Nieuw! Forensische (DNA) verdediging in strafzaken

Tijdsduur
Startdatum en plaats
Logo van LegalPlanet
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 LegalPlanet heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Breukelen
6 nov. 2019

Beschrijving

In deze praktijkgerichte cursus gaan  de docenten prof. mr. dr. Geert-Jan Knoops (Advocaat) en drs. Lex Meulenbroek (DNA deskundige bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)) nader in op de beginselen van het forensisch technisch onderzoek. Zij maken inzichtelijk wat de resultaten en conclusies van forensisch onderzoek betekenen. Op basis van deze informatie kan de advocaat de forensische informatie doorgronden en in zijn specifieke strafzaak beslissen hoe om te gaan met forensisch onderzoek en bewijs.  Naast een theoretisch deel bevat de cursus een praktisch deel waarin de docenten aan de hand van casuïstiek vanuit verschillende invalshoeken het strafdossier beschouwen.  De docenten gev…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Strafrecht, Nederlands recht, Procederen, Criminologie en Actualiteiten.

In deze praktijkgerichte cursus gaan  de docenten prof. mr. dr. Geert-Jan Knoops (Advocaat) en drs. Lex Meulenbroek (DNA deskundige bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)) nader in op de beginselen van het forensisch technisch onderzoek. Zij maken inzichtelijk wat de resultaten en conclusies van forensisch onderzoek betekenen. Op basis van deze informatie kan de advocaat de forensische informatie doorgronden en in zijn specifieke strafzaak beslissen hoe om te gaan met forensisch onderzoek en bewijs.  Naast een theoretisch deel bevat de cursus een praktisch deel waarin de docenten aan de hand van casuïstiek vanuit verschillende invalshoeken het strafdossier beschouwen.  De docenten geven u deze dag een unieke inkijk in de wereld van het forensisch onderzoek. Een kans die u niet mag missen.

Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:

  1. Theoretisch deel forensisch DNA onderzoek – de basisbeginselen
  2. Praktisch deel:
  • Forensisch denken/redeneren – het proces van forensisch onderzoek; de vraagstelling van de opdrachtgever, de interpretatie van de onderzoeksvraag, het uitvoeren van het onderzoek en het rapporteren van de resultaten en conclusie. En eventueel vervolgonderzoek,  door nieuwe informatie, bijvoorbeeld ingebracht door de advocaat.
  • Toegespitst op de praktijk aan de hand van DNA-onderzoek – Hoe het deskundigenrapport te doorgronden? Er komt een strafzaak en wat dan?
  • Interpretatie:

-         Hoe ondervraag je de deskundige tijdens de zitting?

-         Wat zijn relevante vragen?

-         Bewijskracht – formulering en hypothesen

Doelgroep: advocaten
Niveau: actualiteiten

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Strafrecht.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.