Yellow Belt Lean Management Training

Niveau
Tijdsduur
Logo van Lean Six Sigma Coaching

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Lean Six Sigma Coaching biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Almere / Lelystad, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Ede, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Veenendaal, Zwolle

Beschrijving

Lean Management en Lean Six Sigma Trainingen met uiteindelijk internationaal erkende certificering (LCS Accreditatie ism Cardiff University) De meest populaire training is de Green Belt Lean Management en certificering is dan binnen 6 weken mogelijk.

Doelgroep & Doelstellingen & Resultaat van de Yellow Belt Lean Management Training
Doelgroep - De LSSC-training Yellow Belt Lean Management is uitstekend geschikt voor alle medewerkers die direct betrokken zijn bij de uitvoering van het proces. Onder begeleiding van een ervaren Green Belt zijn zij in staat om binnen een team verbeterprojecten op te pakken. Na deze training is vervolg naar Yellow Belt Lean Six Sigma of Green Belt Lean Management mogelijk.
Doelstelling - Waarom deze training? Na deze training wordt duidelijk dat de werkprocessen, mits goed op elkaar afgestemd duidelijke voordelen biedt voor zowel de medewerkers, de organisatie en de klanten. U kunt overbodige activiteiten identi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Management Algemeen, Kwaliteitsmanagement, Leiderschap, Projectmanagement en Change Management.

Lean Management en Lean Six Sigma Trainingen met uiteindelijk internationaal erkende certificering (LCS Accreditatie ism Cardiff University) De meest populaire training is de Green Belt Lean Management en certificering is dan binnen 6 weken mogelijk.

Doelgroep & Doelstellingen & Resultaat van de Yellow Belt Lean Management Training
Doelgroep - De LSSC-training Yellow Belt Lean Management is uitstekend geschikt voor alle medewerkers die direct betrokken zijn bij de uitvoering van het proces. Onder begeleiding van een ervaren Green Belt zijn zij in staat om binnen een team verbeterprojecten op te pakken. Na deze training is vervolg naar Yellow Belt Lean Six Sigma of Green Belt Lean Management mogelijk.
Doelstelling - Waarom deze training? Na deze training wordt duidelijk dat de werkprocessen, mits goed op elkaar afgestemd duidelijke voordelen biedt voor zowel de medewerkers, de organisatie en de klanten. U kunt overbodige activiteiten identificeren en procesprestaties objectiever beoordelen. U herkent diverse instrumenten waarmee de processen efficiënter kunnen worden ingericht. De beroemde 8 verspillingen herkent u in de praktijk. Door hier samen aan te werken volgens de DMAIC methode zijn betere procesprestaties en een hogere kwaliteit het resultaat.
Resultaat - U kent de filosofie en basisprincipes van Lean Six Sigma en de DMAIC Methode
U beschikt over kennis van procesverbetering, de 8 verspillingen. U begrijpt de noodzaak om de Lean Six Sigma-methode toe te passen in uw organisatie. U bent optimaal voorbereid op het Yellow Belt Lean Management examen.

Inhoud
In deze uitgebreide training leer je eerst de achtergronden van Lean Management en Six Sigma kennen en hoe deze twee elkaar versterken. We leren je alle belangrijke instrumenten uit de Lean Six Sigma toolbox en je gaat er zelf actief mee aan de slag. In deze training gebruiken we daarvoor een diversiteit aan Lean games, video’s en een praktijksimulatie. Op deze manier wordt de theorie direct zichtbaar in de praktijk.
Het is belangrijk dat verbeteringen worden doorgevoerd en geaccepteerd door management en medewerkers. Daarom krijgt het onderwerp verandermanagement veel aandacht tijdens deze Lean Six Sigma Black Belt training. De training is opgesteld volgens de 5 stappen van de Lean Six Sigma methodiek: Define, Measure, Analyze, Improve en Control (DMAIC).
Lean Game
Tijdens de opleiding wordt de door LSSC zelf ontwikkelde ‘Lean Moer-Bout game’ gespeeld. In de trainingen speciaal voor de industrie zal hier een simulatie plaatsvinden tussen een leverancier, die bestellingen via de webshop binnenkrijgt en vervolgens via diverse afdelingen en externe partijen laat afleveren bij de klant. Een zeer reële situatie waar gekeken wordt naar de beroemde verspillingen, de flow in het proces en de bottlenecks. Voor dienstverlenende bedrijven vindt er een Game plaats die zich meer richt op de flow binnen de samenwerkende afdelingen.

