Power BI

Type product
Tijdsduur

Power BI

SignOn ICT Trainingen+
Logo van SignOn ICT Trainingen+
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,2 SignOn ICT Trainingen+ heeft een gemiddelde beoordeling van 9,2 (uit 907 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #2 in Automatisering & ICT/IT en #3 beste grote opleider.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #2 in Automatisering & ICT/IT.

Winnaar Beste opleider van Nederland 2017: #1 in Automatisering & ICT/IT.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

9
Gemiddeld cijfer voor Power BI
Gebaseerd op 2 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
De Jong
HR Manager
10
Power BI

"Ik had de moeilijkheidsgraad van Power BI toch wel een beetje onderschat. Ik was ook denk ik een van de deelnemers met de minste IT achtergrond. Maar de training was zeer duidelijk en de trainer geduldig, veel informatie maar dankzij de het online platform kan je alles herhalen en zijn er extra trainings video's. Ook konden we achteraf vragen stellen en die werden heel snel beantwoord. Heel blij mee, voor volgend jaar wil ik het vervolg weer bij SignOn doen. Eerst veel oefenen." - 21-12-2021 16:06

"Ik had de moeilijkheidsgraad van Power BI toch wel een beetje onderschat. Ik was ook denk ik een van de deelnemers met de minste IT achtergr… alles lezen - 21-12-2021 16:06

Beschrijving

SignOn ICT Trainingen+ verzorgt al ruim 19 jaar ICT trainingen en consultancy in heel Nederland.

 • Beste ICT Opleider van Nederland 2017, 2018 en 2020
 • Hoge opleiderscore 9.4/10
 • Microsoft Partner Silver Data Analytics
 • CEDEO gecertificeerd
 • PE- erkend
 • Cursuslocaties van topkwaliteit
 • Klassikaal op locatie | Klassikaal online | In-company / Maatwerk | Individeel | E-Learning
 • Unieke switchgarantie
 • Unieke nazorg en consultancy 

Power BI Training - maatwerk 

Na het volgen van deze 2-daagse Power BI Basis training kun je geavanceerde analyses, interactieve rapporten en datamodellen maken in Power BI. Een ideale training voor beginners als je wilt leren data te visualiseren. Tijdens deze training leer je hoe je data importeert via query’s uit lokale en cloud-based bronnen zoals Excel, SharePoint en SQL-databases met behulp van Power BI, een interactieve tool van Microsoft. Zo maak je Business Intelligence beschikbaar voor eindgebruikers. Gegevens delen met collega's Wil je deze gegevens eenvoudig en snel delen met je collega’s? Wij helpen je uitgebreid kennis te maken met de vele mogelijkheden van Power BI Desktop en…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Power BI, Business intelligence, Splunk en Microsoft Power Platform.

SignOn ICT Trainingen+ verzorgt al ruim 19 jaar ICT trainingen en consultancy in heel Nederland.

 • Beste ICT Opleider van Nederland 2017, 2018 en 2020
 • Hoge opleiderscore 9.4/10
 • Microsoft Partner Silver Data Analytics
 • CEDEO gecertificeerd
 • PE- erkend
 • Cursuslocaties van topkwaliteit
 • Klassikaal op locatie | Klassikaal online | In-company / Maatwerk | Individeel | E-Learning
 • Unieke switchgarantie
 • Unieke nazorg en consultancy 

Power BI Training - maatwerk 

Na het volgen van deze 2-daagse Power BI Basis training kun je geavanceerde analyses, interactieve rapporten en datamodellen maken in Power BI. Een ideale training voor beginners als je wilt leren data te visualiseren. Tijdens deze training leer je hoe je data importeert via query’s uit lokale en cloud-based bronnen zoals Excel, SharePoint en SQL-databases met behulp van Power BI, een interactieve tool van Microsoft. Zo maak je Business Intelligence beschikbaar voor eindgebruikers. Gegevens delen met collega's Wil je deze gegevens eenvoudig en snel delen met je collega’s? Wij helpen je uitgebreid kennis te maken met de vele mogelijkheden van Power BI Desktop en Online. Ook leer je in deze training een degelijk Power BI model op te zetten met Dim- (dimensies) en Fact (feiten)-tabellen. Hierdoor ziet je rapport er niet alleen goed uit, maar werkt het ook snel - zelfs met miljoenen rijen aan data. DAX formuletaal Power BI werkt voor berekeningen met je data met de geavanceerde formuletaal DAX (Data Analysis Expressions). De formuletaal is vergelijkbaar met Excel, maar heeft meer mogelijkheden en het gebruik is iets complexer. Onze trainers leiden je met herkenbare voorbeelden langs de belangrijkste basisfuncties van DAX. Je leert met de Power Query Editor gegevens te verzamelen, data op te schonen en te verrijken. Nadat je een datamodel hebt ontworpen, kun je starten met het maken van een mooi interactief rapport. Tot slot leer je hoe je gemaakte rapportages binnen Power BI online kunt publiceren en hoe je die veilig deelt met je collega’s. Microsoft Partner - Silver Data Analytics SignOn bezit de status Microsoft Partner – Silver Data Analytics en toont daarmee aan dat onze kennis, vaardigheden en prestaties van een hoog niveau zijn. We laten hiermee zien volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken op het gebied van Microsoft Power BI en Big Data.

