Training de LEF-Methode

Type product
Tijdsduur
Logo van Menea

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Voor wie

Alle medewerkers in een organisatie die hun gedrag willen afstemmen op de organisatiedoelen en bereid zijn de confrontatie met hun eigen remmende gedachten aan te gaan. De LEF-methode is zowel individueel in te zetten als in teamverband.

Doel

Succesvol zakelijk functioneren. Bijvoorbeeld:

 • Effectiever managen

 • Succesvoller verkopen

 • Sneller veranderingen realiseren.

Inhoud: Wat is de LEF-methode?

De LEF-methode richt zich op succesvol functioneren als manager of medewerker volgens de gestelde organisatiedoelen. De methode maakt mensen bewust van de onbewuste gedachten en overtuigingen die hun functioneren ongewenst beïnvloeden. Want waarom confronteert uw manager zijn medewer…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Time management, Resultaatgericht werken, Slimmer werken, Productiviteit & Focus en Persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie

Alle medewerkers in een organisatie die hun gedrag willen afstemmen op de organisatiedoelen en bereid zijn de confrontatie met hun eigen remmende gedachten aan te gaan. De LEF-methode is zowel individueel in te zetten als in teamverband.

Doel

Succesvol zakelijk functioneren. Bijvoorbeeld:

 • Effectiever managen

 • Succesvoller verkopen

 • Sneller veranderingen realiseren.

Inhoud: Wat is de LEF-methode?

De LEF-methode richt zich op succesvol functioneren als manager of medewerker volgens de gestelde organisatiedoelen. De methode maakt mensen bewust van de onbewuste gedachten en overtuigingen die hun functioneren ongewenst beïnvloeden. Want waarom confronteert uw manager zijn medewerker niet met zijn slechte resultaten? Wat houdt uw verkoopmedewerker tegen om toch dat hogere tarief te vragen? Waarom duren de gewenste veranderingen veel langer dan verwacht? Waarom beleeft de ene medewerker een situatie totaal anders dan de andere medewerker?

LEF staat voor Liever Eerst Feiten en checkt of onze perceptie overeenstemt met de objectieve realiteit.
Onze perceptie is gebaseerd op ons beeld van de situatie, onszelf en de ander, ook wel onze overtuigingen genoemd. De methode leert mensen om hun vertrouwde overtuigingen te toetsen aan de werkelijkheid en helpt hen om reëlere overtuigingen te formuleren en uit te testen. Hierdoor ontstaat blijvend effectiever gedrag!

De LEF-methode kan worden ingezet om bijvoorbeeld effectievere gesprekken te voeren met medewerkers of klanten, organisatieveranderingen sneller te laten plaatsvinden of in elke andere situatie waarin medewerkers niet het gedrag vertonen dat door de organisatie gewenst is.

De LEF-methode in combinatie met het aanleren van vaardigheden of gedrag

Menea zet de LEF-methode in bij vrijwel alle vaardigheidstrainingen, zodat zowel de vaardigheden worden ingetraind, als ook wordt afgerekend met remmende overtuigingen, die zouden kunnen verhinderen dat de gewenste vaardigheid wordt vertoond.

Aanvullend op de LEF-methode past Menea een aantal psychologische theorieën en concepten toe waarvan bekend is dat ze het gedrag van mensen positief beïnvloeden, zoals leertheorieën, communicatiemodellen, de invloed van zelfvertrouwen en de mate van macht en invloed die een individu kan toepassen. Als de omgeving waarin de medewerker werkt, aan verandering onderhevig is, wordt ook gebruik gemaakt van management- en gedragstheorieën. Zo wordt o.a. aan managers geleerd het gewenste gedrag van medewerkers zo concreet mogelijk te communiceren, wordt de invloed van het team ten positieve ingezet en leert de medewerker te vertrouwen op eigen kunnen. Aanvullend zorgt Menea voor stevige verankering van het geleerde door de toepassing te integreren in het dagelijks werk op lange termijn.

Werkt de LEF-methode echt?

De LEF-methode is gebaseerd op cognitieve therapie. Onderzoek heeft aangetoond dat cognitieve therapie bewezen effectief is (Beck, 1999). Het specifieke van de LEF-methode is dat het zich richt op het werkend bestaan van mensen en niet doel heeft om therapeutisch te zijn. Onze ervaring leert dat de LEF-methode o.a. het (zelf)vertrouwen positief beïnvloed met als gevolg dat mensen als manager, verkoper, docent of collega effectiever gaan functioneren.

Aanpak

Afhankelijk van de klantvraag worden de volgende stappen gevolgd:

 • Analyse van de situatie

 • Bij teamprocessen: formeren van een kerngroep uit het team die medeverantwoordelijk is voor de teamcoaching

 • Afstemmen van het programma met de manager en de kerngroep

 • Aantal teamcoachingsbijeenkomsten met behulp van de LEF-methode en andere relevante methodieken

 • Evaluatie met de manager en de kerngroep

 • Afspraken hoe de manager en de kerngroep het behaalde resultaat kunnen vergroten en borgen

 • Terugkombijeenkomst om successen te vieren en de puntjes op de i te zetten.

Ontwikkeling LEF-methode

Onze trainer, coach en psychologe Gerda Dragt-Bos heeft de LEF-methode ontwikkeld omdat zij merkte dat ineffectief gedrag vaak bleef bestaan, terwijl haar cursisten toch de vaardigheden hadden om effectiever gedrag te vertonen. Sinds 7 jaar past zij de LEF-methode toe en constateert in veel situaties blijvend resultaat!
Tijdens haar studie Psychologie heeft ze zich verdiept in effectief verandermanagement. Door deze kennis te combineren met de LEF-methode zijn medewerkers sneller gemotiveerd bij te dragen aan noodzakelijke en gewenste veranderingen binnen de organisatie. Gerda en haar collega's leren de LEF-methode graag aan uw medewerkers.

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.