B12 Huisbezoek, van onderzoek tot afhandeling (E-learning)

Type product
Niveau

B12 Huisbezoek, van onderzoek tot afhandeling (E-learning)

MarienburgGroep
Logo van MarienburgGroep
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,8 MarienburgGroep heeft een gemiddelde beoordeling van 6,8 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

De NVVB module Huisbezoek, van onderzoek tot afhandeling (B2) is bedoeld voor de medewerker (Burgerzaken) die zich bezighoudt met het voorbereiden, uitvoeren en afhandelen van huisbezoeken ten behoeve van het controleren van de bewoning van een adres. Na het volgen van deze module kan de medewerker een huisbezoek voorbereiden, weet wat hij mogelijk kan verwachten en wat dat betekent voor de communicatie. Hij kan het gesprek aan de deur op het adres op een goede wijze voeren en vaststellen wat de feitelijke woonsituatie is. Hij kan op een professionele wijze reageren op bepaald gedrag van de burger. En na afloop van het huisbezoek een gedegen rapportage opstellen en eventuele vervolgstappen i…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Trainingsacteur, Train de trainer, Facilitator / Faciliteren, Workshops geven en Trainersvaardigheden.

De NVVB module Huisbezoek, van onderzoek tot afhandeling (B2) is bedoeld voor de medewerker (Burgerzaken) die zich bezighoudt met het voorbereiden, uitvoeren en afhandelen van huisbezoeken ten behoeve van het controleren van de bewoning van een adres. Na het volgen van deze module kan de medewerker een huisbezoek voorbereiden, weet wat hij mogelijk kan verwachten en wat dat betekent voor de communicatie. Hij kan het gesprek aan de deur op het adres op een goede wijze voeren en vaststellen wat de feitelijke woonsituatie is. Hij kan op een professionele wijze reageren op bepaald gedrag van de burger. En na afloop van het huisbezoek een gedegen rapportage opstellen en eventuele vervolgstappen inzetten.

Inhoud
De toetstermen van de NVVB vormen de basis van het e-learning programma. Wij behandelen alle eind- en toetstermen zodat je vervolgens klaar bent om het examen bij de NVVB met goed gevolg te kunnen maken. 

Examen
Indien gewenst kun je de module Huisbezoek (B12) afsluiten met een examen bij de NVVB. Je plant dit examen zelf in op een datum die voor jou goed uitkomt. De kosten voor dit examen vind je op de website van de NVVB. Indien je voldoende gescoord hebt, ontvang je een door de NVVB erkend certificaat met daarop het door jou behaalde cijfer.

E-learning B10 en B12
De e-learning module B12 Huisbezoek, van onderzoek tot afhandeling en de e-learning module B10 Adresonderzoek 1 bieden we aan in één e-learning module.

E-learning
E-learning is het volgen van de cursus in uw eigen tempo op elk willekeurig tijdstip. Bij het afnemen van een e-learning module heb je zes maanden onbeperkt toegang tot de module. De e-learning cursus is opgebouwd volgens een ‘didactisch model’. Dit model voorziet in interactieve lesstof en oefenmateriaal zoals kennistoetsen. Steeds is er weer een afwisselende mix van korte en krachtige lesstof, ondersteunende afbeeldingen, filmpjes en quizvragen. Een didactisch model houdt ook rekening met de aandachtsspanne van de medewerker en bouwt de lesstof modulair op. De kennistoetsen kun je gebruiken om je kennisniveau te bepalen, maar kun je ook inzetten als leervorm om te leren. De kennistoetsen zijn altijd voorzien van feedback, omdat je daardoor altijd leert. Bij het volgen van de e-learning krijg je zes maanden onbeperkt toegang tot de module via de Academie van de MariënburgGroep.

Aanbevolen voorkennis
Het is mogelijk om los van de diplomalijnen losse modules te volgen. Als een losse module gewenst is, is het verstandig om te kijken welke voorkennis daarbij wordt aanbevolen. De benodigde aanbevolen voorkennis voor Huisbezoek, van onderzoek tot afhandeling (B12) is M14/B10 Adresonderzoek 1.

Onderdeel Diplomalijn 2 - Verblijf en adres (NLQF-niveau 4)
De module Huisbezoek, van onderzoek tot afhandeling is onderdeel van het diploma Verblijf en adres (diplomalijn 2) en maakt deel uit van het Diplomastelsel Burgerzaken van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken (NVVB).

Als je alle modules van de diplomalijn Verblijf en adres via het NVVB examen hebt behaald ontvang je van de NVVB het diploma Verblijf en adres(NLQF-niveau 4).

Het Diplomastelsel Burgerzaken bevat meerdere diploma’s. Elk diploma bestaat uit meerdere modules.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.