Beleggen (Basis)

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Nano 15 15082018 cursus beleggen basis
Logo van NHBO
Opleiderscore: starstarstarstar_borderstar_border 6,2 NHBO heeft een gemiddelde beoordeling van 6,2 (uit 5 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Groningen
16 mrt. 2019 tot 6 apr. 2019
Breda
1 apr. 2019 tot 6 mei. 2019
Rotterdam
18 apr. 2019 tot 16 mei. 2019
Amsterdam
23 mei. 2019 tot 20 jun. 2019
Arnhem
8 jun. 2019 tot 29 jun. 2019

Beschrijving

Binnen 4 weken jouw diploma Beleggen (basis) halen? Kies dan voor de opleiding van NHBO. Je leert alle theorie en praktijk die je nodig hebt om als belegger aan de slag te gaan, zowel in loondienst of als zelfstandige. Een vooropleiding is niet nodig. We beginnen bij de basis en de lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

Deze opleiding bestaat uit 4 colleges van 4 uur die worden verzorgd door een ervaren docent die dit beroep zelf ook uitvoert. Voorafgaand aan ieder college bestudeer je thuis de theorie. In de les krijg je uiteraard de gelegenheid hierover vragen over te stellen. Tijdens de colleges oefen je in de praktijk. Dat doen we in kleine groepen, omdat wij persoonlijke begeleiding e…

Lees de volledige beschrijving

612310727 20

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Binnen 4 weken jouw diploma Beleggen (basis) halen? Kies dan voor de opleiding van NHBO. Je leert alle theorie en praktijk die je nodig hebt om als belegger aan de slag te gaan, zowel in loondienst of als zelfstandige. Een vooropleiding is niet nodig. We beginnen bij de basis en de lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

Deze opleiding bestaat uit 4 colleges van 4 uur die worden verzorgd door een ervaren docent die dit beroep zelf ook uitvoert. Voorafgaand aan ieder college bestudeer je thuis de theorie. In de les krijg je uiteraard de gelegenheid hierover vragen over te stellen. Tijdens de colleges oefen je in de praktijk. Dat doen we in kleine groepen, omdat wij persoonlijke begeleiding erg belangrijk vinden.

Een opleiding volgen bij NHBO is dus een echte beleving: je krijgt les van een professionele docent met jarenlange praktijkervaring, studeert samen met nieuwe, leuke en gemotiveerde mensen, en doet veel nieuwe kennis op.


Wat leer je tijdens deze opleiding?

Je eigen geld verstandig beleggen? Het kapitaal van een firma beleggen? Of wil je gewoon de basisregels- en begrippen van het beleggen leren? Schrijf je dan in voor onze opleiding Beleggen!

Een ervaren belegger leert je de kneepjes van het vak. Je leert onder meer alles over: kapitaal, risico’s en risicobeperking en beursnieuws- en advies. Daarnaast raak je bedreven in: aandelen en obligaties, trackers en beleggingsfondsen. In 4 lessen van 4 uur steek jij alles op over het vak beleggen.

Wil jij bewust leren beleggen en niet in één keer al je geld kwijt zijn? Volg dan zeker deze leerzame opleiding!

Tijdens de opleiding komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het ontstaan van de beurs
 • Aandelen
 • Obligaties
 • Beleggingsfondsen en trackers
 • Opties
 • Turbo’s, speeders en sprinters
 • Futures
 • Rendement en risico
 • Macro-economie
 • Algemene economie
 • Bedrijfseconomie algemeen
 • Analyses
 • Waar haal je je beleggingsinformatie vandaan?
 • Aan de slag met de portefeuille


Skills

Na deze studie beschik jij over de volgende competenties:

 • Informeren en adviseren over beleggen
 • Analyses maken en up-to-date blijven
 • Werken met de portefeuille


Carrière

Breid je loopbaan uit, of sla juist een hele andere richting in. Ons diploma biedt jou onder andere de volgende kansen:

 • Als beleggingsadviseur in loondienst werken
 • Als zelfstandig beleggingsadviseur werken
 • Voor jezelf goed beleggen

NHBO – maak werk van je opleiding!

NHBO, waar staat dat eigenlijk voor? Het is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. En hiermee weet je ook precies wat wij willen bereiken: jou als gemotiveerde student op een snelle en praktische manier een beroep leren, zodat jij direct aan de slag kunt in je nieuwe werkveld! Of dat nu in loondienst is, of als zelfstandig ondernemer.

NHBO wil voor jou het verschil maken! We helpen je op weg met het vinden van je droombaan, het boosten van je carrière of het starten als zzp’er. We vinden het dan ook belangrijk dat jouw opleidingstraject vlot verloopt. Wil je weten wat je van NHBO kunt verwachten? Hieronder zie je wat ons, en daarmee ook jou als student, zo succesvol maakt!

 • Unieke studiemethode
  Praktisch is het kernwoord. Je wordt thuis of in de klas klaargestoomd voor je nieuwe carrière door je persoonlijke professionele docent die zelf werkzaam is in het vak. De lesstof is altijd van hoge kwaliteit, overzichtelijk en praktijkgericht. 
 • All-in prijzen
  Voordelig en geen verrassingen achteraf. Voor het genoemde collegegeld ontvang je het lesmateriaal, een jaar lang begeleiding van je persoonlijke docent, toegang tot de online leeromgeving en deelname aan het examen. Alleen eventueel praktijkmateriaal komt voor je eigen rekening.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met NHBO, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.