Samenwerken | Teamwork begint bij jezelf - gegeven door Nederlands Kampioen zeilen ⛵ Gerd-Jan Poortman

Type product
Tijdsduur
Logo van Matchcare
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Matchcare heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 23 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Gerd-Jan Poortman (o.a. coach + Nederlands kampioen zeilen) en Matchcare nemen je in een dag virtueel mee naar zee. Je gaat er achter komen wat jij nodig hebt om tot high performance te komen, waar jouw motivatie ligt en hoe jullie samen tot beter teamwork kunnen komen.

Programma

Een boot, een groep zeilers, 3 uur op en 3 uur af. Je bent 24 uur per dag samen op zee aan het presteren onder extreme omstandigheden. High performen is noodzakelijk om de wedstrijd te winnen, maar niet makkelijk onder dergelijke omstandigheden. Nu is dit gelukkig geen dagelijkse kost voor velen van ons. Wel zijn de lessen die te leren zijn in dergelijke extreme omstandigheden interessant voor iedereen die in ee…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Nederlands, Samenwerken, Correct Nederlands, Nederlandse taal en grammatica en Duits.

Gerd-Jan Poortman (o.a. coach + Nederlands kampioen zeilen) en Matchcare nemen je in een dag virtueel mee naar zee. Je gaat er achter komen wat jij nodig hebt om tot high performance te komen, waar jouw motivatie ligt en hoe jullie samen tot beter teamwork kunnen komen.

Programma

Een boot, een groep zeilers, 3 uur op en 3 uur af. Je bent 24 uur per dag samen op zee aan het presteren onder extreme omstandigheden. High performen is noodzakelijk om de wedstrijd te winnen, maar niet makkelijk onder dergelijke omstandigheden. Nu is dit gelukkig geen dagelijkse kost voor velen van ons. Wel zijn de lessen die te leren zijn in dergelijke extreme omstandigheden interessant voor iedereen die in een team zit of een team aanstuurt. Want wat maakt nou dat jij met je team excelleert? Dat jullie tot high performen komen.

Focus, doelen stellen en goed samenwerken zijn onderdelen om tot high performance te komen; maar wat maakt nou een High Performance team? Als eerste, door teamleden ieder voor zich optimaal te laten functioneren. Pas op het moment dat jij jouw werk goed doet, kan er teamwork ontstaan. High Performance is de next step en vraagt net dat beetje extra van de individuele teamleden. Alleen dan kom je als eerste over de finish.

Op het moment dat ieder teamlid zijn eigen motivatie kan verwezenlijken binnen een team ontstaat de mogelijkheid voor de next step naar high performance. Daarbij is het niet alleen belangrijk dat jij zelf weet hoe je dit voor elkaar kan krijgen, maar ook dat de mensen om je heen weten wat jij nodig hebt om in je werk te excelleren en je hierin kunnen ondersteunen en faciliteren. Ieder teamlid voelt zijn eigen waarde voor het team en ervaart daardoor eigenaarschap en zelfcontrole over de performance; wat resulteert in proactief handelen. En daarmee wordt je beter dan de rest. Samen met Matchcare heb ik deze ervaring in een training omgezet.

🎓 Wat er aan bod komt

Wat aan bod komt tijdens deze training? Tijdens een super actieve training gaan we in teams aan de slag om elkaar te inspireren en te komen tot high performance. We doen dit door een serie oefeningen met een nautisch tintje.

Er wordt gewerkt vanuit een 4 stappen model: - Motivatie - Inventarisatie - Taakverdeling - High Performen

De kracht van de training is dat er gekeken wordt naar ieder individu; want teamwork begint bij jezelf! Uiteraard wordt een hoop duidelijk gemaakt aan de hand van anekdotes uit de professionele zeilwereld, je leert van winnen en van verliezen.

✔️ Resultaat 

Aan het einde van de training ga je naar huis met kennis hoe je binnen jouw organisatie meer uit je teamleden kan halen. Je bent geïnteresseerd in persoonlijke motivatie van je collega’s en je wil graag meer van hun talenten gebruik maken. Daarnaast ben je geïnspireerd om continu op zoek te blijven gaan naar verbetering van je eigen resultaten. Je ziet in dat door standaardisering van processen en het communiceren van ideeën het niveau van teamsamenwerking zal gaan stijgen.

Conreet is dat:

  1. Inspiratie en kennis om jezelf neer te zetten als high performance teamlid.
  2. Bewustzijn dat eigenaarschap een belangrijk voorwaarde is om tot high performance te komen en hoe je dit kan stimuleren.
  3. Kennis hoe je als manager high performance kan creëren binnen je team.

Groepsgrootte : team max 8 personen. Voorbereiding : vooraf wordt een huiswerkopdracht toegestuurd. Duur : een lange dag, 9.00 – 18.00 Locatie : naar keuze. Dat kan zijn in uw eigen bedrijf, maar ook op een unieke locatie, een racejacht, om zo meer impact te genereren. Kosten : €5000 ex BTW en ex locatie en cateringkosten

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.