Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Daan van BeekDick Pouw
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Passionned Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 Passionned Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 44 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmersfoort
1 okt. 2020 tot 11 dec. 2020

Beschrijving

Onze missie: organisaties datagedreven laten werken

10-daagse Master of Data Science opleiding

Deze 10-daagse topopleiding ‘Master of Data Science’ is bedoeld voor iedereen die met data science vanuit een zakelijk perspectief succesvol wil zijn met data science en daarnaast een boost wil geven aan zijn of haar carrière. Er is een schreeuwend tekort aan goede data scientists die artificial intelligence (AI) niet alleen benaderen vanuit de techniek maar juist ook vanuit een bedrijfsmatig en menselijk perspectief. In deze interactieve, praktijkgerichte data science training (HBO+) komen alle facetten aanbod die jou als data science-translator, consultant, adviseur of (project)manager helpen om data science, AI en machine learning met succes toe…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"In hoeverre leer je Hadoop en Spark in de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics?"

Gevraagd door Maria - 26-07-2019 14:34
Bij de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics worden zowel Hadoop als Sparke wel benoemd, maar niet in de praktijk gebracht. Je wordt met deze opleiding namelijk opgeleid aanspreekpunt in een organisatie (speelbal) te worden voor het data science traject. Niet om het zelf uit te voeren.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

"Leer je de technieken van de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics in de praktijk toe te passen of alleen de theorie?"

Gevraagd door Marlies - 26-07-2019 14:29
Bij de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics leer je de technieken voornamelijk in de laatste drie dagen. Over deze dagen heen en de andere opleidingsdagen zit een praktijkopdracht gespannen, waarmee je dit in de praktijk toepast. Je leert dus zowel de theorie als het toepassen in de praktijk.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Machine learning, Big Data, Microsoft SQL Server, MySQL en Datavisualisatie.

Onze missie: organisaties datagedreven laten werken

10-daagse Master of Data Science opleiding

Deze 10-daagse topopleiding ‘Master of Data Science’ is bedoeld voor iedereen die met data science vanuit een zakelijk perspectief succesvol wil zijn met data science en daarnaast een boost wil geven aan zijn of haar carrière. Er is een schreeuwend tekort aan goede data scientists die artificial intelligence (AI) niet alleen benaderen vanuit de techniek maar juist ook vanuit een bedrijfsmatig en menselijk perspectief. In deze interactieve, praktijkgerichte data science training (HBO+) komen alle facetten aanbod die jou als data science-translator, consultant, adviseur of (project)manager helpen om data science, AI en machine learning met succes toe te passen in jouw organisatie.

Focus ligt naast de techniek ook op de business-kant

Natuurlijk leer je alle belangrijke technische aspecten in onze Data Science opleiding. Zo kijken we uitgebreid naar geavanceerde technologie, machine learning & deep learning modellen en de algoritmes waarmee je die kunt bouwen. Maar onze Master of Data Science opleiding benadrukt vooral de zakelijke en bedrijfsmatige aspecten:

 • Hoe zet je Data Science op de kaart in jouw organisatie? Welke businesscase kun je maken?
 • Hoe ga je een AI-first strategie ontwikkelen en zorgen dat iedereen in je organisatie daaraan meewerkt?
 • Hoe zorg je dat je AI-technologie kan inbedden in de juiste Business Intelligence processen en kaders?
 • Welke algoritmes en methodieken voor patroonherkenning kun je gebruiken?
 • Hoe bouw je een robuuste, toekomstbestendige data-infrastructuur?
 • Waar moet je op letten bij de implementatie van machine learning?
 • Welke AI-tools zijn beschikbaar en welke past het beste bij jouw specifieke probleem?
 • Hoe implementeer je succesvol een big data-oplossing en een data lake en wat komt daarbij zoal kijken?
 • Wat is de relatie tussen innovatie, nieuwe business modellen, machine learning en data science en hoe ga je die optimaliseren?
 • Hoe ga je om met interne politiek, draagvlak in de organisatie en acceptatie bij de gebruikers?