CEDEO gecertificeerd

SignOn is CEDEO gecertificeerd. Cedeo is de onafhankelijke keuringsinstantie die de kwaliteit van human resources dienstverleners meet en waarborgt.

Microsoft Partner – Silver Data Analytics

SignOn bezit de status Microsoft Partner – Silver Data Analytics en toont daarmee aan dat onze kennis, vaardigheden en prestaties van een hoog niveau zijn. We laten hiermee zien volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken op het gebied van Microsoft Power BI en Big Data.

Wat levert deze Power BI training jou op?

Tijdens de 2-daagse cursus Power BI basis krijg je naast veel oefeningen ook verschillende praktijkvoorbeelden om mee te werken. Hierdoor kan je na het volgen van deze cursus alle onderdelen van Power BI toepassen.

Na het volgen van deze cursus bezit je kennis over:

 • De verschillende onderdelen en het basisgebruik van Power BI
 • Het importeren van gegevens uit verschillende gegevensbronnen
 • Het koppelen van diverse databronnen en creëren van relaties
 • Het bouwen van een efficiënt en eenvoudig datamodel
 • Het belang van datumtabellen en hoe je die maakt
 • Het visualiseren van informatie en het maken van rapportages
 • Het publiceren en delen van rapporten via Power BI online

Voor wie?

 • Business Consultants, Marketeers, Medewerkers van de afdelingen HR, Sales, Logistiek en Finance, Analisten, Business Controllers, Accountants, Financieel Specialisten, BI-specialisten en andere ervaren Excel-gebruikers die BI-dashboards willen bouwen
 • Gebruikers die meer willen weten over Microsoft Power BI Desktop
 • Gebruikers die diverse dataverzamelingen moeten combineren en raadplegen
 • Gebruikers die buiten Excel om data willen visualiseren
 • Gebruikers die datavisualisaties en andere dataoverzichten online moeten delen
 • Gebruikers die het bewerken van grotere dataverzamelingen willen leren

Voorkennis

Om deze cursus Power BI Basis training te kunnen volgen, moet je een gevorderd kennisniveau hebben van Excel en kennis hebben van draaitabellen. Twijfel je of je kennis/ervaring voldoende is om deel te nemen aan de training? Neem dan contact met ons op voor advies of bel ons op 020 – 820 83 62.

Voorbereiding

Wij vragen je om direct bij inschrijving een Power BI-account aan te maken via www.powerbi.com met je zakelijke e-mailadres. Tijdens onze Power BI training werk je met jouw persoonlijk account. Heb je geen zakelijk e-mailadres? Dan kun je hier registeren voor een gratis Microsoft 365-proefversie en maak je een werkaccount aan. Gebruik vervolgens je nieuwe werkaccount om je te registreren voor de Power BI-service. Je kunt Power BI ook na afloop van de proefversie van Microsoft 365 blijven gebruiken.

Taal

De standaard taal tijdens de training is Nederlands. In-company maatwerktrainingen worden ook in andere talen gegeven. Deze basistraining wordt ook in het Engels gegeven, zie Power BI Basic course in English.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Vervolgtraining

Wil je na deze Power BI basiscursus een vervolgcursus volgen? Kijk dan eens naar de training Power BI Advanced en de Power BI DAX.

Permanente Educatie: Behaal 12 PE-punten

Onze training Power BI Basis is geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Je kunt met deze training direct 12 PE-punten halen.

Microsoft Certified Trainers

Onze Microsoft Certified Trainers (MCT) zijn experts in hun vakgebied en gecertificeerd volgens de voorwaarden van Microsoft. Naast het geven van Power BI trainingen werken ze ook in projecten en kennen als geen ander de dagelijkse praktijk. Daardoor weten zij waar cursisten dagelijks mee te maken krijgen en tegen aan kunnen lopen. Zij gebruiken hun praktijkervaring ter verrijking van de theorie in de klas.

Lesmethode

 • In-company / maatwerk Onze in-company Power BI training wordt specifiek op jouw onderneming toegespitst. In een persoonlijk telefoongesprek brengen we je situatie, werk- en leerdoelen in kaart en adviseren we jou welke oplossing het best aansluit. De ervaren en gespecialiseerde Power BI trainer behandelt alleen datgene wat voor jouw werksituatie belangrijk is. Dat maakt onze maatwerk trainingen effectief. Maatwerk trainingen kunnen we in het Nederlands, Engels of Duits verzorgen. Op jouw bedrijfslocatie in heel Nederland of Online. De keuze voor een in-company training levert naast vele praktische voordelen ook een aantrekkelijke korting op. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan de korting oplopen tot 50% ten opzichte van deelname aan een open training. Voor informatie over de in-company training kun je contact opnemen en een offerte aanvragen via deze link of telefonisch via 020 - 820 83 62.

