders!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.