Presentation Skills: Intensive Program Presenteren

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Mabel Frumau

Presentation Skills: Intensive Program Presenteren

Presenting with Impact
Logo van Presenting with Impact
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,4 Presenting with Impact heeft een gemiddelde beoordeling van 9,4 (uit 145 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Presenting with Impact biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Voor (inter)nationaal werkzame professionals die goed willen leren presenteren.

ENGLISH DOWN BELOW

Transformeer in 6 weken en 7 stappen van “beginner” naar een professionele effectieve spreker. Combineert groepstraining (2 dgn) met individuele coaching (1/2 dag) voor een optimaal leereffect.

Ben jij een ambitieuze hoogopgeleide professional met veel kennis en ideeën? Werk je in een internationale omgeving en vind je het lastig jouw kennis goed over te brengen aan een groot publiek?

Wellicht herken jij jezelf in één van de volgende presentatie situaties:

 • Na een paar minuten ben je de aandacht van je publiek kwijt.
 • Je merkt dat jouw boodschap niet aankomt.
 • Je bent erg zenuwachtig en beleeft weinig plezier aan het presenteren.
 • Je voelt je niet zeker over jouw spre…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Voor (inter)nationaal werkzame professionals die goed willen leren presenteren.

ENGLISH DOWN BELOW

Transformeer in 6 weken en 7 stappen van “beginner” naar een professionele effectieve spreker. Combineert groepstraining (2 dgn) met individuele coaching (1/2 dag) voor een optimaal leereffect.

Ben jij een ambitieuze hoogopgeleide professional met veel kennis en ideeën? Werk je in een internationale omgeving en vind je het lastig jouw kennis goed over te brengen aan een groot publiek?

Wellicht herken jij jezelf in één van de volgende presentatie situaties:

 • Na een paar minuten ben je de aandacht van je publiek kwijt.
 • Je merkt dat jouw boodschap niet aankomt.
 • Je bent erg zenuwachtig en beleeft weinig plezier aan het presenteren.
 • Je voelt je niet zeker over jouw spreken in het openbaar.
 • Je maakt geen professionele indruk, als je presenteert.
 • Je weet dat het beter zou kunnen, maar je weet niet goed hoe.

Dit hoeft niet zo te zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren boeiend en helder te presenteren. Sinds 2008 heb ik al honderden professionals geholpen om effectieve sprekers te worden op hun eigen manier.

"We zijn erin geslaagd, ieder op zijn manier, om onze boodschap op een krachtige manier over te brengen tijdens de Berlijn Conferentie.” J. Tjan, ISIC.

Tijdens 8 jaar trainen en coachen van professionals heb ik allerlei modules en tools ontwikkeld, die hun waarde hebben bewezen. Deze onderdelen zijn verwerkt in 7 stappen die nodig zijn om jou te transformeren naar een effectieve professionele spreker.

Deze stappen behandelen gouden kennis over effectief spreken. Bovendien voorkomen ze dat je in veelvoorkomende valkuilen belandt. Dit scheelt je veel tijd en een hoop gemodder.

Ga voorbij de inhoud.

Eén van de veelvoorkomende valkuilen van professionals is dat ze zich vaak te eenzijdig richten op de inhoud als ze zich voorbereiden voor een presentatie. Dit is een begrijpelijke valkuil. Want als professional word je met name beoordeeld op je inhoud die je levert. Echter je alleen op de inhoud richten werkt helaas niet voor een presentatie. Je moet namelijk ook weten hoe je jouw verhaal vertelt en hoe je contact legt met je publiek. Pas als je deze vaardigheden ook onder de knie krijgt, kun je echt gaan excelleren als spreker en krijg je plezier in presenteren.

Een goed begin is het halve werk.

Veel professionals raken te diep verstrikt in de inhoud tijdens de voorbereiding en verliezen hun doel gaandeweg uit het oog. Als ik dit vertel, moet ik ook dat vertellen, redeneren ze. Ze raken dieper en dieper verstrikt. Dit is een tijdrovende en ineffectieve aanpak, die met veel frustratie gepaard gaat. Want hoe een olifant (te veel informatie) in een klein doosje (presentatie) te stoppen?

