Training Effectief en persoonlijk leiderschap

Niveau
Tijdsduur
Trainer
John Cornelissen
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van Leiderschap met impact
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,3 Leiderschap met impact heeft een gemiddelde beoordeling van 9,3 (uit 10 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,3
Gemiddeld cijfer voor Training Effectief en persoonlijk leiderschap
Gebaseerd op 10 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Caroline Poels
Project Manager
8
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"Ik was op zoek naar eerlijke feedback om mijn persoonlijke communicatiestijl krachtiger en overtuigender te maken. Door oefeningen op mijn eigen cases toe te passen, lukte dat binnen 2 dagen. Het blijft oefenen en elke case zal anders zijn. Met John's 'recept' kan ik rekenen op een goede basis. " - 23-06-2020 10:01

"Ik was op zoek naar eerlijke feedback om mijn persoonlijke communicatiestijl krachtiger en overtuigender te maken. Door oefeningen op mijn e… alles lezen - 23-06-2020 10:01

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Caroline! Met groet, John

- 23-06-2020 10:01

Startdata en plaatsen

placeDoorn
14 okt. 2020 tot 16 okt. 2020
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 14 oktober 2020, 09:30-19:30, Dag 1
event 15 oktober 2020, 09:00-17:30, Dag 2
event 16 oktober 2020, 09:00-17:00, Dag 3
computer Online: Zoom
28 okt. 2020 tot 30 okt. 2020
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 28 oktober 2020, 09:30-17:00, Dag 1
event 29 oktober 2020, 09:30-17:00, Dag 2
event 30 oktober 2020, 09:30-17:00, Dag 3

Beschrijving

Training Effectief en persoonlijk leiderschap

Meer inspireren en het verschil maken

Als leidinggevende word je geconfronteerd met uitdagingen. Collega’s, medewerkers en klanten stellen je op de proef. Je vraagt je af hoe je de effectiviteit van je leiderschap kunt versterken.

Draagvlak krijgen voor een voorstel waar je hard aan hebt gewerkt. Inspireren en het verschil maken in de verandertrajecten van de organisatie. Naast het managen ook leiderschap tonen op de momenten die er toe doen. 

In deze driedaagse training  en twee coaching sessies, leer je hoe je op belangrijke momenten overtuigender bent. Daarmee win je aan zeggingskracht en krijg je meer voor elkaar. Je kunt meer jezelf zij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Training Effectief en persoonlijk leiderschap

Meer inspireren en het verschil maken

Als leidinggevende word je geconfronteerd met uitdagingen. Collega’s, medewerkers en klanten stellen je op de proef. Je vraagt je af hoe je de effectiviteit van je leiderschap kunt versterken.

Draagvlak krijgen voor een voorstel waar je hard aan hebt gewerkt. Inspireren en het verschil maken in de verandertrajecten van de organisatie. Naast het managen ook leiderschap tonen op de momenten die er toe doen. 

In deze driedaagse training  en twee coaching sessies, leer je hoe je op belangrijke momenten overtuigender bent. Daarmee win je aan zeggingskracht en krijg je meer voor elkaar. Je kunt meer jezelf zijn in je functie, complexe situaties verlopen soepeler en je hebt handvatten hoe je leiderschap meer impact krijgt.

Er staat iets op het spel

Zowel voor jou als voor de organisatie staat er veel op het spel. Je overtuigingskracht om dingen voor elkaar te krijgen. Je persoonlijke integriteit en geloofwaardigheid. Het verandertraject tot een goed resultaat brengen.

Maar hoe kun je meer inspireren en ga je om met tegenstand? Hoe blijf je in contact in spannende situaties? Wat moet je doen in een nieuwe functie als je merkt dat je minder overtuigend bent en moeite hebt jezelf te zijn?

Op cruciale momenten spant het erom. Je wilt er met zelfvertrouwen staan met een helder verhaal dat aanspreekt. Je wilt in het gesprek zeggen waar het om gaat en toch in verbinding blijven. Je wilt zichtbaar worden in wat je vertellen hebt en je authenticiteit behouden.

