Opleiding Onderzoek grensoverschrijdend gedrag
Startdata en plaatsen
placeRotterdam 28 nov. 2024Toon rooster event 28 november 2024, 09:00-16:30, Rotterdam, Onderzoek grensoverschrijdend gedrag |
Beschrijving
Welke stappen moet je zetten als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag binnen je organisatie? In welke gevallen zou je een onderzoek moeten doen? Wanneer doe je dat intern of extern? En als je het extern wilt beleggen, welke partij kies je uit? Hoe formuleer je een gedegen onderzoeksvraag die recht doet aan de situatie en de belangen van betrokkenen?
Grensoverschrijdend gedrag komt bijna bij elke organisatie voor. Denk alleen al aan de #metoo voorbeelden. Toch zijn veel organisaties slecht voorbereid en reageren impulsief op grensoverschrijdend gedrag. Door bijvoorbeeld onvoorbereid met een onderzoek te starten, terwijl een onderzoek juist niet altijd nodig is. Zie ook de Handreiki…
Veelgestelde vragen
Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.
Welke stappen moet je zetten als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag binnen je organisatie? In welke gevallen zou je een onderzoek moeten doen? Wanneer doe je dat intern of extern? En als je het extern wilt beleggen, welke partij kies je uit? Hoe formuleer je een gedegen onderzoeksvraag die recht doet aan de situatie en de belangen van betrokkenen?
Grensoverschrijdend gedrag komt bijna bij elke organisatie voor. Denk alleen al aan de #metoo voorbeelden. Toch zijn veel organisaties slecht voorbereid en reageren impulsief op grensoverschrijdend gedrag. Door bijvoorbeeld onvoorbereid met een onderzoek te starten, terwijl een onderzoek juist niet altijd nodig is. Zie ook de Handreiking van regeringscommissaris Mariëtte Hamers.
Impulsieve spontane acties, hoe goed bedoeld dan ook, leiden vaak tot erger leed van betrokkenen. Een werkgever die goed voorbereid is op grensoverschrijdend gedrag is eerder in staat om situaties te de-escaleren. En daarmee zijn niet alleen betrokkenen gebaad, maar is dit uiteindelijk ook gunstig voor de organisatie.
Om je als organisatie goed voor te bereiden op het doen van onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag hebben we met een team van drie professionals uit het onderzoeksveld een opleiding ontwikkeld.
Tijdens deze opleiding leer je:
- in welke gevallen je onderzoek kunt doen, en wanneer beter niet,
- welke typen onderzoek er zijn,
- hoe je een geschikte onderzoeker selecteert,
- wat de rechten en plichten zijn van betrokkenen,
- met welke juridische aspecten je rekening moet houden,
- hoe het proces van het onderzoek doen verloopt.
Het uiteindelijke doel is dat je na het volgen van deze eendaagse opleiding weet hoe je goed en onafhankelijk opdrachtgever kunt zijn van een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag.
De opleiding ‘Onderzoek grensoverschrijdend gedrag’ is een praktische opleiding voor leidinggevenden, compliance officers, juristen, HR Professionals, vertrouwenspersonen en commissarissen. Eigenlijk voor alle functionarissen die een rol kunnen bekleden bij het laten uitvoeren van intern en extern onderzoek.
We beogen je niet op te leiden tot onderzoeker. Het doel is om je
op te leiden als kundig opdrachtgever van een intern of extern
onderzoek.
Grensoverschrijdend gedrag omschrijven wij overigens als een verzamelterm van:
- ongewenste omgangsvormen
- onregelmatigheden, integriteitsincidenten en misstanden.
Bekijk onze website voor het volledige programma
Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen
Deel je ervaring
Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.