Daarnaast vergeten ze ook zich vooraf in de voetsporen van hun publiek te plaatsen. Waardoor het in een later stadium lastig wordt dit nog goed te breien. Ze redeneren en bereiden hun presentatie voor puur vanuit content en content alleen.

Jouw publiek.

Als je geen verbinding kunt leggen met je publiek en niet weet hoe je jouw verhaal dient over te brengen, komt jouw boodschap simpelweg niet aan en verzuim je een professionele indruk achter te laten. Je hebt dan veel tijd en moeite gestoken in de voorbereiding, maar zonder het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien kun je belangrijke kansen missen, die ontstaan als je erin slaagt goed te presenteren.

"Na mijn presentatie tijdens de China summit in Bejing, is er zakelijk veel aan het broeien. Ik wordt nu echt als expert gezien.”

Jannita Mossel.

Stel je voor dat je:

 • Vrijheid op het podium ervaart.
 • Voelt en ervaart dat jij impact hebt, met jouw verhaal.
 • Beurzen en sponsor geld binnensleept met jouw presentatie.
 • Jezelf succesvol als expert presenteert met een groot bereik.
 • Voorbij jouw zenuwen komt en zelfs gaat genieten van jouw presentaties.
 • De kennis bezit en effectief toepast, zodat jij jouw presentatie doelen bereikt.
 • Professioneel zichtbaar wordt met jouw presentaties.

Presenteer met impact

Door te leren met impact te presenteren, zul je succesvoller zijn in je werk.

“Met één presentatie heb ik een sponsorgeld binnengesleept voor een van onze projecten.” Marlou van Campen. WWF

Na deze presentatie voel ik echt dat ik serieus genomen wordt als expert.
Er gaan nu allerlei deuren voor mij open.” J. Mossel. SpaTree

Wat is er voor nodig om de transformatie te maken van “beginner” naar effectief spreker?

Eerlijk gezegd van jouw kant alleen de bereidwilligheid en motivatie om met een open mind een interessant leerproces in te gaan.

Dit proces bestaat uit een helder en behapbaar 7 stappen plan.

Alhoewel er natuurlijk tijd voor nodig is om een vaardigheid te leren en aan te scherpen , is dit 6 weken traject wel zo georganiseerd dat het voor jou behapbaar blijft, naast een drukke baan.

De stappen worden uitgesmeerd over een periode van anderhalve maand (3 bijeenkomsten en 1 contactmoment telefonisch). Hierdoor heb je tijd om het geleerde te verankeren.

Daarnaast, worden er verschillende vormen van kennisoverdracht afgewisseld; van groepstraining, tot privé coaching tot on-line modules. Deze afwisseling en kruisbestuiving zorgt voor een optimaal leereffect.

Het leren is niet klaar na een training. Het gaat om het integreren en toetsen van de kennis en het weer kunnen omgaan met nieuw opkomende vragen. Daarom word je in dit programma gecoacht en zijn er (telefonische) coachingsessies, waar je met al je vragen terecht kan, tussen de bijeenkomsten door.

Doe je 7 mijlslaarzen aan en transformeer in 6 weken naar een effectief internationaal spreker met een top presentatie op zak.

Van “beginner” naar effectief spreker in 7 stappen:

 1. Creëer een stevige presentatiefundering. 

  Dit is een must voor overtuigend spreken. Hoe formuleer je een kraakheldere boodschap? Hoe creëer je een presentatie die ook echt aanhaakt bij jouw publiek? Creëer voor jezelf een stevige presentatiefundering, waardoor het veel gemakkelijker wordt voor jou om te spreken en om je presentatiedoelen te bereiken.

 2. Jouw persoonlijke code voor overtuigend spreken.

  Wat heb jij precies nodig om overtuigend te spreken? Wat voor de een werkt, hoeft niet voor jou te werken. Er bestaat namelijk geen uniform recept voor persoonlijke presentatie skills. Ontdek wat jouw unieke persoonlijke recept is om een effectief spreker te worden. (Denk aan: mindset, non-verbale communicatie, stem, houding, bewustzijn, structuur).