Dit soort vaardigheden heeft niet iedereen van nature tot zijn beschikking. Ze horen bij het ambacht van leidinggeven die gelukkig wel aan te leren zijn. Ze zijn te ontwikkelen met de benadering en de instrumenten die in deze training aan bod komen.

Meer overtuigingskracht op cruciale momenten

Doel

De training effectief en persoonlijk leiderschap leidt tot meer overtuigingskracht op de belangrijke momenten zoals het brengen van voorstellen, het voeren van lastige gesprekken en het leiden van bijeenkomsten. Daarmee win je ook aan zeggingskracht op andere momenten, je profileert je en krijgt meer voor elkaar.

Je kunt meer jezelf zijn in je rol, spannende situaties verlopen soepeler en je vergroot de impact van je leiderschap. .

Voor wie

De training is bedoeld voor directeuren, bestuurders, managers en projectleiders die effectiever willen zijn in hun persoonlijke interacties. Ze zijn nieuwsgierig hoe ze al oefenend hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Ze hebben casussen uit hun praktijk die ze willen onderzoeken. Ze zijn geïnteresseerd om een volgende stap te zetten in de ambachtelijke kant van het leidinggeven. Ze willen graag uitgedaagd worden om andere aspecten van zichzelf te ontdekken.

Oefenen en experimenteren met eigen praktijksituaties

Werkwijze

Voorafgaand heb je naar aanleiding van enkele voorbereidingsvragen per mail of telefonisch contact met John Cornelissen zodat de workshop maximaal aansluit op jouw leervragen. De aaneengesloten online driedaagse workshop (6 dagdelen) is afwisselend en dynamisch van opbouw met regelmatig momenten van reflectie en korte toelichtingen op het concept waarmee gewerkt wordt. Met de twee individuele coaching sessies geef je diepgang aan je leerproces. 

Oefenen en experimenteren met het op andere manieren verwoorden van jezelf en de interacties in je organisatie. Om daarmee meer ‘to the point’ te zijn. Geen kant en klare trucs. Geen casussen van anderen maar juist je eigen praktijksituaties om daarmee een volgende stap te zetten. .

In de training oefen je met de feedback en de suggesties die je krijgt. Zo ervaar je wat het effect op jou en de ander is.  Veilige werkatmosfeer en vertrouwelijkheid. We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers.

Unieke aanpak om het persoonlijke en het zakelijke effectief te combineren

Inhoud

Je werkt aan helderheid in de interactie om verbinding te kunnen maken. Je onderzoekt inspiratiebronnen en ervaringen om je authenticiteit op het spoor te komen en toe te passen in de werkpraktijk. Spreekoefeningen helpen je om je uitdrukkingsvaardigheid te vergroten.

Centraal staat het oefenen van een voorstel uit de eigen werksituatie aan de hand van een unieke methodiek om draagvlak bij gesprekspartners te krijgen. Er is ruimte voor het inbrengen van eigen vragen en casussen. Er is aandacht voor de innerlijke criticus die vaak je zelfvertrouwen ondermijnt. Hiermee ontwikkel je ambachtelijke vaardigheden die je in allerlei situaties kunt toepassen.

In dit programma wordt gewerkt vanuit de benadering van de drie innerlijke werkplaatsen van Leiderschap van impact: ‘Oefen je optreden’, ‘Ken je organisatie’ en ‘Ken jezelf’.

Meer impact en authenticiteit

Resultaten

Vrijwel alle deelnemers aan trainingen van ‘Leiderschap met impact’ geven terug dat ze een volgende stap hebben gezet in hun manier van zichtbaar worden en profileren. Ze hebben handvatten gekregen om hun effectiviteit blijvend te versterken.

Na afloop van de workshop:

 • weet je wat voor jou de cruciale aandachtspunten in de interactie zijn;
 • heb je ervaren wat het beste past voor jou en de ander;
 • heb je handvatten hoe je plannen inspirerend kunt presenteren ook als er tegenstand is;
 • kun je in verbinding blijven in lastige samenwerkingssituaties;
 • ben je overtuigender en kun je meer jezelf zijn als je een nieuwe functie hebt;
 • weet je hoe je meer impact en leiderschap kunt hebben.

