Post-hbo Beschermingsbewindvoerder: de verdieping!

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Post-hbo Beschermingsbewindvoerder: de verdieping!

Pons Academie
Logo van Pons Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Pons Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
31 okt. 2022 tot 3 jul. 2023
5% korting
Toon rooster
event 31 oktober 2022, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 1
event 21 november 2022, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 2
event 12 december 2022, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 3
event 9 januari 2023, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 4
event 16 januari 2023, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 5
event 30 januari 2023, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 6
event 20 februari 2023, 09:30-16:30, Utrecht, examentraining
event 27 maart 2023, 09:30-16:30, Utrecht, Verdieping, lesdag 1
event 17 april 2023, 09:30-16:30, Utrecht, Verdieping, lesdag 2
event 1 mei 2023, 09:30-16:30, Utrecht, Verdieping, lesdag 3
event 22 mei 2023, 09:30-16:30, Utrecht, Verdieping, lesdag 4
event 3 juli 2023, 09:30-16:30, Utrecht, EXAMEN

Beschrijving

Deze opleiding van de Pons Academie bestaat uit een basis en een verdieping. Het is soms mogelijk om vrijstelling te krijgen van de basis. 

Steeds meer mensen staan onder bewind, op dit moment zijn dat er al ruim 250.000. Dit betreft de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Vind jij net als wij dat een goede bewindvoerder kennis moet hebben van juridische en financiële kaders én van de effecten die GGZ-problemen op mensen kunnen hebben? Heb je het gevoel dat je kennis of vaardigheden mist om de beste regelingen te vinden voor je cliënten? Wil je je als zelfstandige vestigen maar weet je niet waar je moet beginnen? Zoek je een unieke opleiding die je op al deze vragen voorbereid? Dan b…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Deze opleiding van de Pons Academie bestaat uit een basis en een verdieping. Het is soms mogelijk om vrijstelling te krijgen van de basis. 

Steeds meer mensen staan onder bewind, op dit moment zijn dat er al ruim 250.000. Dit betreft de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Vind jij net als wij dat een goede bewindvoerder kennis moet hebben van juridische en financiële kaders én van de effecten die GGZ-problemen op mensen kunnen hebben? Heb je het gevoel dat je kennis of vaardigheden mist om de beste regelingen te vinden voor je cliënten? Wil je je als zelfstandige vestigen maar weet je niet waar je moet beginnen? Zoek je een unieke opleiding die je op al deze vragen voorbereid? Dan ben je bij de Pons Academie aan het goede adres! Ook als je nog geen ervaring hebt als bewindvoerder. Wij van de Pons Academie zijn gespecialiseerd in het opleiden van mensen die met mensen werken. Daarom besteden wij niet alleen aandacht aan wat je feitelijk moet weten over de financiën en de juridische kant van het werk als bewindvoerder, maar ook aan wat het werk met jou kan doen en hoe jij als professional de cliënt zo goed mogelijk kunt ondersteunen.  

Na het volgen van deze opleiding ben jij in staat om

 • Een uitleg te geven over de juridische context van beschermingsmaatregelen;
 • Te handelen binnen de wettelijke kaders, waaronder de WSNP;
 • Voor je cliënt een realistisch budgetplan en aflossingsplan op te stellen waarin je ook de belangen van de samenleving in aanmerking neemt;
 • Te onderhandelen met verschillende schuldeisers;
 • Passende toeslagen en fondsen voor je cliënt te zoeken om hem zo goed mogelijk te ondersteunen;
 • Om te gaan met verschillende groepen cliënten en hun familieleden, hulpverleners en andere stakeholders;
 • De specifieke (GGZ-gerelateerde)problemen van je cliënt te duiden.

Deze opleiding bestaat uit een basis en een verdieping. Voor ervaren bewindvoerders is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor de basis opleiding.

De basis

 • Zes lesdagen waarin alle onderdelen van het werk van een bewindvoerder aan de orde komen
 • Een examentraining (1 lesdag)
 • Een schriftelijke toets waarin jij bewijst alle noodzakelijke kennis en de noodzakelijke vaardigheden van een bewindvoerder te bezitten. 

De verdieping

 • Vier lesdagen waarin we onder meer ingaan op GGZ-problematiek, armoedevraagstukken, speciale regelingen en jouw communicatieve vaardigheden vergroten
 • Drie begeleide leerteam bijeenkomsten waarin je persoonlijk begeleid wordt in de verdieping van je werk. Hier behandelen we ethische dilemma’s, maar ook persoonlijke vragen en het opzetten van je eigen bedrijf komen aan bod.
 • Een afronden examen (mondeling, 1 dag).

Het werkveld is enorm in ontwikkeling en heeft behoefte aan mensen die inspireren, innoveren en zichzelf en anderen willen ontwikkelen. Pons Academie ondersteunt mensen die met mensen werken om dit te bereiken. Wij bieden in praktijkgerichte en hoogwaardige opleidingen, geloven in persoonlijk onderwijs en werken daarom alleen met kleine opleidingsgroepen. Na afronding van een opleiding houden we graag contact met je en ben je van harte welkom op de kenniskring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Pons Academie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.