 3. Pas gouden kennis toe en wordt super effectief. 

  Hoe krijg je altijd jouw publiek aan boord? Hoe zorg je ervoor dat jouw informatie beklijft? Hoe spreek je alle soorten van publiek aan? Wat zijn ijzer sterke structuren voor een presentatie? Een deel van effectief spreken is domweg goede kennis, die eenvoudig toe te passen is. Zodat jij veel effectiever wordt en meer vertrouwen krijgt in het spreken.

 4. Creëer een ondersteunende mindset. 

  Jouw mindset kan enorm belangrijk zijn en je gedrag en gevoel bepalen voor en tijdens het presenteren. Hoe creëer je een helpende mindset? Wat heb je nodig om zowel moeiteloos als authentiek te spreken? Hoe kom jij voorbij jouw zenuwen? En wat helpt jou met name om tot een toppresentatie te komen?

 5. Durf impact te hebben! 

  Hoe genereer jij impact? Wat is daarvoor nodig? En hoe doe je dit op de juiste manier? In dit onderdeel stelen we belangrijke kennis en technieken van acteurs en regisseurs. Welke lessen kunnen wij leren van deze professionals en hoe vertalen we dit naar onze eigen presentatie?

 6. Hoe gaat PowerPoint mijn presentatie optimaal ondersteunen? 

  Hoe kun je ervoor zorgen dat PowerPoint jouw presentatie optimaal ondersteunt? PowerPoint kan je presentatie een extra boost geven. Echter, als je het verkeerd gebruikt, gebeurt precies het omgekeerde. Leer de bekende valkuilen te omzeilen en leer hoe jij PowerPoint wel effectief kan gebruiken.

 7. Hoe zorg ik ervoor dat ik het geleerde ook echt integreer en toepas? Practise, practise, practise. 

  In twee “Presenting with Impact” trainingsdagen creëeren we veel ruimte om wat we leren te oefenen en toe te passen. Je zult zien dat je tijdens deze groepstrainingen enorm veel van elkaar leert. Alsof je met zijn allen in een “snelkookleerpan” zit. Enorm leerzaam en leuk.

  Naast de groepstraining zal ook één op één coaching bijdragen tot integratie van het geleerde. Met één op één coaching krijg je directe feedback op je presentatie inhoud en het verbeteren van je skill.  Bij het integreren van de kennis in “real life” zul je op nieuwe vragen stuiten. Dan is het belangrijk dat je hier ook mee verder geholpen wordt met (telefonische) coaching tussen en na de groepsbijeenkomsten. Zodat je weer door kunt pakken.

Waar bestaat dit 6 weken programma precies uit?

 • Week 1: Week 40. Intake en kleine on-line opdracht.
 • Week 2: Week 41. Zaterdag 13 oktober. Eerste Trainingsdag.
 • Week 3. Week 42. Een op een coaching 3 uur en/of on-line opdrachten.
 • Week 4. Week 43. Een op een coaching 3 uur en/of on-line opdrachten.
 • Week 5. Week 44. Zaterdag 3 november. Tweede Trainingsdag.
 • Week 6. Week 45. Telefonische coaching en bespreken “Learning Report”.

Kortom life contact tijdens: twee hele trainingsdagen, een privé sessie van 3 uur en een half uur telefonische coaching.

Tussen de sessies zal je voorbereidingsopdrachten ontvangen.
Denk aan 2-4 uur voorbereiding tussen iedere bijeenkomst.

Eén op één sessie 2018:
Eén op één sessie wordt in overleg gepland tussen trainer en coachee in week 42 of week 43.

On-line opdrachten:
On-line opdrachten worden tussen bijeenkomsten gegeven.

 Dit programma is geschikt voor jou:

 • Als je ambitieus bent en graag snel en op een gedegen manier een presentatie professional wilt worden.
 • Als je tussen bijeenkomsten een aantal uren vrij kunt maken voor opdrachten ter voorbereiding.
 • Als  je open-minded bent en graag wilt experimenteren en leren.
 • Als je het leuk vindt om ook veel van de groep te leren.
 • Als je over een goede basis kennis van de Engelse taal beschikt. De gehele training, uitleg, documentatie is in het Engels. (de nadruk in de training ligt op presentatie vaardigheden en niet op de Engelse taal).