Wie is John Cornelissen

John werkt ruim dertig jaar met bestuurders, managers en professionals als leiderschapscoach, directieadviseur en managementtrainer vanuit zijn bureau ‘Leiderschap met impact’.

Hij verzorgt Incompany programma’s waarbij hij managementteams coacht op hun effectiviteit. Hij werkt als persoonlijke coach met leiders die hun impact willen vergroten. Sinds 1989 is John tevens verbonden aan het Sioo – interuniversitair centrum voor organiseren en veranderen.

Binnenkort verschijnt zijn boek ‘Er staat iets op het spel – hoe je persoonlijke effectiviteit in je leiderschap brengt’. Hij schetst daarin zijn visie op hoe leidinggevenden op cruciale momenten overtuigender en authentieker kunnen zijn.

Praktisch

Data en prijzen najaar 2020:

Live versie in conferentie centrum met inachtneming van coronaregels: 

 • Woensdag 14 oktober  9.30 uur met avondprogramma tot 19.30 uur. 
 • Donderdag 15 oktober met avondprogramma van 9.00 tot 17.30 uur. 
 • Vrijdag 16 oktober van 9.00 tot 17.00 uur

De twee individuele coaching sessies van 1 uur worden in overleg bepaald en vinden online plaats of in Overveen (omgeving Haarlem). 

Totaal 7 dagdelen in 3 dagen aaneengesloten en twee afzonderlijke sessies. 

Deelnamekosten live versie 14 t/m 16 oktober 2020:

€ 2250,- excl. 21% BTW. Dit bedrag is inclusief begeleiding bij de voorbereidingsopdrachten en twee coaching sessies. 

Verblijfkosten conferentie oord (ongeveer € 504,- excl. 9% BTW)

Er is een kamer voor je gereserveerd met ontbijt, lunch en diner. We rekenen deze dagen op je volledige deelname. De live workshop gaat door bij minimaal vijf deelnemers (maximaal acht).

Als in het najaar blijkt dat onverhoopt live trainingen tijdelijk niet kunnen doorgaan wordt deze training online uitgevoerd in de opzet zoals hieronder beschreven maar wel op 14, 15 en 16 oktober. 

Online versie via Zoom:

 • Woensdag 28 oktober  van 9.30 uur tot 17.00 uur. 
 • Donderdag 29 oktober van 9.30 tot 17.00 uur. 
 • Vrijdag 30 oktober van 9.30 tot 17.00 uur 

De twee individuele coaching sessies van 1 uur worden in overleg bepaald en vinden online plaats. 

Totaal 6 dagdelen in 3 dagen aaneengesloten en twee afzonderlijke sessies. 

Deelnamekosten online versie 28 t/m 30 oktober : 

€ 2250,- excl. 21% BTW. Dit bedrag is inclusief begeleiding bij de voorbereidingsopdrachten en twee coaching sessies. Geen verblijfkosten. 

We rekenen deze dagen op je volledige beschikbaarheid. De online workshop gaat door bij minimaal vier deelnemers (maximaal zes)

Vragen?

Heb je nog vragen? We komen graag met je in contact. 

Leiderschap met impact - hoe je persoonlijke effectiviteit in je leiderschap brengt

9,3
Gemiddeld cijfer voor Training Effectief en persoonlijk leiderschap
Gebaseerd op 10 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Caroline Poels
Project Manager
8
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"Ik was op zoek naar eerlijke feedback om mijn persoonlijke communicatiestijl krachtiger en overtuigender te maken. Door oefeningen op mijn eigen cases toe te passen, lukte dat binnen 2 dagen. Het blijft oefenen en elke case zal anders zijn. Met John's 'recept' kan ik rekenen op een goede basis. " - 23-06-2020 10:01

"Ik was op zoek naar eerlijke feedback om mijn persoonlijke communicatiestijl krachtiger en overtuigender te maken. Door oefeningen op mijn e… alles lezen - 23-06-2020 10:01

