Opleiding Procesmanagement

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Ko Achterberg
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Passionned Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 Passionned Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 46 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,5
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Procesmanagement
Gebaseerd op 2 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Hanneke Timmers
Procesmanager
8
Opleiding Procesmanagement

"Top: gericht op onze praktijk en daardoor herkenbaar en meteen toe te passen.
Tip: trainer wilde veel vertellen maar moest daardoor steeds in andere presentaties zoeken, dat maakte het geheel soms wat rommelig. " - 01-11-2017 14:42

"Top: gericht op onze praktijk en daardoor herkenbaar en meteen toe te passen. Tip: trainer wilde veel vertellen maar moest daardoor steeds… alles lezen - 01-11-2017 14:42

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
29 nov. 2021 tot 1 dec. 2021

Beschrijving

Onze missie: organisaties datagedreven laten werken

Training Procesmanagement: geef procesdenken handen en voeten

In deze complete training Procesmanagement staat duurzame procesoptimalisatie bij commerciële en non-profit organisaties centraal. Deze cursus gaat in op cruciale thema’s waarmee bestuurders, (proces)managers, projectleiders, adviseurs en proceseigenaren al sinds mensenheugenis worstelen maar die actueler dan ooit zijn. Vraagstukken waar indertijd al de farao’s het hoofd over braken tijdens de bouw van een pyramide: hoe richt je je processen zo goed mogelijk in en welke eisen stel je daar aan. Vraagstukken die ook nu spelen bij ziekenhuismanagers die bijvoorbeeld de doorstroom van patiënten willen verbeteren, of plantmanagers die…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Procesmanagement, Kwaliteitsmanagement, Projectmanagement, Programmamanagement en Projectmedewerker.

Onze missie: organisaties datagedreven laten werken

Training Procesmanagement: geef procesdenken handen en voeten

In deze complete training Procesmanagement staat duurzame procesoptimalisatie bij commerciële en non-profit organisaties centraal. Deze cursus gaat in op cruciale thema’s waarmee bestuurders, (proces)managers, projectleiders, adviseurs en proceseigenaren al sinds mensenheugenis worstelen maar die actueler dan ooit zijn. Vraagstukken waar indertijd al de farao’s het hoofd over braken tijdens de bouw van een pyramide: hoe richt je je processen zo goed mogelijk in en welke eisen stel je daar aan. Vraagstukken die ook nu spelen bij ziekenhuismanagers die bijvoorbeeld de doorstroom van patiënten willen verbeteren, of plantmanagers die het Industrial Internet of Things moeten installeren, telecommanagers die klantreizen willen optimaliseren of gemeenten die allerlei extra taken krijgen toegeschoven vanuit de Rijksoverheid.

De principes voor procesmanagement blijken universeel toepasbaar

De principes voor procesmanagement en procesverbetering blijken universeel toepasbaar. Dit maakt deze training Procesmanagement geschikt voor een breed publiek. Tijdens deze cursus adresseert de docent in opeenvolgende proces management modules de volgende vraagstukken:

 • Zien je bedrijfsprocessen eruit als een bord spaghetti en wil je weer grip krijgen op je processen?
 • Kampt jouw organisatie regelmatig met leveringsproblemen als gevolg van bottlenecks in het bedrijfsproces?
 • Vraag je je af hoe je overbodige tussenschakels kunt elimineren, voorraden beperken en doorlooptijden verkorten?
 • Wil je je klantprocessen optimaliseren en toegroeien naar een procesgeoriënteerde, datagedreven organisatie?
 • Wil je ook zicht krijgen op de bijdrage die je processen leveren aan het realiseren van je missie en strategie?
 • Weet je hoe je processen presteren, wat passende performance-eisen zijn en hoe je die praktisch kunt optimaliseren?
 • Voel je intuïtief aan dat er in jouw organisatie resources worden verspild, maar weet je niet waaraan en door wie?
 • Wil je weten hoe je Robotic Process Automation (RPA) kunt toepassen en hoe je hier voordeel mee kan behalen?
 • Wil je afstappen van beschrijvende processen en stapsgewijs overstappen op meer voorspellende processen?
 • Vraag je je af hoe je draagvlak creëert voor procesverbetering, procesinnovatie en veranderingsprocessen?

Als een of meerdere van bovenstaande vraagstukken jou bekend voorkomen en je steeds meer dwars gaan zitten, dan is het nu tijd om in actie te komen. Pak je procesproblemen bij de wortel aan en schrijf je nu in voor de training Procesmanagement.

Maak vaart met de cursus Procesmanagement via een persoonlijk actieplan

De docent van deze cursus Procesmanagement brengt je in drie dagen niet alleen “het procesdenken” bij, maar je ontwikkelt tegelijkertijd een persoonlijk actieplan voor het doorvoeren van verbeteringen in je eigen organisatie. Dit goed onderbouwde plan, met tal van tips voor procesverbetering, procesmanagement en het kiezen van de juiste procesindicatoren, kun je als je eenmaal bent teruggekeerd op de werkvloer direct in de praktijk toepassen.

Word expert in procesverbeteren dankzij deze BPM training

In onze 3-daagse BPM training brengen we je de details van effectieve en efficiënte bedrijfsvoeringsprocessen bij. De kwaliteit van processen komt aan bod, maar ook het belang van sleutelprocessen, procesoptimalisatie en actuele onderwerpen als process mining, virtuele teams, de kwaliteit van processen, RPA en blockchain. Kortom: dankzij de opleiding Procesmanagement word je expert in business process management, continue procesverbetering en procesmanagement.