Investering

De investering is 1.997,00 euro, btw vrij.

Dit is inclusief alle theorie (in mappen en electronisch), opnames, coachingsgesprekken, lunches, trainingen, privé sessies, praktijkdagen, online-onderdelen, locatiekosten etcetera.

Kortom: alles wat bij het programma komt kijken.

Tot slot

Als je interesse hebt in het programma en/of je hebt vragen, nodig ik jou van harte uit contact op te nemen. 

Ik spreek je graag!

Hartelijke groet, Mabel

ENGLISH:

Transform yourself in 6 weeks and 7 attainable steps from a “beginner” to an effective professional speaker. Combines group training with individual coaching, to create an optimal learning experience.

Are you an expat looking for a Presentation Skills course in the Netherlands? Or are you Dutch working in an international environment?

Do you have a lot of knowledge in your field, but find it hard to bring this knowledge across to a large audience?

Maybe you recognize yourself in the following:

 • After a few minutes you’ve lost your public’s attention.
 • You notice that your key information does not come across.
 • You’re quite nervous when you present and you do not enjoy it.
 • You do not feel confident, when you speak.
 • You neglect to make a professional impression, when you present.
 • You are not sure how to develop yourself in this area.

It does not have to be this way.

I believe everybody can learn to present in a clear and engaging manner. From 2008 until now,  I have helped hundreds of professionals to become more effective presenters in their own right.

“We, all in our own way, have succeeded in bringing across our message in a powerful manner.”J. Tjan. ISIC team returning from annual Berlin event.

During my 8 years of training hundreds of professionals, I developed and gathered a lot of knowledge and tools that have proved their value. These tools cover 7 steps that are needed to transform you into an effective and professional speaker.

It covers golden knowledge for effective speaking. And it prevents you from falling into prevalent presentation pitfalls. This will save you lots of time and frustration trying to muddle through.

Move beyond content

One prevalent pitfall is that highly educated professionals get too much entangled into the content when they prepare and present. Which is an easy pitfall to fall into. Since, we all get judged by the quality of the content that we deliver.

However, being solely occupied with your content will not work for presenting. You also need to know how to bring your content across and how you can connect with your audience. As soon as you learn this, you will start to excel as a speaker. As a result  you will enjoy presenting much more, simply because you notice that it works.

A good start is half the work

Many people immediately dive into the content as soon as they hear they have a presentation. In the process they increasingly get entangled into the content. They dive deeper and deeper, “If I tell this, I also need to tell that”, they tell themselves. This is a time-consuming process that causes a lot of frustration. Because how to fit a big elephant (too much information)  in a tiny box (a presentation)?

Besides this, being so caught up in the content, they also forget to put themselves in their public’s footsteps. In short, they reason from content and content alone, missing a very important ingredient from the start.

Your audience

If you cannot make the connection with your audience and you do not know how to bring your story to the other side, your message will simply not come across and you will leave empty handed. You’ve worked hard on your presentation but failed to leave a professional impression. Besides this, you will miss out on important opportunities that occur when you do succeed in being an effective presenter.”

After my successful presentation at the China summit, there is a lot of brewing going on businesswise”.
Jannita Mossel

Imagine that you will:

 • Experience freedom when you present.
 • Feel and experience that you have impact, with your story.
 • Present yourself successfully as an expert to a large audience.
 • Become visible in a professional manner.
 • Move past your nerves and start enjoying when you present.
 • Strengthen your expert status, by presenting to large audiences.
 • Get grants and sponsorships.

Present with impact

By learning to present with impact, you will become more successful and attain more in your work.

With one presentation I managed to get a grant for one of our projects”.
M. van Campen WWF

After this presentation I am regarded as a serious factor in the business”.
J.
Mossel. Owner SpaTree

Research demonstrates that being able to present yourself and your ideas is an important factor for a successful career. You will have the skill to attain what you want, create chances and obtain finances.

What do you need to make the transformation from a “beginner” to a professional speaker? 

Honestly, from your side only the motivation and willingness to enter an interesting learning process with an open mind.

