Module medische basiskennis conform PLATO (MBK)

Niveau
Tijdsduur
Logo van School voor Voetreflexologie

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

School voor Voetreflexologie biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Alkmaar, Utrecht

Beschrijving

Tijdens de opleiding Medische basiskennis conform de PLATO-eisen (MBK) verwerft u een gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam. 

Wij zien deze klachten als onderdeel van lichaam en geest als samenwerkend geheel en bekijken de klacht vanuit zowel de oosterse als westerse zienswijze. Naast de kennis van de energiedoorstroming in het lichaam (oosterse zienswijze) die de complementaire zorgverlener verwerft of heeft verworven op de opleiding in een deelgebied van de complementaire zorg, is het van belang een gedegen kennis te hebben van de westerse medische kennis. Een gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijke lichaam e…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Tijdens de opleiding Medische basiskennis conform de PLATO-eisen (MBK) verwerft u een gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam. 

Wij zien deze klachten als onderdeel van lichaam en geest als samenwerkend geheel en bekijken de klacht vanuit zowel de oosterse als westerse zienswijze. Naast de kennis van de energiedoorstroming in het lichaam (oosterse zienswijze) die de complementaire zorgverlener verwerft of heeft verworven op de opleiding in een deelgebied van de complementaire zorg, is het van belang een gedegen kennis te hebben van de westerse medische kennis. Een gedegen kennis van de anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijke lichaam en geest draagt bij aan het juist kunnen kaderen van de klacht, de mogelijke samenhang te zien tussen klachten en vervolgens het opstellen van een adequaat behandelplan. Tijdens de opleiding medische vakken op HBO-niveau onderschrijven wij het belang van een huisarts bij o.a. het stellen van een diagnose. Ook leren de studenten 'niet pluis' situaties te herkennen en verwijzen zij hun cliënten zo nodig door naar de huisarts.

Waarom u kunt kiezen om de medische vakken bij de School voor Voetreflexologie te volgen:

  • De opleiding voldoet aan de PLATO eisen waardoor u uw behandelingen vergoed kunt krijgen van de ziektekostenverzekeringen.
  • De lesstof is opgedeeld in 3 delen; hierdoor is de lesstof goed behapbaar. Een lesdag is slechts van 9.45-14.00 uur zodat u helemaal met uw aandacht bij de les aanwezig kunt zijn. We hebben een hoog slagingspercentage, de leerstof wordt goed begrepen.
  • Wij verzorgen reeds 15 jaar medische vakken op HBO-niveau.
  • Wij hechten waarde aan persoonlijk contact. Tijdens en na de lessen is er daarom de gelegenheid om vragen te stellen.
  • Onze docenten (fysiotherapeuten en artsen) geven duidelijk en beeldend les met veel voorbeelden bij de lesstof en ze zullen vertellen over hun ervaringen met ziektebeelden die ze in hun praktijk hebben behandeld.
  • U ontvangt van ons een lesmap met een dictaat. Hierin worden de hoofdzaken van de leerstof extra belicht. De leerdoelen staan hierin duidelijk beschreven.
  • Er wordt ook aandacht besteed aan het lichaam vanuit een holistisch perspectief (dit is geen examenstof).

Maak van uw passie uw beroep! 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.