ISO 20400 - Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

Niveau
Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van NEN Trainingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 NEN Trainingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 579 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2018: #2 in Productie, techniek & bouw.

Lees meer over Beste Opleider 2018.

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Oegstgeest
9 dec. 2019 tot 10 dec. 2019
Toon rooster
event 10 december 2019
Oegstgeest
23 apr. 2020 tot 24 apr. 2020
Toon rooster
event 24 april 2020
Oegstgeest
21 sep. 2020 tot 22 sep. 2020
Toon rooster
event 22 september 2020
Oegstgeest
10 dec. 2020 tot 11 dec. 2020
Toon rooster
event 11 december 2020

Beschrijving

Voor wie Private als de publieke sector, en bedoeld voor personen die werkzaam zijn als manager, leidinggevende, adviseur, inkoper, contractmanager of verantwoordelijk in een inkoopfunctie of als KAM-/MVO-coördinator.

De ISO 20400-richtlijn biedt zowel publieke als private organisaties praktische handvatten bij het inrichten en borgen van een maatschappelijk verantwoord inkoopproces. Tijdens deze training leert u hoe u duurzaamheid kunt organiseren in een inkooporganisatie en integreren in de inkoopstrategie en -beleid. En hoe u professioneel kunt inkopen conform het NEVI Dutch Wheel. Ook wordt ingegaan op de structuur, principes en practices van MVO (ISO 26000) en MVI (ISO 20400). Ook is e…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Inkoopmanagement, INK-model, Logistiek, Voorraadbeheer en Management Algemeen.

Voor wie Private als de publieke sector, en bedoeld voor personen die werkzaam zijn als manager, leidinggevende, adviseur, inkoper, contractmanager of verantwoordelijk in een inkoopfunctie of als KAM-/MVO-coördinator.

De ISO 20400-richtlijn biedt zowel publieke als private organisaties praktische handvatten bij het inrichten en borgen van een maatschappelijk verantwoord inkoopproces. Tijdens deze training leert u hoe u duurzaamheid kunt organiseren in een inkooporganisatie en integreren in de inkoopstrategie en -beleid. En hoe u professioneel kunt inkopen conform het NEVI Dutch Wheel. Ook wordt ingegaan op de structuur, principes en practices van MVO (ISO 26000) en MVI (ISO 20400). Ook is er volop aandacht voor concrete toepassingen in uw eigen praktijk.

Op internationaal vlak wordt gewerkt aan de internationale richtlijn ISO 20400 ‘Sustainable Procurement - Guidance’. ISO 20400 biedt zowel het management als inkopers een methodologie om maatschappelijk verantwoord in te kopen. De OESO-richtlijnen voor internationale organisaties en de United Nations Guiding Pricipls (UNGP) zijn verankerd in deze richtlijn. Naar verwachting wordt de definitieve richtlijn in mei 2017 gepubliceerd.

Door toepassing van ISO 20400 formuleren organisaties beleid op MVI en implementeren het. ISO 20400 zoekt nadrukkelijk de aansluiting bij de OESO-richtlijnen en UNGP. Daarnaast is de ISO-richtlijn gelinkt aan ISO 26000 ‘Richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties’.

Transparantie over inkoopbeleid is belangrijk voor belanghebbenden van een organisatie omdat ze daarmee inzicht krijgen in de impact die het op hen heeft. Daarnaast is het voor organisaties belangrijk om hun ambities op het gebied van MVI te laten zien omdat daar steeds vaker om wordt gevraagd door opdrachtgevers en klanten.

Resultaat

  • U heeft inzicht in de verschillende onderdelen van de richtlijn ISO 20400 Sustainable Procurement
  • U heeft handvatten om de richtlijn toe te passen in de praktijk
  • U heeft concrete tips en suggesties om optimale duurzame inkoopprocessen en -ketens te creëren
  • Mogelijkheid om een maatschappelijk verantwoorde aanpak te volgen die internationaal erkend is
  • Het unieke persoonlijke NEN-NEVI ISO 20400-certificaat

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.