Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen (NEN 2767 én DMJOP/DMJOB)

Type product
Startdatum en plaats

Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen (NEN 2767 én DMJOP/DMJOB)

Onze Joost
Logo van Onze Joost

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam of online
6 sep. 2022 tot 20 sep. 2022
placeAmsterdam of online
6 dec. 2022 tot 20 dec. 2022

Beschrijving

Wat leer je

Ik wil me (om)scholen tot Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen

Als Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen werk je voor een gebouwbeheerder, adviesbureau of bijvoorbeeld een woningcorporatie. Je werkt afwisselend buiten en binnen. Je brengt op locatie de ‘conditie’ (onderhoudsstaat) van een gebouw of woning in kaart volgens een officiële norm, de NEN 2767 (persoonsonafhankelijke meting). Om te weten welke werkzaamheden aan het gebouw je de komende jaren kan verwachten en wat die gaan kosten wordt een zogeheten Meer Jaren Onderhouds Planning of -Begroting gemaakt (MJOP of MJOB). Hierin staan de werkzaamheden inclusief kosten die over de volledige exploitatie van het complex of gebo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Duurzaam Bouwen, Conditiemeting / NEN 2767, Duurzaamheid, NEN en Duurzame energie / Energietransitie.

Wat leer je

Ik wil me (om)scholen tot Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen

Als Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen werk je voor een gebouwbeheerder, adviesbureau of bijvoorbeeld een woningcorporatie. Je werkt afwisselend buiten en binnen. Je brengt op locatie de ‘conditie’ (onderhoudsstaat) van een gebouw of woning in kaart volgens een officiële norm, de NEN 2767 (persoonsonafhankelijke meting). Om te weten welke werkzaamheden aan het gebouw je de komende jaren kan verwachten en wat die gaan kosten wordt een zogeheten Meer Jaren Onderhouds Planning of -Begroting gemaakt (MJOP of MJOB). Hierin staan de werkzaamheden inclusief kosten die over de volledige exploitatie van het complex of gebouw worden verwacht. Als basis daarvan wordt vaak de conditiemeting (0-meting) gebruikt.  Dat doe je in software. Je berekent de vierkante meters, strekkende meters of stuks van de onderdelen van een gebouw; je bepaalt wanneer ze onderhouden of vervangen moeten worden; vervolgens maak je een logische planning en begroting voor de komende jaren. Je neemt daar energiebesparende maatregelen in mee, want niets is logischer dan op een ‘natuurlijk vervangingsmoment’ het onderdeel te vervangen door een duurzamere variant. Zo werk je mee aan het in goede conditie houden en duurzamer maken van bestaande woningen en gebouwen.

 

Doorgroeimogelijkheden als Duurzaam onderhoudsbeheerder gebouwen

Als Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen kan je doorgroeien naar of je skills uitbreiden met:

 • Asset manager woningcorporatie
 • Energieprestatie-adviseur
 • Junior Woninginspecteur
 • Projectleider Planmatig Onderhoud
 • Werkvoorbereider

 

(Om)scholingstraject tot Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen

Ben je nog niet bekend met het conditiemeten of maken van meerjaren-onderhouds-planningen/ begrotingen, volg dan dit (om)scholingstraject van drie dagen. Je leert zo eerst:

 • Gebouwgebreken te herkennen 
 • Inventariseren van hoeveelheden (vierkante meters, strekkende meters of stuks met de hand en digitaal bepalen)
 • Conditiemeten volgens de NEN 2767 (persoonsonafhankelijk), zowel inspecteren als juist 'scoren' van de meting

 

Vervolgens leer je:

 • Alles over onderhoud, levensduur, vervanging en herstel van de elementen van een gebouw
 • Mogelijke oplossingen aan te dragen voor de gebreken
 • De opzet van een meerjaren onderhoudsplanning (MJOP)
 • 'Clusteren' van werkzaamheden op een logisch moment
 • Het meenemen van energiebesparende maatregelen op natuurlijke momenten
 • De opzet van een meerjaren onderhoudsbegroting (MJOB)

 

Voor de conditiemetingen volgens de norm NEN 2767 en het duurzaam meerjarenonderhoudsplan (MJOP/MJOB) gebruiken wij de software van O-Prognose. Tijdens de cursus ontvang je van ons een oefenlicentie voor de software, waarmee je een maand lang lekker kan oefenen.

Wat levert het op

Met dit omscholingstraject tot Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen leer je een persoonsonafhankelijk oordeel te geven over de staat van het gebouw of de woning. Dit doe je volgens de NEN 2767. Vervolgens vertaal je deze meting naar een duurzaam meerjaren onderhoudsplanning en -begroting (DMJOP of DMJOB).

 

Iets voor jou?

Dit traject is iets voor jouw als jij een bijdrage wilt leveren aan het in goede staat houden en duurzaam maken van bestaande gebouwen en woningen. De afwisseling van binnen en buiten trekt je en je vindt het leuk om lekker te rekenen. Met MBO-niveau 4 werk- en denkniveau kom je lekker mee. Bouwkundige kennis is een pre. Heb je dat niet? Volg dan eerst de E-learning Basis Bouwkunde bij Onze Joost. Na afronding van dit traject ontvang je het diploma "Skilled Duurzaam Onderhoudsbeheerder Gebouwen".

 

Investeren in jezelf

Met een investering van € 1.306,80 inclusief BTW leer je (persoonsonafhankelijk) de staat van een gebouw of woning te meten. Met deze conditiemeting als basis weet je een knappe duurzame meerjaren onderhoudsplanning (DMJOP) en -begroting (DMJOB) te maken. 

Nu ook mogelijk met STAP-budget. De overheid betaald dan € 1.000 van jouw studie, dus je hoeft zelf maar € 306,80 te betalen. Dat is mooi meegenomen! Lees meer over de STAP-regeling op onze STAP-pagina.

 

De meeste deelnemers zijn reeds in het bezit van de NEN 2767. Neem deze dan mee naar de cursus. Heb je deze nog niet? Schaf deze dan aan op de website van NEN: 

 • Deel 1 Methodiek: https://www.nen.nl/nen-2767-1-c1-2019-nl-256366
 • Deel 2 Gebrekenlijsten: https://www.nen.nl/nen-2767-2-2008-nl-118807

 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Onze Joost, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.