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Caroline! Met groet, John

- 23-06-2020 10:01
starstarstarstarstar
Guido van Gemert
adviseur milieu en duurzaamheid
10
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"In mei 2018 heb ik een workshop Persoonlijke effectiviteit bij John Cornelissen afgerond. Het eerste wat me opviel was de persoon: geen doorsnee trainer of docent, maar iemand die er ‘als mens’ staat. En als ik daarop terugkijk is die houding voor mij eigenlijk het voorbeeld geweest van hoe ik mezelf opstel. Ik had de neiging om mij speciaal voor te bereiden op lastige gesprekken. Maar ik heb geleerd om me juist niet speciaal voor te bereiden. Wees jezelf. Dan ben je het sterkste. Door dat te oefenen in de praktijk heb ik geleerd dat zelfvertrouwen iets is dat je zelf kunt organiseren." - 17-06-2020 08:15

"In mei 2018 heb ik een workshop Persoonlijke effectiviteit bij John Cornelissen afgerond. Het eerste wat me opviel was de persoon: geen door… alles lezen - 17-06-2020 08:15

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Guido! met groet, John

- 17-06-2020 08:15
starstarstarstarstar_border
Mariken Broekhoven
strategisch communicatieadviseur
8
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"Deze training heeft mij veel geleerd. Met een doeltreffende en pragmatische aanpak weet John feilloos de vinger op de juiste plek te leggen. Ik heb daarbij geleerd hoe ik daadwerkelijk effectiever kan zijn in mijn werk.
Vooraf had ik niet gedacht dat dit ook met een online training mogelijk was." - 15-06-2020 12:30

"Deze training heeft mij veel geleerd. Met een doeltreffende en pragmatische aanpak weet John feilloos de vinger op de juiste plek te leggen.… alles lezen - 15-06-2020 12:30

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Mariken! Met groet, John

- 15-06-2020 12:30
Ard Verrips
starstarstarstarstar_half
Ard Verrips
Strategisch organisatieadviseur
9
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"Een geweldige training, gegeven door een kundige en ervaren man. John Cornelissen weet een goede sfeer in de groep neer te zetten! Vanuit die sfeer is hij in staat alle deelnemers goed te begeleiden en waardevolle adviezen te geven.
Mijn persoonlijke effectiviteit is toegenomen: mijn voorbereiding heb ik structureel verbeterd. Mijn presentaties zijn doordachter qua argumentatie. Mijn spreekstijl kan ik nog meer afstemmen op mijn doelgroep.
Doen!
" - 10-06-2020 11:52

"Een geweldige training, gegeven door een kundige en ervaren man. John Cornelissen weet een goede sfeer in de groep neer te zetten! Vanuit d… alles lezen - 10-06-2020 11:52

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Ard! Met groet, John

- 10-06-2020 11:52
starstarstarstarstar
Cathelijne Westerveld
10
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"In deze training heb ik ervaren hoe doorslaggevend ik als persoon ben voor de impact van mijn boodschap. Ik weet nu mijn spreekstijl aan mijn verhaal aan te passen en sta met meer energie voor een groep.
De manier waarop John de groep begeleidde maakte dat ik alles wat ik spannend vond zonder aarzeling wilde uitproberen. Veel geoefend, feedback gekregen en plezier gehad. Aanrader!" - 06-06-2020 12:51

"In deze training heb ik ervaren hoe doorslaggevend ik als persoon ben voor de impact van mijn boodschap. Ik weet nu mijn spreekstijl aan mij… alles lezen - 06-06-2020 12:51

Hartelijke dank voor je mooie aanbeveling Cathelijne! met groet, John

- 06-06-2020 12:51
starstarstarstarstar_half
G S
9
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"De workshop van John Cornelissen heb ik als uitstekend ervaren. Het is een compliment dat de dagen snel gingen. De workshop leverde me het inzicht op dat ik de belangrijkste ben die mij zelfvertrouwen geeft. Ik had me aangemeld om meer adequate gesprekken te kunnen voeren. Ik heb geleerd hoe ik door het gebruik van voorbeelden en een andere indeling van gesprekken, steviger sta en mijn standpunt kan verwoorden. Ik houd daarmee de regie, dat geeft veel rust en ruimte en daardoor betere gesprekken. G.S. " - 02-03-2020 07:00

"De workshop van John Cornelissen heb ik als uitstekend ervaren. Het is een compliment dat de dagen snel gingen. De workshop leverde me het i… alles lezen - 02-03-2020 07:00

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling GS!

