Autodealer

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van NHBO
Opleiderscore: starstarstar_halfstar_borderstar_border 4,6 NHBO heeft een gemiddelde beoordeling van 4,6 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Groningen
29 jan. 2020 tot 22 apr. 2020
Toon rooster
event 29 januari 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 5 februari 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 12 februari 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 26 februari 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 4 maart 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 11 maart 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 18 maart 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 25 maart 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 1 april 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 8 april 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 15 april 2020, 18:30-21:30, Wednesday
event 22 april 2020, 18:30-21:30, Wednesday

Beschrijving

Aan het einde van deze cursusrit ben jij dé autodealer met volledige kennis over de autobranche.

Heb jij een passie voor auto’s? Houd je van snelheid, een robuuste chassis en een mooie carrosserie? Help mensen dan om de juiste auto te kopen dankzij onze opleiding Autodealer. Welk merk en welke opties zijn de meest geschikte keuze? Wat is het belang van de kilometerstand en bouwjaar? Als autodealer kan je jouw klanten begeleiden om de ideale auto te vinden.

Leer hoe je auto’s koopt en verkoopt en buitenkansjes spot. Als autodealer heb je te maken met verschillende wet-en regelgeving op het gebied van in- en verkopen. Tijdens deze cursus leer je hier alles over. Aan het einde van de rit ben j…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Autotechniek / Automonteur, Onderhoudstechniek, Onderhoudsmanagement, Rijbewijs / Rijles en Fietsenmaker.

Aan het einde van deze cursusrit ben jij dé autodealer met volledige kennis over de autobranche.

Heb jij een passie voor auto’s? Houd je van snelheid, een robuuste chassis en een mooie carrosserie? Help mensen dan om de juiste auto te kopen dankzij onze opleiding Autodealer. Welk merk en welke opties zijn de meest geschikte keuze? Wat is het belang van de kilometerstand en bouwjaar? Als autodealer kan je jouw klanten begeleiden om de ideale auto te vinden.

Leer hoe je auto’s koopt en verkoopt en buitenkansjes spot. Als autodealer heb je te maken met verschillende wet-en regelgeving op het gebied van in- en verkopen. Tijdens deze cursus leer je hier alles over. Aan het einde van de rit ben jij dé dealer met complete kennis over de autobranche.

Maak van je passie je beroep en ga voor een snelle start in je nieuwe baan!

Vaardigheden:
Je hebt de nodige administratieve en technische vaardigheden van een autoverkoper helemaal onder de knie
Zien doet kopen! Jij stelt auto's aantrekkelijk op voor potentiële kopers
Klanten perfect adviseren en zo inspelen op hun wensen
Je kent alle regelgeving en wetten van de sector
Je weet hoe je als zelfstandige aan de slag kan

Cursusinhoud:
Mechanica van voertuigen
Motorkoeling, drukvulling, onderstel,…
Basiselektriciteit in auto's
Administratieve kennis voor de autodealer
Fiscale en sociale wetgeving
Commercieel en financieel beleid
Reglement voor technische keuring
Gereedschappen, installaties en veiligheid
Onderhoud en verkoop
Hoe start je je eigen zaak?

Tijdens de laatste les leg je een examen af. Dit bestaat uit een theorie examen waarin we jouw kennis toetsen en een praktijkopdracht zoals je tijdens de lessen hebt geoefend. Wanneer je minstens 60% scoort voor beide onderdelen, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post het diploma Autodealer. Je bent direct inzetbaar op de arbeidsmarkt of je kunt als zelfstandige starten.

De opleiding Autodealer bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur en valt wekelijks op dezelfde dag. In het overzicht met de startdata van de opleiding Autodealer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Toekomstmogelijkheden:
Dealer bij een autozaak
Zelfstandig opkoper en verkoper van auto's
Medewerker garage
...

Je kunt deze opleiding volgen zonder vooropleiding. Ook voorkennis is niet nodig, we starten de lesstof vanaf de basis.

Administratief Medewerker, Boekhouden (Basis), Starten als Ondernemer, Sales: Verkopen, Financieel Management, Klantgericht Communiceren, Maak je eigen businessplan

NHBO – maak werk van je opleiding!

NHBO, waar staat dat eigenlijk voor? Het is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. En hiermee weet je ook precies wat wij willen bereiken: jou als gemotiveerde student op een snelle en praktische manier een beroep leren, zodat jij direct aan de slag kunt in je nieuwe werkveld! Of dat nu in loondienst is, of als zelfstandig ondernemer.

NHBO wil voor jou het verschil maken! We helpen je op weg met het vinden van je droombaan, het boosten van je carrière of het starten als zzp’er. We vinden het dan ook belangrijk dat jouw opleidingstraject vlot verloopt. Wil je weten wat je van NHBO kunt verwachten? Hieronder zie je wat ons, en daarmee ook jou als student, zo succesvol maakt!

  • Unieke studiemethode
    Praktisch is het kernwoord. Je wordt thuis of in de klas klaargestoomd voor je nieuwe carrière door je persoonlijke professionele docent die zelf werkzaam is in het vak. De lesstof is altijd van hoge kwaliteit, overzichtelijk en praktijkgericht. 
  • All-in prijzen
    Voordelig en geen verrassingen achteraf. Voor het genoemde collegegeld ontvang je het lesmateriaal, een jaar lang begeleiding van je persoonlijke docent, toegang tot de online leeromgeving en deelname aan het examen. Alleen eventueel praktijkmateriaal komt voor je eigen rekening.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met NHBO, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.