Webinar Continuïteit en inzicht liquiditeit

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Webinar Continuïteit en inzicht liquiditeit

NBA Opleidingen
Logo van NBA Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 NBA Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 19 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeOnline
13 sep. 2022
Toon rooster
event 13 september 2022, 10:00-12:00, Online, Dag 1

Beschrijving

Wat kan ik doen als organisatie om beter inzicht te hebben in mijn liquiditeit? Wat doen mijn collega's bij andere (internationale) organisaties? Wat kan ik leren van bedrijven met een treasury organisatie en kan ik dit importeren in mijn eigen organisatie? Hoe blijf ik in control en is de continuïteit geborgd van onze business en hoe speelt liquiditeit en de inzicht daarin een rol. Voor elke onderneming, van groot tot klein, is het van belang om een goed begrip te hebben van de huidige en toekomstige werkkapitaal- en liquiditeitspositie. Wat zijn mijn financiële verplichtingen naar mijn leveranciers, personeel en naar mijn financiers? Hoeveel liquiditeit heb ik eigenlijk nodig mocht ik met …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Forecasting & liquiditeit, Financieel Beleid & Management, Auditing (financieel), Omgaan met en Stress.

Wat kan ik doen als organisatie om beter inzicht te hebben in mijn liquiditeit? Wat doen mijn collega's bij andere (internationale) organisaties? Wat kan ik leren van bedrijven met een treasury organisatie en kan ik dit importeren in mijn eigen organisatie? Hoe blijf ik in control en is de continuïteit geborgd van onze business en hoe speelt liquiditeit en de inzicht daarin een rol. Voor elke onderneming, van groot tot klein, is het van belang om een goed begrip te hebben van de huidige en toekomstige werkkapitaal- en liquiditeitspositie. Wat zijn mijn financiële verplichtingen naar mijn leveranciers, personeel en naar mijn financiers? Hoeveel liquiditeit heb ik eigenlijk nodig mocht ik met een vraaguitval te maken krijgen van een paar maanden? Wat is mijn minimale kostenbasis en hoe zeker ben ik dat mijn klanten mij ook werkelijk op tijd betalen, niet alleen vandaag maar ook morgen? Al deze vragen moeten we onszelf stellen en beantwoorden om de huidige situatie het hoofd te bieden. Sterker: wat hadden we moeten doen en wat kunnen we nu nog doen om meer inzicht te krijgen in ons liquiditeit en haar dynamiek. Cash is nu meer King dan ooit te voren. In dit webinar zullen er een aantal inzichten gegeven worden die voor elke (internationale) onderneming relevant zijn met als doel om de Continuïteit van de organisatie liquiditeit-technisch robuuster te maken. DoelstellingDit webinar geeft je als financial in business inzichten en kapstokken om de liquiditeitspositie van de onderneming en het gerelateerde werkkapitaal te doorgronden, te managen en risico's beheersbaar te houden. Tenslotte is Cash a fact and Profit an opinion. Het webinar is praktisch ingestoken en biedt handvatten waar je direct mee aan de slag kunt. Inhoud Wat is mijn werkkapitaal- en liquiditeitspositie in een business as usual situatie Welke variabelen (strategisch en operationeel) kan ik beïnvloeden - hoe zit het met de cashflow forecast Wat zou mijn strategische cash buffer moeten zijn om vraaguitval te mitigeren Wat kan ik operationeel doen om liquiditeitspositie te optimaliseren en risico te minimaliseren Hoe beoordeel ik mijn huidige liquidaties positie - de te verwachten inkomende cash flows Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen alsof we in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Daarom is het aantal deelnemers beperkt. Bestemd voorDit webinar is speciaal ontwikkeld voor financials werkzaam bij organisaties met een internationale supply chain die te maken hebben met beheer en optimalisatie van liquide middelen en het werkkapitaal van de ondernemingen. Let op: je hebt een laptop, PC of tablet nodig met (ingebouwde) microfoon en (liefst) camera. Vanzelfsprekend is een goede internetverbinding van belang.

Wat kan ik doen als organisatie om beter inzicht te hebben in mijn liquiditeit? Wat doen mijn collega's bij andere (internationale) organisaties? Wat kan ik leren van bedrijven met een treasury organisatie en kan ik dit importeren in mijn eigen organisatie? Hoe blijf ik in control en is de continuïteit geborgd van onze business en hoe speelt liquiditeit en de inzicht daarin een rol.

Voor elke onderneming, van groot tot klein, is het van belang om een goed begrip te hebben van de huidige en toekomstige werkkapitaal- en liquiditeitspositie. Wat zijn mijn financiële verplichtingen naar mijn leveranciers, personeel en naar mijn financiers? Hoeveel liquiditeit heb ik eigenlijk nodig mocht ik met een vraaguitval te maken krijgen van een paar maanden? Wat is mijn minimale kostenbasis en hoe zeker ben ik dat mijn klanten mij ook werkelijk op tijd betalen, niet alleen vandaag maar ook morgen?

Al deze vragen moeten we onszelf stellen en beantwoorden om de huidige situatie het hoofd te bieden. Sterker: wat hadden we moeten doen en wat kunnen we nu nog doen om meer inzicht te krijgen in ons liquiditeit en haar dynamiek. Cash is nu meer King dan ooit te voren.

In dit webinar zullen er een aantal inzichten gegeven worden die voor elke (internationale) onderneming relevant zijn met als doel om de Continuïteit van de organisatie liquiditeit-technisch robuuster te maken.

Doelstelling
Dit webinar geeft je als financial in business inzichten en kapstokken om de liquiditeitspositie van de onderneming en het gerelateerde werkkapitaal te doorgronden, te managen en risico's beheersbaar te houden. Tenslotte is Cash a fact and Profit an opinion. Het webinar is praktisch ingestoken en biedt handvatten waar je direct mee aan de slag kunt.

Inhoud

  • Wat is mijn werkkapitaal- en liquiditeitspositie in een business as usual situatie
  • Welke variabelen (strategisch en operationeel) kan ik beïnvloeden - hoe zit het met de cashflow forecast
  • Wat zou mijn strategische cash buffer moeten zijn om vraaguitval te mitigeren
  • Wat kan ik operationeel doen om liquiditeitspositie te optimaliseren en risico te minimaliseren
  • Hoe beoordeel ik mijn huidige liquidaties positie - de te verwachten inkomende cash flows

Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen alsof we in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Daarom is het aantal deelnemers beperkt.

Bestemd voor
Dit webinar is speciaal ontwikkeld voor financials werkzaam bij organisaties met een internationale supply chain die te maken hebben met beheer en optimalisatie van liquide middelen en het werkkapitaal van de ondernemingen.

Let op: je hebt een laptop, PC of tablet nodig met (ingebouwde) microfoon en (liefst) camera. Vanzelfsprekend is een goede internetverbinding van belang.

Loods je organisatie door de crisis

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.

De vermelde prijs is voor leden van Koninklijk NBA. Voor niet-leden is de prijs 225,- ex BTWAccountants in businessAdvancedControllersFinance in businessOnline learningOverige financieel professionalsPerformance ManagementSpringest publicatieStrategie

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met NBA Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.