- 02-03-2020 07:00
Hans Fasse
starstarstarstarstar_half
Hans Fasse
9
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"Verrassende training waar je in een veilige setting feedback kunt krijgen en geven.

Op basis van een praktijkcase heb ik, in onder andere een organisatieopstelling, inzicht gekregen in verschillende (vaak tegenstrijdige) belangen en hoe ik hierin standvastig kan acteren zonder mijn ‘innerlijke stem’ te negeren.

John is een deskundige, ervaren trainer en coach.
" - 27-02-2020 13:14

"Verrassende training waar je in een veilige setting feedback kunt krijgen en geven. Op basis van een praktijkcase heb ik, in onder andere… alles lezen - 27-02-2020 13:14

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Hans!

- 27-02-2020 13:14
starstarstarstarstar
J Steggink
Business Analist
10
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"Ik wilde graag meer stevigheid ontwikkelen in onverwachte situaties, waarin ik afwijkende voorstellen moet brengen. John heeft me met zijn rijke coaching (warm & tegelijk doortastend) laten zien hoe ik door in verbinding te blijven met mijn gevoel steviger kan zijn in dergelijke situaties. Erg geslaagde training. " - 07-02-2020 10:56

"Ik wilde graag meer stevigheid ontwikkelen in onverwachte situaties, waarin ik afwijkende voorstellen moet brengen. John heeft me met zijn r… alles lezen - 07-02-2020 10:56

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Jasper! met groet, John Cornelissen

- 07-02-2020 10:56
starstarstarstarstar
Inge Bastiaanssen
Senior adviseur
10
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"Ik heb mij aangemeld bij deze workshop omdat ik meer impact wilde bereiken in gesprekken met anderen. Ik heb geoefend met het kort en krachtig overbrengen van mijn boodschap en beter afstemmen op de ontvangers. Met veel leergierigheid heb ik naar John gekeken en geluisterd. Knap hoe hij met voorbeelden direct aansluit, treffend, heel begrijpelijk, ook hoe hij feedback geeft. Ik heb hier veel aan gehad.

" - 31-01-2020 14:18

"Ik heb mij aangemeld bij deze workshop omdat ik meer impact wilde bereiken in gesprekken met anderen. Ik heb geoefend met het kort en kracht… alles lezen - 31-01-2020 14:18

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Inge! met groet, John Cornelissen

- 31-01-2020 14:18
Janna Brouwer
starstarstarstarstar
Janna Brouwer
10
Training Effectief en persoonlijk leiderschap

"Als senior projectleider bij een gemeente begeleid ik regelmatig organisatieontwikkelingen. Ik wilde graag werken aan het meer open vragen stellen, verbinding maken en mijn neiging tot perfectionisme in de interactie. In mijn casussen heb ik geoefend met kortere introducties, stiltes laten vallen en structuur aanbrengen in de interactie. Ik herkende de feedback dat ik met minder woorden zichtbaarder en effectiever word." - 24-01-2020 14:13

"Als senior projectleider bij een gemeente begeleid ik regelmatig organisatieontwikkelingen. Ik wilde graag werken aan het meer open vragen s… alles lezen - 24-01-2020 14:13

Hartelijk dank voor je mooie aanbeveling Janna! met groet, John Cornelissen

- 24-01-2020 14:13
John Cornelissen - Leiderschapscoach voor persoonlijke effectiviteit in leiderschap
John Cornelissen
Leiderschapscoach voor persoonlijke effectiviteit in leiderschap
9,2

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Leiderschap met impact, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.