Boudewijn Lemstra

Adres:

Fultsemaheerd 12 e
9736 CN Groningen

Beschrijving

Instituut voor persoonlijk, professionele en organisatie ontwikkeling. 

Opleiding, training, workshops, coaching en advies gebruik makend van systemisch werken, familieopstellingen, organisatieopstellingen, structuuropstellingen en systemische Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)

Motto: 'Je weet pas waar je naartoe gaat als je weet waar je vandaan komt'.

Laagdrempelig
Systemisch werken is van en voor…

Lees de volledige beschrijving

Instituut voor persoonlijk, professionele en organisatie ontwikkeling. 

Opleiding, training, workshops, coaching en advies gebruik makend van systemisch werken, familieopstellingen, organisatieopstellingen, structuuropstellingen en systemische Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)

Motto: 'Je weet pas waar je naartoe gaat als je weet waar je vandaan komt'.

Laagdrempelig
Systemisch werken is van en voor iedereen. Dat is het uitgangspunt van Latitude opleidingen. Iedereen is welkom met zijn of haar eigen geschiedenis. NLP is een prachtige opstap, TA een mooie aanvulling. We werken laagdrempelig met kleine groepen (ook in company) en scherpe prijzen, om het voor veel mensen mogelijk te maken om dit prachtige werk te leren kennen en/of te gebruiken.

Latitude
Onze naam: ‘Latitude opleidingen’ is afgeleid van het geografische begrip latitude dat staat voor breedtegraad, de afstand in ‘graden’ tot de evenaar. Waar je je ook bevindt op de wereld; als je de coördinaten van de latitude (horizontale banen) en longitude (verticale banen) weet, kun je altijd de afstand berekenen tot de kern. Je kunt vanaf dat punt bepalen waar je bent, waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt. De Franse vertaling uit het Latijn is: ‘speelruimte’ wat voor opstellingen een mooie beschrijving is.

De kern
Bij systemisch werken, NLP, TA en bij ons gaat het om de kern van mensen (familieopstellingen, NLP, TA) en organisaties (organisatieopstellingen). De kern is waar alles omdraait.

Welkom .

Latitude opleidingen is aangesloten bij de Ethische code van Phoenix opleidingen, geaccrediteerd door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en door meerdere beroepsverenigingen zoals de NOBCO, SRVB, NBVH en de BAMw. Al onze opleidingen zijn gecertificeerd.

De onderstroom
De golven zijn de dagen
De dagen van het jaar
Het lijkt of zij vertellen
Hoe het ons vergaat
Maar de onderstroom die niemand ziet
Bepaalt de richting
Op elk gebied

Stef BosLatitude opleidingen is in 2010 opgericht door Boudewijn Lemstra en Ineke Geertsema.

Boudewijn Lemstra:
is zoon, broer, vader, partner, stiefvader, stief-opa, hardloper, Camino-loper, drummer en 56.

In 2003 ben ik begonnen met NLP en zo in aanraking gekomen met het systemisch werken: familieopstellingen en organisatieopstellingen. Dat heeft me nooit meer losgelaten. Dit is het pad dat mij gekozen heeft….
‘De mooiste momenten in dit werk zijn de diepe stiltes die je soms kunt horen. Dan gebeurt er iets; daar moeten we zijn’.

Sinds die tijd staat het systemisch werken centraal bij alle gevolgde opleidingen en workshops. Organisatieopstellingen zijn inmiddels mijn specialisatie. Met een bedrijfskundige achtergrond en ervaring in diverse (ICT, relatiebeheer, projectleiding en OR)-functies bij de rijksoverheid kan ik me snel inleven in organisatieproblematiek. Maar ook de toepassing van structuuropstellingen in organisaties, concreet en grijpbaar, levert veel resultaat. In de zakelijke coaching ben ik empathisch én recht door zee: je weet pas waar je naartoe gaat als je weet waar je vandaan komt.  Snel to the point.

In 2010 heb ik het boek ‘Der Abschied’ van Bert Hellinger, met als ondertitel: ‘nakomelingen van daders en slachtoffers uit de tweede wereldoorlog stellen hun familieleden op’, vertaald. Het is verschenen onder de naam ‘Daders en slachtoffers voorbij’. Een aantal meer recente artikelen over deze boeiende dynamiek is toegevoegd.

Mijn boek over organisatieopstellingen is sinds maart 2016 verkrijgbaar. Een praktische handleiding voor wat je ermee kunt: Eerste Hulp Bij Organisatievraagstukken.

Ineke Geertsema:
Is dochter, moeder, partner, oma, zus, stiefmoeder en 58.

Ook ik ben in 2003 gestart met een NLP-opleiding en direct geraakt door het systemisch werken. Het boek ‘Vonken van verlangen’ was de eerste kennismaking en alleen door het lezen werden mij dingen duidelijk over mezelf. ‘Oh, daarom….’

Heel bewust heb ik de keuze gemaakt om eerst de opleidingen NLP-practitioner en – master te doen en daarna een opleiding familie- en organisatieopstellingen. Voor mij was NLP als fundament nodig om verder te kunnen met familieopstellingen.

Diverse opleidingen en workshops (NTI-NLP en Phoenixopleidingen) hebben mij verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Met steeds als basis de link met het systemisch werken.

In 2006 ben ik voor mezelf begonnen na jarenlang in de zorg te hebben gewerkt in administratieve, coördinerende en facilitaire functies. Een burn-out heeft mij de kans gegeven om te kiezen voor wat ik echt wil doen.

Ervaring met Boudewijn Lemstra?

Heb je een training, opleiding of cursus gevolgd bij Boudewijn Lemstra? Help anderen en deel je ervaring op Springest!

Als dank doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Deel je ervaring

Deel je ervaring

Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken