Journalistiek Schrijven

Niveau
Tijdsduur
Logo van Schrijftrainingen Online
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 Schrijftrainingen Online heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De training Journalistiek Schrijven is bedoeld voor beginnende journalisten of tekstschrijvers die ook in de journalistiek willen gaan schrijven. Welke genres zijn er in de journalistiek, aan welke eisen moeten de teksten per genre voldoen, wat is een journalistieke schrijfstijl en hoe krijg je die, welke terminologie is gebruikelijk en hoe zijn de rollen verdeeld? En, ook niet onbelangrijk: hoe bied je een verhaal of idee aan in de journalistiek en bij wie moet je dan zijn? We werken in deze training aan de volgende genres: nieuwsberichten, nieuwsverhalen, verslaggeving/reportage, achtergrondverhaal en interview. De docenten geven ook les op de School voor Journalistiek en hebben als freela…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Journalistiek, Schrijven, Mediatraining, Mediaplanning en Crossmedia.

De training Journalistiek Schrijven is bedoeld voor beginnende journalisten of tekstschrijvers die ook in de journalistiek willen gaan schrijven. Welke genres zijn er in de journalistiek, aan welke eisen moeten de teksten per genre voldoen, wat is een journalistieke schrijfstijl en hoe krijg je die, welke terminologie is gebruikelijk en hoe zijn de rollen verdeeld? En, ook niet onbelangrijk: hoe bied je een verhaal of idee aan in de journalistiek en bij wie moet je dan zijn? We werken in deze training aan de volgende genres: nieuwsberichten, nieuwsverhalen, verslaggeving/reportage, achtergrondverhaal en interview. De docenten geven ook les op de School voor Journalistiek en hebben als freelance journalist veel praktijkervaring. De lessen worden online gegeven in een klein groepje van 3-6 deelnemers. Je hebt dus direct contact met de docent en de andere deelnemers. De 6 lessen zijn verdeeld over een iets langere periode dan 6 weken, zodat je tijd hebt voor de huiswerkopdrachten die erbij horen. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Schrijftrainingen Online, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.