Cursus Toetsingsvaardigheden ISO 55000

Niveau
Tijdsduur

Cursus Toetsingsvaardigheden ISO 55000

Pragma Nederland
Logo van Pragma Nederland
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,5 Pragma Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 6,5 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Pragma Nederland biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch

Beschrijving

Pragma is expert op het gebied van assetmanagement en ISO 55000. Wij hebben ruime ervaring met het geven van cursussen over diverse assetmanagementonderwerpen. Wilt u uw assetmanagementkennis vergroten? Wij helpen u graag!

Wilt u zelf ontdekken in welke mate uw organisatie voldoet aan assetmanagement volgens de norm ISO 55000? Wilt u zelf de eisen van ISO 55000 kunnen interpreteren en deze vertalen naar instrumenten voor uw eigen organisatie? In deze cursus maakt u grondig kennis met de eisen van ISO 55000 en met de mogelijkheden om zelf te onderzoeken hoever uw organisatie hiermee is. Tijdens de cursus wordt u uitgedaagd om kritisch te kijken naar uw eigen assets (bedrijfsmiddelen), asset management en assetmanagementsysteem. Na de cursus bent u in staat om binnen uw organisatie de situatie rondom assetmanagement in kaart te brengen. U volgt eerst de eendaagse cursus 'Inzicht in ISO 55000'. De tweede cursusda…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Pragma is expert op het gebied van assetmanagement en ISO 55000. Wij hebben ruime ervaring met het geven van cursussen over diverse assetmanagementonderwerpen. Wilt u uw assetmanagementkennis vergroten? Wij helpen u graag!

Wilt u zelf ontdekken in welke mate uw organisatie voldoet aan assetmanagement volgens de norm ISO 55000? Wilt u zelf de eisen van ISO 55000 kunnen interpreteren en deze vertalen naar instrumenten voor uw eigen organisatie? In deze cursus maakt u grondig kennis met de eisen van ISO 55000 en met de mogelijkheden om zelf te onderzoeken hoever uw organisatie hiermee is. Tijdens de cursus wordt u uitgedaagd om kritisch te kijken naar uw eigen assets (bedrijfsmiddelen), asset management en assetmanagementsysteem. Na de cursus bent u in staat om binnen uw organisatie de situatie rondom assetmanagement in kaart te brengen. U volgt eerst de eendaagse cursus 'Inzicht in ISO 55000'. De tweede cursusdag zal in het teken staan van de toetsingsvaardigheden.

Waarom toetsen?
Veel bedrijven en organisaties realiseren hun primaire bedrijfsdoelstellingen met assets, zoals proces- en productie-installaties, wegen, vaarwegen, leidingen en energiecentrales. Met assetmanagement kunt u de waarde van deze assets optimaliseren, binnen acceptabele risico’s en tegen aanvaardbare kosten, gemeten over de gehele levensduur van die assets. Door zelf te onderzoeken hoever de organisatie met assetmanagement is, kunt u gericht instrumenten inzetten om asset management in de organisatie verder in te voeren.

Inhoud cursus
In de cursus gaan we grondig in op de eisen van ISO 55000. U leert de eisen te interpreteren en te vertalen naar instrumenten voor uw organisatie. U leert hoe u de situatie rondom assetmanagement in uw organisatie kunt onderzoeken, onder andere door gericht collega’s te interviewen.

Dag 1: eisen ISO 55000. Wat gaan we beoordelen? Wie zou iets moeten afweten van welk onderwerp? Hoe diep moeten we gaan? Niet alle eisen komen aan bod, maar u leert wel hoe u ze zelf kunt uitwerken.

Dag 2: praktijk, interviews ter toetsing. U krijgt tips voor een goede voorbereiding en er wordt geoefend met interviewen. Welke vragen stel je en hoe haal je daaruit of iets is geborgd? Wanneer moet je doorvragen en wanneer niet? U krijgt feedback over het nut en het effect van (zelf geformuleerde) vragen. Ook leert u hoe u de antwoorden op uniforme wijze kunt scoren en wat de score betekent. Kortom u heeft de theorie aangevuld met oefeningen en kunt aan de slag.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Pragma Nederland, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.