Lean Yellow Belt

Type product
Tijdsduur
Logo van Pure & Lean

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

De Lean Yellow Belt opleiding is betaalbaar en levert een hoog leerrendement dankzij recent materiaal en het opdoen van praktijk ervaring. Uiteindelijk zit je hier niet voor een certificaat, maar omdat je straks gaat excelleren als procesverbeteraar.

De opleiding Lean Yellow Belt geeft in twee dagen inzicht in de basisprincipes van Lean. Deze opleiding is geschikt voor leidinggevenden in een organisatie waar met Lean wordt gewerkt en voor medewerkers in Teams. De Yellow Belt is geen voorbereiding op de Green Belt, maar een zelfstandige opleiding die een diepgaande introductie biedt op de Lean principes. De opleiding kan ook worden opgesplitst in vier halve dagen. Hierdoor ontstaat iets meer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Lean Yellow Belt, Six Sigma, Lean, Lean Six Sigma en Lean Six Sigma Yellow Belt.

De Lean Yellow Belt opleiding is betaalbaar en levert een hoog leerrendement dankzij recent materiaal en het opdoen van praktijk ervaring. Uiteindelijk zit je hier niet voor een certificaat, maar omdat je straks gaat excelleren als procesverbeteraar.

De opleiding Lean Yellow Belt geeft in twee dagen inzicht in de basisprincipes van Lean. Deze opleiding is geschikt voor leidinggevenden in een organisatie waar met Lean wordt gewerkt en voor medewerkers in Teams. De Yellow Belt is geen voorbereiding op de Green Belt, maar een zelfstandige opleiding die een diepgaande introductie biedt op de Lean principes. De opleiding kan ook worden opgesplitst in vier halve dagen. Hierdoor ontstaat iets meer tijd voor het uitvoeren van een verbeterproject.

Resultaat

  • Inzicht in de vijf basisprincipes van Lean
  • Weten hoe je op gestructureerde manier de klantwensen in kaart brengt
  • Begrijpt het onderscheid tussen waarde en niet-waarde toevoegende activiteiten
  • Kan de waardestroomanalyse in de praktijk toepassen
  • Kan problemen oplossen door te richten op kernoorzaken

Certificering
Door het bijwonen van de twee bijeenkomsten en het behalen van een voldoende beoordeling van de opdracht kom je in aanmerking voor het Lean Yellow Belt Certificaat.

Niveau
De opleiding sluit het beste aan op minimaal MBO kennisniveau. Daarnaast is het handig als je bekend bent met projectmatig werken.

Visie op procesverbetering

Een werkelijke verbetering van een organisatie resulteert in een omgeving waar mensen weer kunnen excelleren. Het gaat om het herijken van de doelgerichtheid van de organisaties: bereiken jullie wat je wil bereiken?

Vaak wordt energie verspild aan het maximaliseren van de groei van winst, via het achterhaalde “kosten besparen”. Klanten en medewerkers zijn ondergeschikt aan dit verlangen van de organisatie. En dat is vreemd; uiteindelijk gaat het om klanten, om medewerkers, … om mensen. De vraag die beter centraal kan staan is: hoe kunnen klanten en medewerkers gelukkiger worden? Hoe kan productie aansluiten bij die doelen?

Bereid je voor op het ondernemen in de 21ste eeuw. Een organisatie die op een duurzame wijze werkt aan het geluk van haar medewerkers en haar huidige én toekomstige klanten, is vitaler. Lean (en Six Sigma) is een methode om problemen in organisaties op te lossen of om meer ambitie te kunnen realiseren. Het beschrijft een beheerste aanpak voor het uitvoeren van verbeterprojecten en programma’s.

Bovendien is het een manier om in de organisatie een cultuur van continu verbeteren te introduceren.

Een brede range aan organisaties gebruikt Lean Six Sigma voor het verbeteren van processen. Misschien denk je meteen aan fabricageprocessen, zoals de auto-industrie. En dat is logisch, want daar ligt wel een belangrijk deel van de geschiedenis. In Nederland is inmiddels voor iedere bedrijfstak wel een voorbeeld van een succesvolle Lean Six Sigma toepassing beschikbaar, of het nu gaat om industrie, logistiek, dienstverlening, zorg, onderwijs of overheid. In deze sectoren hebben wij ervaring op gebied van training en vaak ook in de prakijk.

Wat anderen zeggen

  • “… een bijzonder deskundige Lean expert en een prettige adviseur om mee samen te werken”
  • “Maarten uses his broad knowledge and creative thinking to get the best results for his clients.”
  • “Toptrainer, goed en rustig.”
  • “Heel fijn hoe Maarten ingewikkelde dingen eenvoudig kan maken.”
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.