Traject lichaamsgericht persoonlijk leiderschap 6x

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Fiona Kloosterman

Traject lichaamsgericht persoonlijk leiderschap 6x

PintaPeople BV
Logo van PintaPeople BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 PintaPeople BV heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 11 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

PintaPeople BV biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Den Haag, Rotterdam

Beschrijving

Slechts 3-5% van al ons gedrag is bewust. Lichaamsgerichte coaching en therapie is een effectieve methode om toegang te krijgen tot je onbewuste gedrag.

Het grootste gedeelte van ons gedrag is onbewust. Pas als we ons hier bewust van worden, kunnen we beginnen met doelgerichte gedragssturing

Wat houdt lichaamsgerichte persoonlijk leiderschap coaching en therapie in?

Je lijf onthoudt alles. Het draagt alle emotie en ervaringen die je je leven meemaakt met zich mee, grotendeels op onbewust nivo. Die ervaringen zorgen ervoor dat je de dingen nu nog steeds in grote lijnen doet zoals je dat ooit in je kindertijd hebt aangeleerd. Daarom lukt het soms niet om veranderingen in je leven aan te bre…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Persoonlijk Leiderschap, Motiveren, Zelfvertrouwen, Authentiek leiderschap en Praktisch leidinggeven.

Slechts 3-5% van al ons gedrag is bewust. Lichaamsgerichte coaching en therapie is een effectieve methode om toegang te krijgen tot je onbewuste gedrag.

Het grootste gedeelte van ons gedrag is onbewust. Pas als we ons hier bewust van worden, kunnen we beginnen met doelgerichte gedragssturing

Wat houdt lichaamsgerichte persoonlijk leiderschap coaching en therapie in?

Je lijf onthoudt alles. Het draagt alle emotie en ervaringen die je je leven meemaakt met zich mee, grotendeels op onbewust nivo. Die ervaringen zorgen ervoor dat je de dingen nu nog steeds in grote lijnen doet zoals je dat ooit in je kindertijd hebt aangeleerd. Daarom lukt het soms niet om veranderingen in je leven aan te brengen, nieuw gedrag structureel toe te passen. Dan bevries, vecht, vlucht of verstar je in momenten waar je liever ontspannen, energiek en positief zou willen zijn.

Centraal in lichaamsgerichte coaching en therapie staat: Je lijf als signaalbron serieus nemen en gedrag daarop aanpassen. Niet met vage, zweverige toestanden. Nee, gewoon door de sensaties van je lijf te leren ervaren in verschillende oefeningen. Meestal beginnen we zittend aan tafel met een kop thee of koffie met het bespreken van je vraag, thema of probleem. Dat kan natuurlijk ook zo eenvoudig zijn als de vraag: “Fiona, ik wil gewoon leren voelen, mijn lichaamsbewustzijn leren aanspreken”. Dan volgt een stuk theoretisch kader. En doen we wellicht een korte meditatie, een stiltemoment of een bodyscan (om de drukte van de dag los te laten en goed te kunnen focussen op wat je wil). Daarna staan we op van tafel en volgt een serie passende oefeningen. Staand, zittend of liggend, afhankelijk van de vraag.

VIER KORTE VOORBEELDEN VAN LICHAAMSGERICHT COACHEN UIT MIJN PRAKTIJK:

Ik laat vaak over mijn grens gaan. Ik voel het te laat.”

Deze vraag komt echt heel vaak terug, veel mensen vinden het erg lastig om grenzen te voelen of aan te geven. In deze sessies vertragen we naar het moment. Wat gebeurt er in je lijf als iemand over je grens dreigt te gaan. Kan je dat voelen? Waar voel je dat?

Ik heb me ziekgemeld, het gaat niet meer. Ik heb het gevoel dat mijn manager mij beklemt. Ik word er benauwd van”

Deze sessie ging over het ervaren van grenzen en experimenteren met het gevoel van de beklemming. Wat voel je als iemand dichter bij komt of over je grens gaat. Waar voel je dat? Hoe voelt beklemming en hoe communiceer je dan? Herken je dat van vroeger?

“Ik ben radeloos, mijn partner is bij me weg. Ik heb deze week een gesprek met hem. Wat moet ik doen?”

Deze sessie ging over ontspannen, vertrouwen in het lijf voelen en ervaren. Hoe doe je dat? Waar voel je dat? Hoe zoek je het later weer op? En hoe vertaal je dat naar het gesprek later deze week?

“Ik stel de hele tijd allerlei activiteiten uit in mijn werk. Daardoor loop ik de hele tijd achter.”

Deze sessie ging om vertragen, hoe gedraagt het lijf zich als je een ingewikkelde opdracht krijgt. We vertragen en onderzoeken het gedrag in het moment. Als tijd stil kon staan.

“Ik wil veranderen maar het lukt me niet, ik voel een blokkade”

In een ademsessie gingen we toe naar het vraagstuk, nam het lijf de regie over en leerde de client meer over zijn onbewuste en diep weg gestopte ervaren en verlangens.

Tranen die niet gehuild worden door de ogen, worden gehuild door de organen

James Lynch

GRENZEN

Stop is stop. We doen niets wat je niet wil, je moet niks doen omdat ik het als coach/ therapeut zeg. Heb je een bepaalde blessure, geef het vooraf aan, dan houd ik er rekening mee. Je mag hoe dan ook te allen tijde de oefening stop zetten (en ik ook). Vaak beginnen we daarom met wat oefeningen die je het vertrouwen geven in jouw en mijn ‘stop’. Dan pas gaan we verder. Je mag er ook zelf actief om vragen.