Overzicht v.d. tools
Hieronder vindt u een overzicht van de tools en onderwerpen die worden behandeld tijdens de training:
Lean Management Principes (Waarde, Waardestroom, Flow, Pull, Perfectie)
• Project Management (Roles & Responsibilities, Project Charter, DMAIC,
• Voice of the Customer & CTQ Flowdown
• Process Performance Metrics
• Process Flow Mapping & SIPOC
• 5S werkplekorganisatie
• VSM – Value Stream Mapping (Current & Future)
• Lean simulatiegame, Six Sigma case & proefexamen
Programma - Yellow Belt trainingsprogramma
Introductie in Lean Six Sigma
o Waar komen de methodieken vandaan?
o Hoe versterken Lean en Six Sigma elkaar?
o Voorbeelden van effectieve Lean Six Sigma projecten
o Klantwaarde en 8 vormen van verspilling
Define
o Opstarten van een projec
o Voice of the Customer
o Value Stream Mapping & Makigami
Measure
o Data en data verzamelen
o Flow en Pull
o Kanban
Analyze
o Basiskennis statistiek
Improve
o Oplossingen genereren
o Selecteren van de beste oplossingen
Control
o Perfectie
o 5S, Kaizen en Poka Yoke

Duur v.d. training
Deze Yellow Belt Lean Management opleiding bestaat uit 1 dag. De trainingsdag is van 09:30 - 16:00 uur. Is er door de werksituatie geen mogelijkheid overdag dan zijn avondtrainingen op verzoek mogelijk. Eventueel is ook de zaterdag in te plannen.
Niveau/vooropleiding
MBO/ HBO
Studiebelasting
U haalt het meeste rendement uit een Lean Management Yellow Belt training als u voor de trainingsdag de leerstof bestudeert. Onze vuistregel is 8 uur les is 8 uur voorbereiding en bestudering. De studiebelasting bedraagt daarmee circa 8 uur.
Minimum aantal deelnemers
De training gaat door bij minimaal 5 deelnemers.


Studiewijze
Tijdens de opleiding staat het werken volgens de Lean Six Sigma- methodiek centraal. Door theorie, oefeningen en eventuele praktijkopdrachten raakt u thuis in de materie. Oefeningen en proefexamens bereiden u optimaal voor op het Yellow Belt - Lean management examen. De gehele opleiding wordt op interactieve wijze verzorgd door een Master Black Belt met een brede ervaring in de toepassing van de Lean Six Sigma- methodiek.
Praktijkopdracht: (optioneel)
Voor deze Yellow Belt opleiding niet van toepassing
Coaching (Niet voor niets Lean Six Sigma Coaching)
Voor deze Yellow Belt opleiding niet van toepassing
LSSC Locaties
De trainingen vinden plaats op goed bereikbare trainingslocaties op de volgende locaties in Nederland. Er is altijd wel een training bij u in de buurt.
Incompany
Deze training kan incompany worden verzorgd. Een incompany training biedt u de mogelijkheid om de training bedrijfsspecifiek te maken, zodat tijdens de training direct de vertaalslag wordt gemaakt tussen de theorie en uw eigen praktijk. Neemt u contact met ons op voor de diverse mogelijkheden. Bij meerdere deelnemers per bedrijf is een groepstarief bespreekbaar
Investering
Deze complete 1-daagse Yellow Belt Lean Management opleiding kost € 400,- per deelnemer. De prijs is exclusief BTW maar inclusief:
Nederlandstalige trainingsmanual pdf - per email
Templates
deelname lean game
officieel certificaat van deelname
lunch op de LSSC locaties
Package Deal
Doorstappen naar een vervolgtraining om het maximale uit uw training te halen? Een forse korting bieden wij aan als u van een Lean Management training doorstapt naar een Lean Six Sigma training.
Wilt u meer medewerkers certificeren, dan is een projectprijs mogelijk.
Studie financiering en fiscale regelingen
» Wellicht komt u hiervoor in aanmerking ...klik hier voor meer info....
Certificering (klik voor meer info)
Na afloop van deze Yellow Belt Lean Management training eindigt deze met een Nederlandstalig examen welke leidt tot een theoriecertificering en ontvangt u na het behalen van het benodigde aantal punten (Minimaal 70% goed) een LSSC Lean Management Yellow Belt certificaat.
Om dit te bereiken dient u te voldoen aan de volgende eis:
Theorie examen. Kennis van de theorie wordt getoond door het maken van een examen. Hierin worden alle onderdelen van de training getoetst. Het gaat hierbij om een examen dat bestaat uit 25 multiple choice vragen.
De LSSC Trainers & Coaches
Gecertificeerde en ervaren Black Belts / Lean expert met meer dan 5 jaar concrete praktijkervaring. Ervaren met het werken met operationele teams en makkelijk schakelend tussen de werkvloer, lijnmanagement en project/programmaorganisatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Lean Six Sigma Coaching, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.