Exclusieve nazorg

Heb je na het volgen van deze Power BI Basis cursus nog vragen? Neem dan contact op via support@signon.nl. Je ontvangt bijna direct antwoord met extra uitleg; telefonisch of per e-mail. Deze unieke nazorgservice is uitsluitend voor deelnemers van onze trainingen.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Of wil je weten of deze Power BI Basis cursus bij jou past? Neem dan vrijblijvend contact op via info@signon.nl of bel ons op 020 - 820 83 62.

Power BI Basis - Lesprogramma

In de 2-daagse klassikale training Power BI Basis en in het bijbehorende Blended Leerprogramma komen de volgende onderwerpen aan bod:

Power BI Desktop introductie

 • Power BI kennismaking (online)
 • Installatie (online)
 • Basiskennis termen en begrippen (online video)
 • De onderdelen van Power BI, wat gebruik je waarvoor?
 • De indeling van Power BI Desktop
 • Welke licenties zijn er

Ophalen van data uit verschillende bronnen (Power Query)

 • Data importeren met Query's vanuit diverse bronnen: Excel, CSV, TXT, Access, Databases, Power BI datasets, Websites
 • Werken met SharePoint (online-optioneel)
 • Datatypes aanpassen (en het belang hiervan)
 • Opschonen en filteren van data
 • Samenvoegen van diverse bronnen
 • Importeren en samenvoegen van bestanden uit 1 map
 • Gegevens aanpassen, functies toepassen en (voorwaardelijke) kolommen toevoegen in Power Query

Data modellering in Power BI

 • Verschil tussen feiten en dimensie tabellen
 • Ster en Snowflake Schema's
 • Relaties maken
 • Relatieproblemen herkennen en oplossen
 • Kardinaliteit en Kruisfilterrichting bepalen en de invloed begrijpen
 • Veldtypen aanpassen
 • Creëren van hiërarchieën
 • Datumtabellen maken met DAX (en waarom je dit doet)

Rapport Design

 • Tabellen Matrixen en Grafieken opmaken en gebruiken.
 • Thema’s maken en gebruiken
 • Slicers en het filterpaneel gebruiken
 • Rapportdesign best practices (online)
 • Voorwaardelijke opmaak
 • Importeren van Custom Visuals
 • Eenvoudige berekeningen (zonder formules) toepassen
 • Visuele interacties binnen rapportages aanpassen

DAX

 • Berekende kolommen in DAX vs. Power Query
 • Kolomberekening vs. Metingen (Measures)
 • De Quick Measure optie gebruiken
 • Basis Metingen maken (SUM, AVERAGE, COUNT, DISTINCTCOUNT)
 • Een aparte metingtabel maken
 • Displayfolders maken
 • Introductie complexere DAX (CALCULATE etc.)

Power BI Online

 • Publiceren van Rapporten
 • Werkruimtes, rapporten, gegevens-set en dashboards beheren
 • Rapporten veilig delen
 • Gegevens-set automatisch verversen
 • Dashboards maken
 • Delen via Teams
 • Delen via werkruimte Apps
9
Gemiddeld cijfer voor Power BI
Gebaseerd op 2 ervaringen
starstarstarstarstar
De Jong
HR Manager
10
Power BI

"Ik had de moeilijkheidsgraad van Power BI toch wel een beetje onderschat. Ik was ook denk ik een van de deelnemers met de minste IT achtergrond. Maar de training was zeer duidelijk en de trainer geduldig, veel informatie maar dankzij de het online platform kan je alles herhalen en zijn er extra trainings video's. Ook konden we achteraf vragen stellen en die werden heel snel beantwoord. Heel blij mee, voor volgend jaar wil ik het vervolg weer bij SignOn doen. Eerst veel oefenen." - 21-12-2021 16:06

"Ik had de moeilijkheidsgraad van Power BI toch wel een beetje onderschat. Ik was ook denk ik een van de deelnemers met de minste IT achtergr… alles lezen - 21-12-2021 16:06

starstarstarstarstar_border
Hein van Lieshout
8
Power BI

"Een aantal medewerkers van UVA hebben de tweedaagse Power BI Maatwerk training gevolgd. Ons leerdoel: laagdrempelige kennismaking met Power BI, de mogelijkheden leren kennen hoe we met Power BI zouden gaan werken. Het uiteindelijke doel is het opleveren van management rapportages. We hebben voor de training van SignOn gekozen, omdat SignOn proactief is in de outreach, meteen meedenken in de maatwerk mogelijkheden en de flexibiliteit hebben ons geholpen. SignOn heeft zeker waargemaakt wat we zochten, dat zien we ook terug in de evaluaties. De Online leeromgeving is een fijne plek waar je dingen kunt teruglezen en biedt de de mogelijkheid om alles nog eens te checken. En nu in praktijk ermee aan de slag! Ik beveel deze training aan. " - 10-02-2021 12:04

"Een aantal medewerkers van UVA hebben de tweedaagse Power BI Maatwerk training gevolgd. Ons leerdoel: laagdrempelige kennismaking met Power … alles lezen - 10-02-2021 12:04

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.