Nieuw: Aangezien het me opvalt dat veel mensen worstelen met ontspannen begrenzen, heb ik een serie speciaal ontwikkeld om je dit echt goed te kunnen leren. Ik noem het leren omgaan met boosheid. Boosheid zorgt voor begrenzen. Sommige mensen hebben er teveel van, anderen te weinig. Maar maar weinig mensen kunnen deze emotie goed inzetten. Klik hier om de korte omschrijving erover te lezen en kom gewoon ook even vragen hoe ik jou kan helpen.

VEELGESTELDE VRAGEN LICHAAMSGERICHT COACHEN

  1. Kom ik op een massagetafel te liggen? Nee. In onze praktijk (nog) niet. Jij en ik werken samen om een bepaald vraagstuk te onderzoeken, nadat we dat aan (een gewone werk-) tafel besproken hebben. Gewoon staand of zittend op de grond. Er ligt ook een matras op de grond, waar we eventueel gebruik van kunnen maken. Dat zal vooral bij ademsessies zijn, maar ook bij meditaties of een bodyscan oid. Als de sessie erom vraagt en jij je er comfortabel bij voelt.
  2. Raak je me aan? Lichaamsgericht therapeut is een contactberoep, dus volgens de richtlijnen mag het. Als het de therapie ten goede komt, dan vraag ik altijd eerst je toestemming (en ten overvloede, altijd respectvol en nooit bij borst, billen en kruis natuurlijk). Als je niet aangeraakt wil worden of covid klachten hebt, dan niet. En je mag altijd stop zeggen. Elke oefening wordt vooraf uitgelegd. Als je dat niet duidelijk is, of je voelt je er niet goed bij, dan mag je dat altijd zeggen.
  3. Zal ik speciale kleding aan doen? Zakelijke kleding is ook toegestaan, alhoewel een rokje onhandig kan zijn. Comfortabele kleding verdient de voorkeur.
  4. Moet ik mijn kleren uitdoen? Nee, nooit. Je schoenen uitdoen is overigens wel prettig. Ik doe ook mijn schoenen uit. Dan ben je bovendien beter in staat te ‘aarden’. Bij een ademsessie doe je altijd je schoenen uit.
  5. Hoeveel lichaamsgerichte sessies heb je nodig om verschil of groei te ervaren? Dat verschilt enorm. Soms is één sessie al genoeg om tot inzichten te komen, soms komen mensen een heel jaar elke maand terug. Een ingesleten patroon wat in 45 jaar is opgebouwd, is niet in een sessie er zomaar uit.

EMOTIES

Lichaamsgericht coachen en therapie kan allerlei onverwachte emoties en gedachten oproepen. Op het moment zelf of na afloop. “Geen idee waarom”, hoor ik dan vaak. Dan weet je dat iets uit je onbewuste, uit je lichaamsbewustzijn aan het ophalen bent. We zeggen in de lichaamsgerichte coaching en therapie eigenlijk altijd: Je hoeft het niet te weten, het wil alleen maar gevoeld worden. Je bent niet je verhaal. Meestal valt het kwartje na verloop van tijd alsnog.

VOOR WIE IS LICHAAMSGERICHTE COACHING?

Het klinkt als een open deur, maar het is eigenlijk voor iedereen die in de praktijk komt goed om in ieder geval één sessie lichaamswerk te doen. Het belicht je vraagstuk van een geheel andere kant, dat kan enorm behulpzaam zijn. Mochten we het in jouw traject niet aanbieden en je hebt behoefte om je vraagstuk op een lichaamsgerichte manier te onderzoeken, vraag er dan actief naar.

Lichaamsgerichte coaching is verder uitermate geschikt voor :

  • Mensen die hun vraagstuk/thema eens van een hele andere kant willen onderzoeken.
  • Mensen wiens ratio sterk is, waar het hoofd er elke keer van alles van neigt te vinden. Maar die wel een vaag sluimerend gevoel van ‘is dit alles’ of een ander thema hebben die ze willen onderzoeken.
  • Mensen die alles al gedaan hebben, alles al weten en nog steeds het idee of gevoel hebben niet verder te komen. Met lichaamswerk gaan we een laagje dieper: Naar je lichaamsgeheugen.
  • Mensen die met (vage of concrete) lichamelijke klachten rondlopen. Met lichaamswerk onderzoeken we de eventuele relatie tussen lichaam en geest.
  • Mensen die (ook) een lichamelijke wens hebben. Bijvoorbeeld: Meer rust. Of: Meer ontspanning in mijn lijf. Meer plezier voelen. Of: ‘Ik wil uit mijn hoofd en leren voelen’

NA AFLOOP

Er kan met lijfwerk van alles in gang worden gezet op onderbewust nivo. Belangrijk is het na afloop veel te drinken zodat afvalstoffen je lijf kunnen verlaten. Het verdient ook de aanbeveling die dag gezond te eten en geen alcohol meer te drinken. Dat geeft je lijf de kans de sessie op een goede manier te ‘verteren’. Als je met de auto bent, rijd dan pas naar huis als je je goed genoeg voelt om in het verkeer deel te nemen en loop eventueel nog even een rondje na de sessie.

Training en coaching op gebied van persoonlijk leiderschap en personal branding & LinkedIn, zowel open training als in-company/maatwerk. We helpen je te weten wat je wil én we helpen je het daadwerkelijk te bereiken. Van diepgaand en intensief tot heel praktisch achter een laptop, onder één dak.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Fiona Kloosterman
Fiona Kloosterman
Loopbaan en persoonlijk leiderschapsexpert - trainer / coach / therapeut
9,3

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met PintaPeople BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.