Toptraining Senior projectbeheersing(14 PE-uren) (Project Control)

Niveau
Tijdsduur
Logo van PCO Kennis
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 PCO Kennis heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 22 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

PCO Kennis biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

2 daagse programma senior projectbeheersing

Ben jij een ervaren expert in project control of projectbeheersing? Dan is deelname aan het 2 daagse programma senior projectbeheersing iets voor jou! Twee dagen lang, inclusief diner, avondprogramma, overnachting, ontbijt en 2x lunch. Met collega professionals van kaliber sparren, leren en discussiëren over project control/projectbeheersing.

structuur training

De hoofddocent behandelt een thema waarbij de nadruk ligt op integraliteit, strategie en concretisering in de aanpak van projectbeheersing. Er is volop ruimte voor interactie tussen de deelnemers, vragen en discussie. Vervolgens gaan de deelnemers – met gerichte vragen en opdrachten over …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

2 daagse programma senior projectbeheersing

Ben jij een ervaren expert in project control of projectbeheersing? Dan is deelname aan het 2 daagse programma senior projectbeheersing iets voor jou! Twee dagen lang, inclusief diner, avondprogramma, overnachting, ontbijt en 2x lunch. Met collega professionals van kaliber sparren, leren en discussiëren over project control/projectbeheersing.

structuur training

De hoofddocent behandelt een thema waarbij de nadruk ligt op integraliteit, strategie en concretisering in de aanpak van projectbeheersing. Er is volop ruimte voor interactie tussen de deelnemers, vragen en discussie. Vervolgens gaan de deelnemers – met gerichte vragen en opdrachten over het behandelde thema - in groepjes aan de slag met praktijkcases. Deze praktijkcases worden plenair met alle deelnemers besproken. Op zowel dag 1 als dag 2 zal een senior gastspreker een presentatie verzorgen vanuit de eigen praktijk op het hoogste niveau.

programma dag 1

Kennismaking • met de deelnemers, inventariseren kennis en ervaring, doorlopen programma en vaststellen aanvullende leerbehoeften.

Toelichting 4 oefencases • Gedurende het programma gaan we aan de slag met 4 complexe en aansprekende oefencases. Diverse sectoren, verschillende projecten, stuk voor stuk leerzaam en herkenbaar.

Diagnosticeren van projecten • Zoals we weten is het doorgronden van het sturings- en beheersingsvraagstuk van projecten één van de kwaliteiten die van senior projectcontroller gevraagd mag worden. Vanuit deze diagnose kan een visie op projectsturing en - beheersing worden ontwikkeld die kan worden uitgewerkt in een gerichte en weloverwogen aanpak. We oefenen met het doorgronden van projectvraagstukken om de juiste diagnose te kunnen stellen, zoals een arts een patiënt ‘diagnosticeert’ alvorens een behandeling in te gaan of medicatie voor te schrijven.

Uitdiepen projectcases 1 • In wisselende groepjes deelnemers worden de oefencases uitgediept aan de hand van gerichte vraagstelling n.a.v. het behandelde thema. De analyses worden plenair besproken.

Projectmanagement methodologie • Is er één juiste methode of weet de senior projectcontroller uit zijn gereedschapskist steeds die methode of combinatie van methoden te kiezen die passend zijn bij zijn project en organisatie? Opfrissen van de bestaande kennis van - en verschillen tussen de diverse projectmanagementmethodieken.

Uitdiepen projectcases 2 • In wisselende groepjes deelnemers worden de oefencases uitgediept aan de hand van gerichte vraagstelling n.a.v. het behandelde thema. De analyses worden plenair besproken.

GASTDOCENT 1 • Afhankelijk van de samenstelling van de groep deelnemers, de specifieke leervragen die vooraf worden ingebracht zal een senior professional (CFO projectorganisatie, projectdirecteur groot project, sr. manager Contractzaken, sr. manager Risicobeheersing etc.) een presentatie geven en met de deelnemers in gesprek gaan.

Gezamenlijk diner • met gastspreker over aansprekende casus / thema.

programma dag 2

Projectbeheersing naar een hoger niveau • Een uitdagende veranderopgave: Veel senior projectcontrollers staan voor de opgave om de projectbeheersing in hun organisatie naar een hoger niveau te brengen, dit is een lastige veranderopgave die - naast kennis van het vak projectbeheersing - ook kennis van ‘organisatie’ en cultuur vraagt. Hoe pak je een dergelijk traject nu aan? Hoe ontwikkel je jouw functie of misschien wel jouw afdeling Projectcontrol, waaraan jij leiding geeft, naar het volgende niveau zodat de organisatie extra meerwaarde toekent aan projectbeheersing? Diagnose van de eigen organisatie, zodat de juiste vorm, aanpak en ambitie bepaald kan worden.

Uitdiepen projectcases 3 • In wisselende groepjes deelnemers worden de oefencases uitgediept aan de hand van gerichte vraagstelling n.a.v. het behandelde thema. De analyses worden plenair besproken.

GASTDOCENT 2 • Afhankelijk van de samenstelling van de groep deelnemers, de specifieke leervragen die vooraf worden ingebracht zal een senior professional (CFO projectorganisatie, projectdirecteur groot project, sr. manager Contractzaken, sr. manager Risicobeheersing etc.) een presentatie geven en met de deelnemers in gesprek gaan.

De businesscase op verschillende niveaus doorgronden • Een project is geen doel op zich maar een oplossing voor een probleem, uitdaging of ambitie die op reguliere wijze niet kan worden gerealiseerd. Vaak als onderdeel van het grotere geheel, een programma, portfolio of onderdeel van beleid of strategie. Wanneer je de businesscase van jouw opdrachtgever of opdrachtnemer begrijpt kun je beter samenwerken of makkelijker oplossingen vinden in de samenwerking. Aan de hand van een flink aantal praktische - en dus herkenbare - voorbeelden gaan we met elkaar de businesscase verbreden of verengen, om zo tot meer inzicht te komen in waar het werkelijk om draait. Want daar liggen oplossingen, risico’s en kansen.

Uitdiepen projectcases 4• In wisselende groepjes deelnemers worden de oefencases uitgediept aan de hand van gerichte vraagstelling n.a.v. het behandelde thema. De analyses worden plenair besproken.

Nieuwe ontwikkelingen in het vak • We hebben er al vaker bij stilgestaan, nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Niet alleen technologische ontwikkelingen, maar ook sociale veranderingen, andere contractvormen etc. Welke impact hebben zij op de rol van de projectcontroller? En hoe kunnen we hier op anticiperen?

PCO Kennis is al meer dan 25 jaar dé kennisspecialist op het gebied van projectbeheersing.

Al onze opleidingen worden zowel op basis van open-inschrijving als incompany aangeboden.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met PCO Kennis, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.