The learning process consists of 7 clear and attainable steps. See the overview down below.

Learning a skill needs time to ripen. Therefore this program is spread over 6 weeks.  At the same time it is organised so that you can combine it with a busy job. The period of one and a half month will give you the opportunity to digest and test what you have learned.

Different forms of learning will be alternated in this program; from private coaching to group training, to working out assignments behind your laptop.

Learning does not stop after a training. It is all about integrating and testing the knowledge and dealing with new questions that may arise. Because, only then you will truly learn to the maxim. This is why this program also includes coaching.

Put on your seven miles boots, and learn to present as a pro in 6 weeks.

From Beginner to Professional Speaker in 7 steps:

 1. Create a firm presentation foundation.

  This is a must, if you want to present in an convincing manner. How to formulate a crystal clear message? How to create a presentation that will really strike a chord with your audience? Learn to create a solid presentation foundation, so that presenting will become easier for you and generate more effect.

 2. Your personal key to presenting in a convincing manner.

  What do you especially need to present in a convincing manner? Discover your unique personal recipe to become a convincing speaker, without changing your personal style. (Think of: mindset, non-verbal behaviour, voice, posture).

 3. Apply golden knowledge and become super effective as a speaker.

  How to get your audience on board in just a few minutes? How to make sure your information really sinks in? How to appeal to different kinds of public? How to apply super strong structures for different kinds of presentations? A big part of learning to present is simply good knowledge. Knowledge that can easily be applied.

 4. Create a helpful mindset.

  Your mindset can have a strong impact on your behaviour and feelings before and during a presentation. How do you create a helpful mindset that will help you instead of getting in the way of your work? We often are our own worst enemies. How can you get beyond your nerves?

 5. Dare to have impact!

  How do you create impact? How do you do this in the right manner? What is needed for this? In this part we steal important knowledge and techniques from actors and directors. Which lessons can we learn from them and how do we translate this to our own presentations?

 6. How will PowerPoint support my presentation in an optimal way? 

  How to make sure that PowerPoint will optimally support your presentation? PowerPoint can give your presentation an extra boost. However if you use it the wrong way, you will reach the opposite effect. Learn to prevent the famous PowerPoint pitfalls and learn how you can use PowerPoint in an effective manner.

 7. How do I make sure I will integrate my presentation knowledge?

  In 2 Presenting with impact training-days, we will create a lot of room for practise. You will notice that during this group training, you will learn a great deal from the group. As if you are in a pressure cooker.

Beside these meetings, the individual coaching sessions (in person and by telephone) will give you direct and tailor-made advice on your presentation and skill. It will also give you the opportunity to raise questions in between the training sessions that will arise when you apply your new knowledge. So, you will get unstuck and can continue.

What does this 6 week program, Presentation Skills course Amsterdam, consist of?

 • Week 1: Week 40: Intake and small assignment.
 • Week 2: Week 41, Saturday 13 October. First Training day.
 • Week 3: Week 42. Personal Coaching 3 hours and/or on-line assignments.
 • Week 4: Week 43. Personal Coaching 3 hours and/or on-line assignments.
 • Week 5. Week 44, Saturday 3 November. Second Training day.
 • Week 6. Week 45. Telephone Coaching + Learning Report for future.

In short life contact during: 2 whole training days, one 3 hours private session and half an hour telephone coaching.

In between sessions there will be assignments.
Think of 2-4 hours preparation.

This program is suitable for you if:

 • You are ambitious and you would like to learn presenting in an effective and thorough manner.
 • You are open-minded and like to learn and experiment.
 • You enjoy learning from a group.
 • You can spend a few hours for assignments and preparation in between meetings.

Investment

The investment is 1997,- euro, vat free.

This includes all theory documents, manuals, recorded tape material, coaching sessions, training sessions, lunches and location costs. In short these are total costs.

Finally

If you are interested in the program and/or you have questions you can contact me. 

I am looking forward to speaking to you!

Kind regards, 

Mabel

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Mabel Frumau
Mabel Frumau
Voor internationale professionals die echt goed willen leren presenteren.
9,4

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Presenting with Impact, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.