Procesverbetering centraal tijdens Procesmanagement opleiding

Het doel van deze Procesmanagement opleiding is dat cursisten leren hoe ze kunnen meedenken en meebeslissen over de procesinrichting in de eigen organisatie. In het bijzonder de mate waarin interne processen, de arbeidsorganisatie en de informatiesystemen aansluiten bij de organisatiestrategie. Maar ook hoe IT bijdraagt aan de effectiviteit, efficiency en versimpeling van bedrijfsprocessen. Concreet gaat het bij deze opleiding procesverbetering om: procesefficiency optimaliseren, proceskosten verlagen en complexiteit reduceren. Zo leer je hoe je procesverbetering structureel en integraal kunt aanpakken.

De inhoud van de opleiding Procesmanagement

Procesverbetering staat of valt met de kwaliteit van de processen, de grip op processen, het kiezen van de juiste leveranciers en procesindicatoren en het optimaliseren van het productieproces. Proef de essentie van procesmanagement tijdens deze driedaagse, interactieve en inspirerende cursus Procesmanagement inclusief diverse business process workshops en praktijkopdrachten.

Dag 1: Introductie, kernbegrippen, strategie, organisatie en IT, enterprise en procesarchitectuur, integrale case & opdracht 1

Dag 2: Bespreken opdracht 1, ontwerpen & inrichten sleutelproces, ontwerpen procesbesturing, integrale case & opdracht 2

Dag 3: Bespreken opdracht 2, procesanalyse, proces governance, proces maturity, Process Excellence Center en persoonlijk actieplan

De gouden driehoek van effectieve procesverbetering

Binnen het vakgebied procesmanagement bestaat een “driehoeksrelatie”, een gouden driehoek, tussen strategie, procesinrichting (procesmanagement) en informatietechnologie. Een cruciale en moeilijke relatie die de meeste mensen over het hoofd zien. Deze constatering geldt helaas niet alleen voor de functionarissen die werkzaam zijn aan de business-kant van de organisatie, maar ook zij die werken bij de IT-afdeling. Tijdens deze unieke Procesmanagement training wordt uitgebreid ingegaan op de aspecten van deze driehoeksrelatie zoals:

 • ontwikkelingen in strategie: onder andere business ecosystemen, agile strategy en wendbare organisaties
 • ontwikkelingen qua organisatie-inrichting: horizontale structuren, virtuele teams, et cetera
 • IT-ontwikkelingen: artificial intelligence, blockchain, augmented & virtual reality, robotic process automation

De focus tijdens deze training BPM ligt op praktische procesverbetering. Je gaat concreet deze driehoeksrelatie in stappen, modellen, technieken en achterliggende theoretische kennis en de praktische ervaring van de docent uitwerken. Deze driehoeksrelatie staat centraal in deze volledig geactualiseerde business process management opleiding, zodat je de essentie van procesverbeteren kernachtig kan duiden en in de praktijk brengen.

Krijg directe feedback op jouw eigen procesvraagstukken

De docent kan door zijn jarenlange ervaring bij een groot aantal verschillende organisaties zich heel goed inleven in de vraagstukken rondom procesmanagement die spelen in jouw specifieke branche of organisatie. Zo lijkt het alsof je als zorgprofessional bijvoorbeeld deelneemt aan een opleiding Procesmanagement in de zorg. Met andere woorden: het programma van deze cursus maakt de docent samen met de groep op maat. Tijdens de cursus Procesmanagement kun je daarom je specifieke bedrijfsproblematiek aankaarten of een eigen praktijkcase inbrengen, die je dan vervolgens analyseert samen met de docent en de medecursisten.

Procesmanagement opleiding universeel toepasbaar in alle sectoren

Omdat de principes voor procesverbetering universeel toepasbaar zijn, is de training Procesmanagement relevant voor cursisten die werkzaam zijn in diverse sectoren van het bedrijfsleven, de non-profitsector, de Rijksoverheid en lagere overheidsorganen, zoals gemeenten, provincies en waterschappen. Of je nu werkzaam bent voor een voedingsmiddelenfabrikant, verzekeringsmaatschappij, ministerie, gemeente, zorginstelling, bank, waterschap of een IT-bedrijf, dat maakt dus niet uit.

8,5
Gemiddeld cijfer voor Opleiding Procesmanagement
Gebaseerd op 2 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Hanneke Timmers
Procesmanager
8
Opleiding Procesmanagement

"Top: gericht op onze praktijk en daardoor herkenbaar en meteen toe te passen.
Tip: trainer wilde veel vertellen maar moest daardoor steeds in andere presentaties zoeken, dat maakte het geheel soms wat rommelig. " - 01-11-2017 14:42

"Top: gericht op onze praktijk en daardoor herkenbaar en meteen toe te passen. Tip: trainer wilde veel vertellen maar moest daardoor steeds… alles lezen - 01-11-2017 14:42

starstarstarstarstar_half
Annelies W
Manager
9
Opleiding Procesmanagement

"Interessante en inspirerende opleiding procesmanagement met veel concrete voorbeelden van hoe we het kunnen gaan toepassen als zorgorganisatie. Met name de onderdelen PDCA cyclus, KPI’s en het coöperatief systeem spraken mij aan. Opleiding sprak zeer tot de verbeelding!" - 06-01-2016 15:48

"Interessante en inspirerende opleiding procesmanagement met veel concrete voorbeelden van hoe we het kunnen gaan toepassen als zorgorganisat… alles lezen - 06-01-2016 15:48

Ko Achterberg - Organisatieadviseur, schrijver, hoogleraar en docent
Ko Achterberg
Organisatieadviseur, schrijver, hoogleraar en docent
8

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.