Deze complete praktijkgerichte Data Science cursus met maar liefst 24 modules en een uitdagende eindopdracht is een absolute aanrader voor iedereen die zich wil bekwamen in data science, artificial intelligence en big data. En zeker aan te bevelen wanneer je daadwerkelijk successen wilt boeken op weg naar een datagedreven organisatie.

Data Science opleiding: zet de juiste stappen

Tijdens 10 intensieve dagen word je op een positieve manier ondergedompeld in het vakgebied en klaargestoomd voor een leidende positie in jouw organisatie. Eerdere deelnemers aan deze Data Science-opleiding bleken bij uitstek geschikt om de juiste stappen te zetten in nieuwe of lopende Data Science-trajecten in hun organisatie.

Modules Data Science training

Deze complete Data Science opleiding (HBO+ niveau) bestaat uit 24 praktijkgerichte, compacte modules:

✪ Introductie Data Science, AI, BI en trends
✪ KPI’s, analytics & machine learning
✪ Data Science volwassenheid en AI-first
✪ Projectmanagement & governance
✪ Datavisualisatie & data story telling
✪ Succesfactoren van BI & Data Science
✪ Introductie datawarehousing & big data
✪ Datawarehouse architectuur & data lakes
✪ Het datawarehouse & de ETL-processen
✪ Business Intelligence & Data Analytics
✪ Master Data (MDM) en metadata
✪ Beheer van datawarehouses en data lakes

✪ Data governance & frameworks
✪ Datakwaliteit & AI
✪ Continu verbeteren van (big) data
✪ AI, big data science & machine learning
✪ De business case voor AI & data science
✪ AI architectuur
✪ Algoritmes en machine learning technieken
✪ Data science tools
✪ Kennismaken met Python, notebooks en R
✪ Machine learning modellen ontwikkelen
✪ Privacy, ethiek en wetgeving
✪ Vaardigheden en competenties

Opleidingsdata van onze 10-daagse Data Science cursus

 • Voorjaar 2020: 12 t/m 13 maart, 20 maart, 3 en 24 april, 8, 14, 15, 29 mei en 12 juni
 • Zomer 2020: 20 t/m 31 juli 2020 (Summer Course)
 • Najaar 2020: 1, 2, 9 en 30 oktober, 6, 13, 19, 20, 27 november en 11 december

Er is ruimte voor maximaal 16 deelnemers, zorg daarom dat je tijdig boekt, zodat je verzekerd bent van een plaats.

Dé training voor alle complexe data-uitdagingen en een AI-first organisatie

De datagedreven maatschappij en de bijbehorende algoritmisering is inmiddels een “fact of life”. Diverse nationale en internationale denktanks zijn het er allemaal over eens dat het juist inzetten van data en algoritmes hét verschil gaan maken tussen krimp of groei. En dan zien we gemakshalve even af van het fenomeen disruptie dat hele branches ontwricht. Kortom: onze Master of Data Science opleiding is bedoeld voor organisaties die te maken hebben met complexe data-uitdagingen en substantieel slimmer willen worden.

Je leert data analytics, machine learning en meer…

De intelligentie van een organisatie laat zich niet vangen in louter data analytics en machine learning, het concept gaat veel verder. In ons praktische model leer je waar en hoe data science, AI, business intelligence, datagedreven werken en de intelligente organisatie elkaar raken en waarom een analytische bedrijfscultuur van groot belang is voor het slagen van data science en artificial intelligence.

10-daags programma van de Data Science training

Tijdens deze Master of Data Science opleiding kom je in aanraking met alle aspecten van Data Science. Je leert datavraagstukken om te zetten in resultaten voor jouw organisatie. Naast de technische aspecten (zoals Internet of Things, supervised en unsupervised machine learning, deep learning neurale netwerken, data lakes, et cetera) maak je kennis met alle relevante business-aspecten. Denk dan aan projectmanagement, risico’s, valkuilen, businesscases, KPI’s, governance en datakwaliteit, data governance en privacy- en ethische principes.

