Art 24 overleg, hoeksteen van de medezeggenschap

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Art 24 overleg, hoeksteen van de medezeggenschap

ORNet Academy
Logo van ORNet Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 ORNet Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
31 okt. 2023

Beschrijving

Bespreking algemene zaken van uw onderneming

Van 'Moetje...' naar 'must'!

Artikel 24 WOR staat volop in de belangstelling. Dit artikel bepaalt dat de ondernemer verplicht is, tenminste tweemaal per jaar de algemene gang van zaken van uw onderneming te bespreken. Was het lang een artikel, waar overlegpartijen zich van afvroegen wat ze ermee aan moesten – tegenwoordig zien we tal van aanbevelingen, tips en oproepen om er wat van te maken. In deze studiedag leer je hoe je dit overleg tot de hoeksteen van de medezeggenschap in de onderneming kunt maken, door op een actieve en creatieve manier gebruik te maken van de bepalingen uit de WOR en door een actieve opstelling van jou als ondernemingsr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Medezeggenschap, CAO-recht, VCA, Arbowetgeving en HVK (Hogere Veiligheidskunde).

Bespreking algemene zaken van uw onderneming

Van 'Moetje...' naar 'must'!

Artikel 24 WOR staat volop in de belangstelling. Dit artikel bepaalt dat de ondernemer verplicht is, tenminste tweemaal per jaar de algemene gang van zaken van uw onderneming te bespreken. Was het lang een artikel, waar overlegpartijen zich van afvroegen wat ze ermee aan moesten – tegenwoordig zien we tal van aanbevelingen, tips en oproepen om er wat van te maken. In deze studiedag leer je hoe je dit overleg tot de hoeksteen van de medezeggenschap in de onderneming kunt maken, door op een actieve en creatieve manier gebruik te maken van de bepalingen uit de WOR en door een actieve opstelling van jou als ondernemingsraad. Je leert hoe je  jouw invloed kunt vergroten, de achterban kunt activeren en de medezeggenschap nieuwe impulsen kunt geven – zonder meteen de wettelijke kaders geweld aan te doen. Vernieuwing van medezeggenschap door de wet consequent toe te passen in jouw onderneming, als het ware. 

Wat leer je?

  • Onderscheid maken tussen de drie types overlegvergadering die de WOR kent. Tevens leer je welke afspraken je kunt maken over de inrichting van deze drie soorten overlegvergadering, om ze optimaal te laten functioneren. 
  • Een helder beeld van de verschillende verantwoordelijkheden aan de top van jouw organisatie en hoe die in het overleg zoals bedoeld in artikel 24 WOR tot uiting komen. 
  • De bespreking van de economische en sociale resultaten en plannen voor de toekomst, waar de ondernemer jou over moet inlichten, zodanig te voeren dat dit ook voor de OR een helder beleidskader oplevert. 
  • Je rol als kritisch bevorderaar van maatschappelijke thema’s zoals bedoeld in artikel 28 WOR, binnen de onderneming handen en voeten geven. 
  • Hoe je de achterban beter bij dit overleg kunt betrekken 
  • Wat je kunt verwachten van aanwezige toezichthouders 
  • Wat te doen als de onderneming geen raad van commissarissen of toezicht heeft 

 Aan het eind van de dag ga je met een concreet plan van aanpak naar huis. Het verdient daarom aanbeveling om met tenminste twee mensen uit uw OR deze dag te volgen. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met ORNet Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.