Streven naar dataperfectie versus gebruikersacceptatie

Het voorbeeld van de Politie Amsterdam maakt duidelijk dat Data Science niet stopt bij de techniek. De eerste Data Science toepassingen bij de politie waren spraakmakend. De software stippelde voor de agenten dagelijks een route uit waar de kans het grootst was om een crimineel aan te treffen. Hoewel de agenten erg enthousiast leken over de oplossing, accepteerden ze deze aanvankelijk niet. Zij reden gewoon hun gebruikelijke eigen route door de stad zoals ze dat altijd gewend waren. Kortom: algoritmes ontwikkelen zonder rekening te houden met acceptatie door de eindgebruiker is als een loepzuivere diamanten ring die niet wordt gedragen. Inmiddels laten de agenten zich graag adviseren door het algoritme en is deze vorm van predictive policing met succes landelijk uitgerold.

Aanvullende informatie van deze training

De prijs is inclusief het Data Science Dinner, lunchbuffet in het Restaurant Smaakmakers, onbeperkt thee en koffie, overige drankjes en hapjes tijdens de breaks. Je ontvangt ook gratis een exemplaar van de boeken ‘De intelligente organisatie: datagedreven werken met BI, AI & Big Data Science ‘ (7e druk, verwacht begin 2020) en ‘Datacratisch werken: kom in de verbetermodus met een datagedreven PDCA’ van Daan van Beek.

✪ HBO+ niveau
✪ vrijgesteld van BTW
✪ geen studiebelasting

✪ interactief & praktijkgericht
✪ gewaarmerkt digitaal certificaat
✪ van 9:00 tot 17:00

Interactieve Data Science opleiding & AI

De opleidingen van de Passionned Academy worden zeer gewaardeerd, onder andere vanwege de grote mate van interactiviteit en deskundigheid van de docenten. Iedere opleidingsdag is er voldoende gelegenheid om eigen cases in te brengen en ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen. Gedurende deze Data Science opleiding werk je aan een concrete opdracht, waardoor een ideale mix ontstaat tussen theorie en praktijk.

Na afronding van onze unieke Master of Data Science opleiding ontvang je een digitale badge voor LinkedIn, een certificaat van de Passionned Academy en een door de auteur gesigneerd exemplaar van de boeken De intelligente organisatie’ (7e druk, verwacht begin 2020) en ‘Datacratisch werken’ (uitgave 2019).

Doelgroep

De Master of Data Science training is opgezet voor iedereen die een datagedreven organisatie wil realiseren en tegelijk de intelligentie wil verhogen van zijn of haar bedrijf met behulp van algoritmes. Onze data science cursus is vooral gericht op (aankomend) Data Science managers, Business Intelligence managers, Chief Information Officers, business managers, programmamanagers, Chief Data Officers, controllers, business analisten, BI-consultants, informatiemanagers, Data Scientists, adviseurs en data analisten.

Meld je nu aan voor onze Data Science training

Via ons inschrijfformulier kun je jezelf direct inschrijven voor de eerstkomende training Data Science. Maar er zijn natuurlijk ook andere opties beschikbaar. Wil je deze Data Science training liever incompany volgen, of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Daan van Beek - Business Intelligence consultant, schrijver, spreker en docent
Daan van Beek
Business Intelligence consultant, schrijver, spreker en docent
9,3
Dick Pouw - Change manager, (klant)strateeg en docent
Dick Pouw
Change manager, (klant)strateeg en docent
8,8

Hieronder vind je de veelgestelde vragen van andere bezoekers. Als je ook een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"In hoeverre leer je Hadoop en Spark in de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics?"

Gevraagd door Maria - 26-07-2019 14:34
Bij de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics worden zowel Hadoop als Sparke wel benoemd, maar niet in de praktijk gebracht. Je wordt met deze opleiding namelijk opgeleid aanspreekpunt in een organisatie (speelbal) te worden voor het data science traject. Niet om het zelf uit te voeren.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

"Leer je de technieken van de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics in de praktijk toe te passen of alleen de theorie?"

Gevraagd door Marlies - 26-07-2019 14:29
Bij de Opleiding 'Master of Data Science': machine learning, Big Data, data analytics leer je de technieken voornamelijk in de laatste drie dagen. Over deze dagen heen en de andere opleidingsdagen zit een praktijkopdracht gespannen, waarmee je dit in de praktijk toepast. Je leert dus zowel de theorie als het toepassen in de praktijk.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.